Si mie imi place movul, stiu ca sunt oameni cu o putere spirituala foarte ridicata:x oameni de suflet:)http://www.armonianaturii.ro/......59-articol
Cu ceva timp in urma, movul era considerata culoarea prostituatelor, iar acum se considera ca persoanele care poarta muv sunt infidele etc desi am citit intr-o carte ca persoanele care prefera culoarea mov sunt iubitoare, romantice bla bla bla... dupa cum vezi sunt mai multe definitii, de aceea te sfatuiesc sa nu ai incredere in ele
Eu am auzit la cursurile de psihiatrie ca-s cam... "dusi cu pluta", "tra-la-la". Bine... se vorbea de cei care se imbraca de sus pana jos in mov.
In primul rand, pe paleta cercului cromatic al culorilor nu exista mov, exista violet iar o culoare asemanatoare...indigo(chestia aia ROGVAIV)violet este o culoare a masurii, constituita din rosu si albastru in proportii identice, din luciditate si actiune cugetata, echilibru intre pamant si cer, simturi si spirit, patima si intelepciune. oletul este de asemenea culoarea ascultarii, a supunerii, ceea ce nu contrazice asocierea ei cu patimile lui Hristos. Exista obiceiul de a lega de gatul copiilor o piatra de culoare violet, nu numai pentru ai apara de boala, dar si pentru ai face ascultatori si cuminti. Violetul este de asemenea, o culoare linistitoare in care ardoarea rosului se indulceste. In sensul acesta trebuie inteles vesmantul violet al episcopului. Aceasta culoare este emblema masurii, a cumpatarii.de aici tragi tu concluzii, cam cum este o persoana careia ii place aceasta culoare.
anonim_4396 întreabă: