| BackAgain a întrebat:

Ce sfaturi aveti pentru un drum de 28 de ore cu autocarul? Ce ar trebui sa pun in bagajul de mana? E prima oara cand calatoresc mai mult de 6-8 ore cu autocarul. Apa, servetele umede si uscate, gel dezinfectant, perna, bluza de trening, baterie externa si casti... asta am pana acum in lista. Ce mancare as putea sa iau? Ma gandeam la sandwich cu salam uscat si Belvita, Tuc sau batoane cu cereale simple ca snacks.

9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Pe caldura asta nu pune salam la pachet, ca-n 2 ore este deja alterat si o sa vomiti tot drumul.
Ia ceva ce nu se altereaza: biscuiti, covrigi, paine, fructe. Nu prea ai multe variante, dar un drum cu masina de atatea ore, inseamna sa te sinucizi usor-usor dar sigur.

O varianta era un avion, ca ajungeai in 1-2 ore de zbor, fara nici un fel de probleme.

| BackAgain explică (pentru Violleta2022):

Nu e o varianta pentru mine. Dupa cum am spus: am fost cu avionul o data si, desi zborul a fost linistit, am fost lata doua zile dupa ce am aterizat. Din 10 zile, 2 am stat in pat cu galeata langa. Ajung in 3-4 ore daca e zbor direct, dar m-ar costa 500 euro doar dus... apoi inca 500 intors. Costa mai mult drumul decat tot restul vacantei la un loc. E prea mult.

| Violleta2022 a răspuns (pentru BackAgain):

Dar unde zbori, ca pe teritoriul Europei faci totuil intr-o ora -maxim 2!
Eu zbor pana in Australia intre 25-30 de ore de zbor, cu 3 escale si 3 schimburi de avioane si de 20 de ani de cand fac asta, cred ca am peste 600 de ore de zbor efectiv cu avionul, dar nu am asemenea probleme.

Sa stii ca se gasesc in farmacii pastile pentru rau de avion, masina, barca. Unele sunt cu plante altele sunt chimice, cumpara-ti asa ceva si nu mai ai probleme.

Personal, eu cred ca as fi terminata sa merg cu o masina 28 de ore, pe vremea asta unde mori de cald, unde nu poti face un dus... nasol rau de tot.

Nu ma pricep la avione. Cand am cautat zboruri (in caz ca nu prindeam loc la autocar), mi-a estimat la 3 ore si ceva pana in Spania. Oricum, chiar daca faceam o ora, tot n-as merge cu avionul decat daca ar fi singura varianta. Nu vreau sa bag pastile in mine daca nu e nevoie. De ce sa-mi stresez ficatul cand am o alta posibilitate?

De cand am postat intrebarea, m-am intors in tara. Am fost cu autocarul pana la urma... nu a fost rau deloc. Locurile au fost comode, am avut noroc ca nu era asa plin si am putut sa ma intind pe doua scaune noaptea, faceam pauze de 30-45 minute la cateva ore si aerul conditionat a mers tot timpul. Plus, privelistea era superba... ma rog, unde nu era doar camp.

| Violleta2022 a răspuns (pentru BackAgain):

Pastilele de rau de miscare sunt pe baza de plante, deci, nu afecteaza deloc ficatul. Mai afectat este ficatul daca faci 2-3 zile de mers cu autocarul, ca nu te odihnesti si se resimte.
Oricum, la 3 ore de zbor, nu era nevoie de nici o pastila de luat.

Dar fiecare cu preferinta, eu una nu as opta niciodata pentru masina sau autocar, la un drum mai mult de 2-3 ore de mers.

De fapt, nu chiar. Daca administrezi oral, fie ca sunt pastile pe baza de plante, fie ca sunt chimice, nu evita primul pasaj hepatic.

| xerxes1 a răspuns:

Am merscu autocarul din Italia in Romania o singura data.
A fost una dintre cele mai crunte experiente.

| qest11 a răspuns:

Un prim sfat ar fi sa folosesti avionul. In 28 de ore vei bea vreo 3-5 litri de apa. Mancare: ceva pe paine, gen salam sau pateuri, conserve. Ai putea sa-ti ei oua fierte pe care sa le mananci primele, sa nu le tii mai mult de 8-12 ore. Ar trebui sa eviti mancarurile care te pot strica la burta, desi cred ca ai wc in autocar. Poti sa-ti ei si niste biscuiti, nu foarte dulci dar nici sarati, ceva cu tarate de exemplu. Chiar si carne fiata sau prajitia iti poti lua, dar, tot ca ouale, le mananci in primele 12 ore, eventual le ei congelate la tine. Cum spuneai si tu...tot felul de batoane, dar, nu uita ca alea trebuie sa fie intre mese, iar o masa ca la mama acasa trebuie sa o ei la 5-6 ore, masa bogata in proteine. In cele 28 de ore probabil vei mai si dormi, in principiu o sa treaca repede. Practic e o zi, deci 3 mese principale, plus cateva batoane ca desert happy

| BackAgain explică (pentru qest11):

Am fost cu avionul o data si, desi zborul a fost linistit, am fost lata doua zile dupa ce am aterizat. Din 10 zile, 2 am stat in pat cu galeata langa. Concluzie: avionul ramane ultima alternativa. Plus ca singurul zbor care sa nu coste 500 euro doar dus e cu escala de 20h, ceea ce mi se foarte mult.
Vor fi opriri de 30 min dimineata si la pranz, dar plecarea e la 16:30 si pana a doua zi dimineata... m-ar tenta sa iau o cina usoara. Plus a doua zi intre pranz si cina intarziata.
Multumesc pentru sfaturi!