Pai,ii poti prezenta operele tale invatatoarei sau unei profe de romana... in caz ca ai revista scolii sau ceva de genu si daca profei ii place ce ai scris poate o sa te publice acolo. La mine a functionat asa ^.^
Da ce? Ca scoala sa se faca celebra in numele meu si sa raman un anonim? Refuz categoric.
Plus ca nu cred sa mai am vreun drept de autor.
Prima nota de 10 ti-o dau inaintea inceperii anului scolar. Asa te vreau: demn si stapan pe tine!
Drept de autor poti avea, dar gazeta scolii nu te remunereaza.
Pai decat sa nu primesc nici un cent (practic sa-mi donez cartile, ceea ce nu-i firesc) mai bine o dau la editura, dar au acces la cartea mea toti oamenii! Nu vreau ca cartea mea sa ajunga la o gazeta anonima si cu tiraj de nici 1000 exemplare.Plus ca imi pot pretinde drepturile de autor si sa-mi vanda cartea si sa-si scoata si vreo 100 milioane lei (vechi; 10 mii lei noi) si sa-si puna ceva in plus la leafa din acei bani,un fel de "ciubuc". E INCREDIBIL,scuzati-ma ca scriu cu litere mari, dar, totusi, EU am scris la acele carti. Ce pot face daca mi se pretind drepturile de autor si cum le pot obtine (dupa ce le termin, respectiv public)?
(Fostei) invatatoare ii doresc sa isi vada de treaba, a fost un chin pentru mine.De aflat de cartile mele nici nu se pune problema. Daca afla, tac-pac, pretins drepturi de autori si banet.
Titular al drepturilor de autor pentru cartile "Orasele blestemate" si "Blestemul Troiei" este Florincrap. Nu inteleg intrebarea! (" ce pot face daca MI SE PRETIND drepturile de autor"). De la cine? Nu editorul este autorul romanelor. Tu vei incheia un "contract de editare" in baza caruia vei ceda drepturile de difuzare a operei catre o anumita editura. Toate drepturile si obligatiile banesti sunt prevazute in acel contract pe care il semnezi personal sau prin imputernicit/reprezentant legal.
Acel contract va avea aceasta forma:
http://www.scritube.com/administratie/CONTRACT-DE-EDITARE14422.php
Nu,nu vorbeam de editor, vroiam sa vorbesc ca profesorii care au aflat (cel putin cel de romana) pot pretinde drepturile de autor si banii. Ei sunt "strengari".
Nu pot pretinde nimic.
In plus:chiar sunt romane? Eu nici nu stiam de acest lucru. Editura la care as dori sa imi public creatiile e Litera iar tarile sunt cele din Centrul Europei (Austria,Cehia,Slovacia,Polonia,Ungaria,Slovenia,Croatia,Serbia,Romania,Bulgaria,Grecia, Turcia+Germania, Olanda, Franta, Belgia si Italia)
Banuiam/banuiesc ca sunt "romane". Eu nu le-am citit, dar din corespondentele noastre asa am inteles ca ar fi.