Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
250 gr unt moale
200 gr zahar
4 oua
300 grame de faina
1 pliculet praf de copt
100 gr nuci maruntite
200 ml cafea tare
400 grame de Mascarpone de la Lactitalia
2-3 linguri de zahar pudra vanilat
putina cacao pentru pudrat
Mod de preparare:
1. Frecati untul cu zaharul, apoi adaugati ouale si ulterior faina amestecata cu praful de copt.
2. Adaugati in aluatul format nucile si jumatate de cantitatea de cafea. Amestecati bine, turnati intr-o forma si dati la cuptor cam 30 de minute pana se rumeneste.
3. Scoateti aluatul din cuptor si lasati-l sa se raceasca. Taiati-l in doua.
4. Cafeaua ramasa indulciti-o cu 1-2 lingurite de zahar si turnati cateva linguri peste blatul de prajitura pentru a-l insiropa. Lasati sa se raceasca in continuare.
5. Pregatiti crema, batand bine mascarpone cu zaharul pudra.
6. Ungeti crema peste blat si pudrati cu putina cacao.
Tosca - prajitura delicioasa cu mac
Ingrediente:
Blat:
8 oua
200g zahar pentru blat si alte 8 linguri pentru crema
50g nuca de cocos+ 100g mac
4 linguri faina, 1 praf de copt stins cu 1 lingurita suc lamaie
Crema:
un plic praf de budinca de vanilie
300g margarina sau unt
250g ciocolata
biscuiti cu cacao 300g-cat sa acopere tava in care se face blatul
300ml lapte
Mod de preparare:
Blatul se face din 8 albusuri batute spuma in care se adauga treptat 200g de zahar. Apoi punem si 50g nuca de cocos+ 100g mac si la sfarsit 4 linguri cu faina + un praf de copt stins in zeama de lamaie. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata. Se lasa la cuptorul bine incins in prealabil timp de 15-20 min la temperatura medie in Romania
Crema :
8 galbenusuri + 8 linguri de zahar se freaca bine. Se adauga 300ml lapte si un plic de budinca de vanilie. Se fierbe compozitia la bain-marie pana se ingroasa ca o maioneza. Cand este rece adaugam 300g de margarina sau unt. Crema se intinde uniform peste blat
Deasupra cremei asezam biscuiti cu cacao unul langa altul-eu nu am avut si am folosit obisnuiti- acoperind toate suprafata blatului.Am stopit biscuiti cu putina cafea. Peste biscuiti se toarna ciocolata topita, pe care eu am zgariat-o cu furculita pentru efect artistic.
Brownies cu cafea si sos de vanilie
Din cele trei ingrediente magice preferate de ea: cafea, ciocolata si vanilie, am realizat o prajitura pufoasa, aromata, simpla si eleganta …Un deliciu!
Ingrediente:
Blat:
150g unt
200 g zahar
100 g ciocolata neagra
3 linguri cafea preparata
2 lingurita ness
3 oua
4 linguri faina
Sos:
2 galbenusuri
300 ml lapte
4 linguri zahar
esenta sau baton de vanilie
Preparare:
Untul, zaharul, ciocolata maruntita, nessul si cafeaua se pun intr-o tigaie pe foc si se lasa pana se topesc toate. In compozitia racita, se adauga apoi cele trei galbenusuri si faina. Se amesteca bine. La sfarsit se pun albusurile batute spuma. Se amesteca foarte usor, de jos in sus, pentru a aera bine aluatul. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia si se coace 20-25 minute.
Sosul de vanilie:
Se amesteca galbenusurile cu zaharul si apoi cu laptele caldut. Se pun pe foc pe baie de aburi si se amesteca pana se ingroasa putin. Se da deoparte si se adauga esenta de vanilie. Daca se foloseste baton de vanilie, acesta se pune de la inceput in lapte iar la sfarsit sosul se strecoara. Prajitura Morena
Ingrediente:
2 foi de pandispan cu cacao
Pentru blatul cu nuca :
5 oua
5 linguri de zahar
3 linguri de faina
1 plic praf de copt si 4 linguri de nuca
Se mixeaza bine albusurile. Galbenusurile se freaca cu zaharul, apoi se adauga faina cu praful de copt. Peste aceasta compozitie se pun albusurile batute spuma si nuca si se amesteca. Se torna in tava si se coace aprox. 40 min., la 180 °C.
Crema:
2 plicuri budinca Dr. Oetker cu gris
600 ml lapte
5 linguri de zahar
200g unt
vanilie
Se prepara budinca conform instructiunilor de pe plic(folosind cantitatile mentionate mai sus). 200 gr unt se freaca cu 3 linguri de zahar pudra si esenta de vanilie.
