Ce inseamna a fi destept?
Pana la urma urmei, fiecare dintre noi ne consideram destepti intr-o oarecare masura. Pana chiar si un idiot poate avea cate o sclipire, dar acest lucru il face destept? A fi foarte bun intr-un anumit domeniu denota inteligenta unei persoane? Coeficientul de inteligenta ar fi cel mai relativ, sau cultura generala? Sunt destui oameni cu un coeficient ridicat, dar care nu au dorinta de a cunoaste, de a avea o cultura generala cat mai complexa. Sunt destui oameni cu o cultura generala vasta, dar pe care coeficientul nu`i ajuta mai deloc.Sunt destui oameni descurcareti, pragmatici pe care nici unul din criteriile de mai sus nu ii ajuta. Deci cum ar trebui sa fim, sa fim cu adevarat destepti? Un IQ de peste 130, o cultura generala vasta si pragmatism cat incape ar fi de ajuns pentru a ne putea considera cu adevarat destepti? Ceea ce vroiam neaparat sa subliniez in acest articol este faptul ca daca vreodata avem noroc si iese bine ceea ce ne-am propus, automat ne consideram deasupra tuturor. Dar daca acel noroc nu intervenea, ce rezulta? Pana la urma, ar fi cam 4 criterii de indeplinit pentru a fi destept: IQ ridicat, cultura generala, pragmatism si noroc. Fara vreunul din ele, nu suntem destepti? Eu totusi tind sa cred ca nu avem nevoie de noroc pentru a fi considerati destepti, sau pentru a ne considera noi insine astfel. Si faptul ca anumite persoane te considera astfel, iti da mare incredere in fortele proprii, si astfel te poti depasi, poti depasi limitele impuse tot de tine mai devreme.Pana la urma intrebarea ramane: "Ce inseamna a fi destept?"
Majoritatea dintre voi imi dovediti ca sunt destept. Prin comparatie, dar ce mai conteaza?
Cand aud pe altii cum vorbesc despre mine de bine pe fata si de si mai bine pe la spate. E mare lucru treaba asta
Desi mereu am admirat oamenii inteligenti.Destepti sunt pe toate drumurile
Daca as accepta doar sa cred si sa caut motive ar insemna sa pun la indoiala ceva evident. Unele lucruri sunt asa cum sunt si se iau ca repere absolute, asa cum sunt axiomele in matematica.
Faptul ca pot sa abordez si alte subiecte de discutie care nu includ viata altora, doar ca n-am cu cine.
Nu cred ca-s desteapta, doar putin mai cu capul pe umeri decat cativa dintre cei pe care ii cunosc.
Vorbind la general sau fiecare in parte?
Eu nu ma consider destept ci doar putin mai informat decat marea majoritate a romanilor si mult mai dezinformat decat restul.(smartalogii)
Nu ma face nimic sa cred...nu sunt desteapta si pot sa dovedesc asta.sunt o proasta.
Nu ma cred desteapta.
Chiar daca am notele foarte mari. nu ma cred desteapta.Deoarece fac foarte multe greseli in viata
Cine a zis ca ma cred desteapta?
mai bine esti modest si lasi pe altii sa te laude decat sa te lauzi tu pe tine. poate te inseli.nu?
Nuhs.eu nu ma cred destept, doar putin mai documentat decat majoritatea celor cu care imi petrec timpul.Eu citesc, ma informez urmaresc documentare si daca asta inseamna sa fiu despret inseamna ca is...
Nu ma cred desteapta.Desept are mai multe sensuri.
Si daca ar fi dupa mine, as fi "desteapta" si as judeca atunci cand realizez o noua pictura...In rest las lumea sa deduca ce vrea daca sunt sau nu desteapta