Eu zic sa mergi, macar de curiozitate. Intr-o sedinta, doua, trei, nu se schimba nimic, mai ales daca nu vrei tu. Eu am o parere buna, am vrut si eu de multe ori sa merg, in bucuresti se tin cursuri de sahaja yoga gratuite. Pe mine asta ma intereseaza personal, mi se pare mai la indemana, pentru ca vreau o yoga care sa ma ajute sa ma echilibrez, nu tin neaparat sa ajung sa imi stopez ritmul cardiac sau mai stiu eu ce. Probabil esti sceptic din cauza fazei cu bivolaru, dar yoginii sunt feluri si feluri si nu o sa te lege nimeni sa te oblige sa faci sex in grup sau sa bei urina. In alte tari, oamenii merg la yoga la fel ca la pillates sau tae-bo, pentru echilibrare si control asupra corpului. Cat despre chakre, iti recomand carticica " cei 7 centri energetici". E in jur de 13 lei, format mic, coperta e cu mov. Scrie despre fiecare chakra, ce organ sau sistem intern ii corespunde, ce simptome fizice poti avea cand e blocata sau cand curge energia prin ea. Despre cercul de protectie nu am auzit, dar am sa ma interesez. Sfatul meu e sa nu fii inchis la minte, poti merge sa vezi ce se intampla, daca nu iti place nu te obliga nimeni sa mergi a doua oara.
Am auzit la unii ca se simt minunat, cred ca ii hipnotizeaza.sunt 10% as incerca 90 % nu as incerca.
Yoga adaptata pentru occident, da, poate fi buna pentru organism si a-ti intari starile mentale. Pana la urma este tot un fel de stretching
In schimb despre yoga traditionala cu influente din doctrina hindusa, personal nu am parere prea buna. Pe langa exercitiile fizice si meditatie iti umpli capul tot tot felul de nonsensuri (energii, chakre, zei peste zei sau alte bizarerii). Si nu la modul teoretic, ci spuse in asa fel incat ele sunt ADEVARUL ABSOLUT. Brainwashing bullshit
Sa iti spun ceva fi in primul rand fi sincer cu tine iar daca ai credinta in D-zeu mai bine nu fa asta adevarul sty care e YOGA nu este alceva decat o meditatie... o incerkre de a te relaxa. dar depinde si d persoanele cu care practycy asa ceva. mai bine pune ti o melodie placuta si stay aksa.
Egn_Deea_2000 întreabă: