| alexx1111 a întrebat:

Ce retete de prajituri speciale faceti de paste?

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
8 răspunsuri:
| ELY0 a răspuns:

Trunchi De Copac; Eclere; Tort; Regina Prajiturilor; Bomboane Cramelizate;

| alexx1111 explică (pentru ELY0):

Elyo care este reteta trunchiului de copac? mersii

| ELY0 a răspuns (pentru alexx1111):

Imediat o scriu
pe calculator

| ELY0 a răspuns:

Ingrediente
Blat
6 oua
1 cana zahar
1 cana faina
1 praf de copt
esenta de vanilie
Crema:
125 g unt
3 linguri zahar
1 lingura cacao
coaja portocala
zeama de portocala
4 linguri frisca
1 ciocolata
2 linguri gelatina hidratata
Glazura:
1 ciocolata
3 linguri frisca
unt cat o nuca


CREMA-toate ingredientele in afara de ciocolata si zeama de portocala, le punem intr-un vas si le punem pe foc, sa fiarba la foc mic, cca 10 minute. Luam vasul de pe foc si adaugam ciocolata, amestecam continuu pana se topeste ciocolata, punem vasul in chiuveta cu apa sa se raceasca. Cand s-a racit adaugam zeama de portocala si gelatina, amestecam si dam deoparte

BLATUL-albusurile le batem spuma pana se tripleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile si mai mixam cca 2-3 minute, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt si esenta de vanilie. Amestecam usor cu o lingura de lemn, turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.

Udam un prosop curat si il stoarcem bine de apa, rasturnam pandispanul peste prosop si rulam. Lasam sa se raceasca putin dupa care il desfacem si adaugam crema, rulam din nou si dam la rece sa se raceasca bine.

GLAZURA-topim ciocolata cu frisca, amestecam continuu, adaugam untul si amestecam pana se topeste, apoi lasam sa se raceasca putin

intindem glazura peste toata rulada si dam la rece. Cand s-a racit foarte bine glazura, facem striatii cu furculita

| Onisoor a răspuns:

Iti pot spune ce face mama laughing
Poi una dintre prajituri este un pandispan peste care pune un strat de budinca (vanilie) apoi pune cate o visina (sau alt fruct) peste care pune tort jele!
Simplu! nu?
Funda?

| florentin7_1542 a răspuns:

Salam de biscuiti