Asakusa – cel mai mare district al orasului, situat pe malul raului Sumida. Este renumit pentru numeroasele magazine, cinematografe, viata si cluburi de noapte, precum si centre de recreere. Centrul istoric al districtului este Templul Sensoij, cel mai vechi templu budist; in Japonia 83% din populatie, sunt de religie budistia. Acest templu a fost construit pentru zeita Kannon, cele mai respectate si iubite zeite, simbol al bunatatii si milei pentru toti cei care sufera. Ansamblul este format din 10 cladiri pe un teritoriu destul de mare, cu trei porti principale fiecare avand propriul simbol. De la poarta principala Kaminarimon (Poarta Tunetului), strada Nakamise duce catre sala templului Sensoij si reprezinta o mare atractie turistica pentru cei care ajung aici – o varietate de magazine, restaurante si multe suveniruri traditionale japoneze. Anual in Asakusa, in iulie are loc Festivalul Florilor, iar in decembrie au loc targurile de arta.
Ginza – un district si o strada cu acelasi nume, un paradis pentru consumatorii magazinelor de lux, celor mai renumite brand-uri, cele mai deosebite restaurante si cele mai moderne cluburi de noapte. Aici veti gasi cele mai scumpe magazine din lume, cu vitrine artistic decorate folosindu-se cele mai recente tehnologii. Ginza este considerat un muzeul progresului economic din Japonia. Sambata si duminica, precum si in timpul festivalurilor, strada este inchisa traficului devenind o mare zona pietonala
Palatul Imperial – dinastia imperiala Japoneza este cea mai veche dinanstie cunoscuta; potrivit cronicilor primul imparat a urcat pe tron in 660 IHR. Palatul Imperial, un simbol al culturii japoneze, este situat in inima orasului, fiind inconjurat de un parc cu stanci inalte, protejand intreaga zona de restul Megalopolisului. Daca doriti sa vizitati Palatul, acesta este deschis doar de 2 ori pe an: pe 2 ianuarie (cu ocazia noului an) si pe 23 decembrie (ziua de nastere a imparatului). Palatul dateaza efectiv de la sfarsitul secolului 16, dar ca o mare parte a orasului si acesta a fost practic distrus in timpul celui de-al doilea razboi mondial, iar reconstruirea lui a fost completa abia in 1968. Trebuie mentionat ca Palatul difera foarte mult de palatele regale europene, prin simplitatate si lipsa luxului. Puncte de atractie turistica sunt gradinile deschise publicului din jurul Palatului, si parcul Kitamonaru considerat cel mai fumos loc pentru a te bucura de minunea oferita la inceputul verii de arborii cu flori de cirese, simbol al Japoniei.
Odaiba – este orasul viitorului. Cladirea Fuji Tv este una dintre cele mai representative cladiri din zona, la etajul 25 aflanduse un glob gigantic de observare, din sticla de unde sedeschide o panorama unica de unde poti vedea Tokyo ca din nicio alta parte. Venus Fort – "un oras in oras" special creat pentru femei. De afara nu are deloc atractivitate, pare mai degraba un hangar pentru avioane militare, in interior insa vei descoperi un centru modern de cumparaturi, exclusiv decorat in stil italian: fantani arteziene, strazi pavate, galerii arcuite, totul pentru a te relaxa si a te imagina pentru cateva ore intr-un vechi oras italian al secolului al 18-lea. In Aqua-City gasiti cele mai mari shopping mall-uri din Japonia, peste 150 de cafenele si restaurante, cinematografe utra-moderne, un loc care nu trebuie ratat ce poate adaposti 3000 de vizitatori simultan. Sega Joypolis – este paradisul jocurilor virtuale, doar sunteti in Japonia.
Parcul National Shinjuku Gyoen – in Japonia, frumusetea naturii este un lucru sacru si apreciata ca in nicio alta parte a lumii. Tokyo dispune de un numar impresionant de parcuri naturale, peste 7000, cel mai mare dintre ele fiind Shinjuku Gyoen ce ocupa 58, 3 ha si are aproximativ 20 de mii de arbori, 1500 dintre ei fiind ciresi. De la mijlocul lunii februarie pana in aprilie, ofera o imagine ineditata, iar in perioada arborilor infloriti este cea mai vizitata zona din Japonia. In luna noembrie turistii vin sa admire crizantemele inflorite, cultivate prin tehnici traditionale.
Turnul Tokyo – dupa razboi guvernul a cautat un monument ce sa simbolizeze renasterea Japoniei ca o super putere mondiala, astfel au decis construirea propriului Turn Eiffel, in inima capitalei. Constructia acestuia a fost finalizata in 1958 si a intrat in cartea recordurilor ca cel mai inalt turn din otel.