Dupa ce se raceste budinca, se adauga treptat in compozitia de unt si se amesteca. Se pun deoparte 2 linguri de crema pentru glazura. Se aseaza 1 foie de pandispan si se unge cu 1/2 din crema, peste care se pune blatul cu nuca, cealalta jumatate de crema, apoi cea de-a doua foaie de pandispan, care se unge cu cele 2 linguri de crema ramase. Deasupra se presara nuca si bucatele de ciocolata.
Placinta cu nuca de cocos
Ingrediente: 1 cana smantana, 1 lingurita de zahar, 1/2 de lingurita de vanilie, 1 albus batut spuma, 1/2 cana nuca de cocos rasa si uscata si un blat de placinta.
Mod de preparare:
Bateti smantana, adaugati apoi zaharul si vanilia. Amestecati cu albusul si nuca de cocos, puneti compozitia la rece pana se ingroasa, apoi turnati-o peste blat. Deasupra puneti capsuni proaspete, banane, kiwi sau ananas.
Blatul de placinta: amestecati 2 cani de biscuiti pisati cu 1 cana de zahar si 6 linguri de margarina. Aranjati compozitia prin presare intr-un vas. Coaceti la temperatura foarte ridicata timp de 10-15 minute.
Prajitura olandeza
Ingrediente: 1/2 cana de unt, 50 g de ciocolata, 1 cana de zahar, 2 oua, 1 cana suc de mere, 1 lingurita de vanilie, 1/2 cana de arahide maruntite, 1 cana de faina, 1/2 lingurita de praf de copt, 1/4 lingurita de sare si bicarbonat.
Mod de preparare:
Topiti untul si ciocolata, apoi raciti-le. Amestecati cu zaharul, ouale, sucul de mere, vanilia si arahidele. Adaugati praful de copt, sarea si bicarbonatul. Turnati aceasta compozitie intr-o tava patrata unsa cu ulei sau unt. Puneti la cuptor la o temperatura foarte ridicata, timp de 35-40 de minute. Dupa ce se raceste, dati pe deasupra cu zahar pudra.
Prajitura cu glazura de ciocolata
Ingrediente:2 cani de faina, 1 cana de zahar, 4 linguri de cacao, 1si 1/2 lingurite praf de copt, 1 si 1/2 lingurite de bicarbonat si 1 cana de smantana.
Mod de preparare:
Amestecati energic faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul. In mijlocul amestecului turnati 1 cana de apa si 1 cana de smantana, dupa care amestecati energic din nou si turnati compozitia in 2 tavite unse cu unt. Coaceti timp de 35 de minute la temperatura ridicata (350 grade). Dupa ce o scoateti de la cuptor, o acoperiti cu glazura de ciocolata cat mai sunt inca calde.
Glazura de ciocolata: Topiti 100 g de ciocolata cu 3 linguri de unt. Luati vasul de pe foc si adaugati un ou batut. Apoi turnati cate putin 1 lingurita de vanilie si 2 cani de zahar, pana obtineti consistenta necesara.
Ingrediente
Blat
6 oua
1 cana zahar
1 cana faina
1 praf de copt
esenta de vanilie
Crema:
125 g unt
3 linguri zahar
1 lingura cacao
coaja portocala
zeama de portocala
4 linguri frisca
1 ciocolata
2 linguri gelatina hidratata
Glazura:
1 ciocolata
3 linguri frisca
unt cat o nuca
CREMA-toate ingredientele in afara de ciocolata si zeama de portocala, le punem intr-un vas si le punem pe foc, sa fiarba la foc mic, cca 10 minute. Luam vasul de pe foc si adaugam ciocolata, amestecam continuu pana se topeste ciocolata, punem vasul in chiuveta cu apa sa se raceasca. Cand s-a racit adaugam zeama de portocala si gelatina, amestecam si dam deoparte
BLATUL-albusurile le batem spuma pana se tripleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile si mai mixam cca 2-3 minute, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt si esenta de vanilie. Amestecam usor cu o lingura de lemn, turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.
Udam un prosop curat si il stoarcem bine de apa, rasturnam pandispanul peste prosop si rulam. Lasam sa se raceasca putin dupa care il desfacem si adaugam crema, rulam din nou si dam la rece sa se raceasca bine.
GLAZURA-topim ciocolata cu frisca, amestecam continuu, adaugam untul si amestecam pana se topeste, apoi lasam sa se raceasca putin
intindem glazura peste toata rulada si dam la rece. Cand s-a racit foarte bine glazura, facem striatii cu furculita
Iti pot spune ce face mama
Poi una dintre prajituri este un pandispan peste care pune un strat de budinca (vanilie) apoi pune cate o visina (sau alt fruct) peste care pune tort jele!
Simplu! nu?
Funda?
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (3.137.189.226) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro