Da, Mos Craciun exista, locuieste in Laponia la 8 km de orasul Rovaniemi, si primeste acolo in satul lui copiii. De asemenea primeste multe scrisori de la copii. Chiar le raspunde. In noaptea de Craciun, il poti vedea zburand cu sania trasa de reni si cu saci imensi cu cadouri prin orase, iar la sate prin zapada cu sania. Scrie-i si tu, eu i-am scris deja
Mos Craciun poate exsta in noi, nu neaparat fizic. Intr-adevar, fizic nu exista si asta stii si tu(ps: +12ani) dar cum am spus, poate existta prin intermediul nostru. MAjoritatea oamenilor il considera pe Mos Craciun acea persoana care aduce numai daruri si foarte putini se gandesc la adevarata lui semnificatie. Da, exista daca vrem noi sa existe prin noi.
Psihoyounger
Este una dintre cele mai pure inventii ale oamenilor. O inventie venita din dragoste, umanitate si iubirea pentru copiii.Bine,poate aberez un pic, dar macar o zi pe an copiii sunt intradevat fericiti. Fericirea lor reprezinta fericirea parintilor.
Mos Craciun EXISTA. El exista in mintea, in inima nostra a tuturor copiilor(a acelora care se mai simt copii), in gandurile noastre pure, in fericirea noastra, in zambetele noastre, in aerul pe care il raspiram, in privirile noastre speriate si inocente care abia asteapta ca cunoasca lumea, in clipele noastre de nostalgie in care ne amintim cu drag de vremurile copilariei in care am crescut si am fost facuti sa credem ca exista Mos Craciun.
E cel mai frumos lucru sa credem, iar naivitatea nostra sa fie transformata in fericirea si in splendoarea cu care pasim spre vise puerile care ne dau incredere si adevar.
Mos Craciun te astept cu drag si sa stii ca am pregatit poezia
Mos Craciun nu exista dar a existat un popa numit Nicolae care era inchis la inchisoare nu mai stiu pentru ce motiv.Si zilnic un pusti ii aducea ba o felie de piine ba niste apa.Cind s-a eliberat a impartit tuturor copiiilor din zona bomboane si de acolo traditia lui Mos Nicolae.Mos Craciun chiar numai in povesti exista pentru ca craciunul e strict legat de Nasterea lui Isus Christos si a nu se confunda cu povestea lui Mos Nicolae de pe 6 decembrie.
el exista de pe vremea comunismului, deci e un zvon, povesti, etc.; teoretic, traditia se afla in subconstientul nostru, fapt de unde si o punem in aplicare- bucurand copii-, prin acele cadouri!
Cu drag, Jess
Cand eram mai mica ma bucuram foarte tare de venirea Mosului cu cadouri, prin intermediul unei scrisori puse in ghetute.Eram cuminte ca nu cumva sa se supere si sa uite sa treaca si pe la mine.
Am crescut si am fost dezamgita sa aflu ca Mos Craciun este mama mea sau tatal.
As vrea sa dau timpul inapoi si sa fiu copil mic si sa raman vesnic mica, dar timpul este ireversibil si nu poate fi cumparat nici cu toata averea din lume.
El mai poate exista, in sufletul nostru, acolo este permanent si nu va pleca niciodata.Sarbatorile ne indeamana sa fim mai buni, sa oferim zambete si sa ne inconjuram alaturi de cei dragi, de dragoste si caldura lor sufleteasca.
Il simtim in fiecare fulg de nea, caldura sobei.asta este DARUL.
Cum am mai spus : Mitul cu mos craciun a fost lansat de Coca Cola si tot de acolo vin si culorile alb si rosu din cunostintele mele
Mos Craciun exista in fiecare din noi. iIi face simtita prezenta odata cu apropierea craciunului si spiritul sau ne indeamna sa daruim celor dragi "ceva " care sa le aduca aminte de noi.
Depinde cum il percepi pe Mos Craciun. Daca il percepi ca pe ala batran, rosu, cu barba ce aduce cadouri...nu exista. Daca il percepi ca un spirit ce face lumea putintel mai buna, chiar daca e pe un interval destul de scurt de timp... exista!
Cred si simt in fiecare an spiritul Craciunului si al Mosului!
Este normal ca in imaginatia copiilor Mos Craciun sa ramana un mos care le aduce daruri, daca sunt cuminti si stiu sa spuna poezii sau chiar sa cante un cantecel. Ce sa spun, stim noi cum ne pacaleau candva parintii nostri.
Imaginea lui Moş Crăciun-aşa cum o ştim noi azi-a fost creată de Thomas Nast, un desenator şi caricaturist american, în timpul razbiului civil, s-a vrut un simbol aducător de speranţă, alinare şi bucurie. În timp personajul a preluat atribuţiile Sf Nicolae, fiind însă mai darnic şi nu atât de sever iar mai târziu l-au acaparat şi cei de la Coca Cola...Fiind asociat cu Naşterea Domnului, comuniştii l-au despuiat de aura de spiritualitate şi l-au înlocuit cu Moş Gerilă. Chiar şi ştiind toate aceste lucruri, copilul care am fost crede încă în Moş Crăciun...
Rezultatul unei analize amanuntite, ne prezinta pe baza unor cercetari stiintifice, cum, ca...exista...Mos Craciun! Si am sa o demonstrez in 4 pasi:
Punctul numarul unu:
Nicio specie de ren poate zbura, dar, evident, exista alte 300. 000 de specii de organisme vii care stau la coada pentru a fi clasificate de catre oamenii de stiinta. Ei bine, majoritatea acestora sunt insecte si germeni, dar nu putem exclude posibilitatea existentei unuei specimen de ren zburator pe care doar Mos Craciun il poate cunoaste.
Punctul numarul doi:
Exista cca 2. ooo milioane de copii(luand in calcul doar pe cei cu varste sub 18 ani,)in lume. Dar, dupa cum bine stim, Mos Craciun nu se ocupa de copiii hindu, evrei, musulmani, sintoisti.In consecinta, la cifra scade cu un procent de 15% din total(370 milioane dupa cum ne spun statisticile mondiale)Aceste satatistici(or fi alea ale lui geoana)fac un calcul de 3, 5 copii pe cap de familie, deci, vorbim de 91, 8 de milioane de familii-presupunem ca in fiecare familie se afla cel putin un copil care se poarta bine.
Punctul trei:
Mos Craciun dispune de 31 de ore in noaptea de craciun pentru a realiza "munca" sa, bineinteles ...asta se intampla datorita diferentei de fus orar si a rotatiei pamantului-presupunem ca incepe calatoria de la est spre vest, deci pare logic! Asta inseamna 882, 6 vizite pe secunda. Bunnn! cu alte cuvinte, pentru fiecare familie care dispune de un copil care se poarta bine, Mos Craciun dispune de o miime-da, da, cititi bine. Miime! de secunda, deci dispune de o miime de secunda pentru a parca sania, pentru a cobari pe horn, a umple sosetele, a aranja cadourile dedesuptul bradului si iar sa suie pe horn, sa incalece pe sanie si sa continue drumul pana la cea mai apropiata casa.Sa presupunem ca fiecare dintre cele 91, 8 familii sunt distribuite uniform pe suprafata pamantului (ceea ce este fals, dar e valabil datorita unui calcul matematic)inseamna ca sunt 1, 2 km intre case...in total 110 milioane de km. Putem deduce ca sania"zboara"cu 1000km /secunda, adica de 3000 de ori viteza sunetului si comparam cu vehicolul cel mai rapid facut de om(naveta spatiala Ulises) care "zboara" cu 43 km /secunda si ca un ren conventional nu poate strabate mai mult de 24km /ora, nu cautati informatii pentru ca totul este calculat la fix
Punctul patru:
Ne imaginam ca fiecare cadou cantareste 0, 900 gr(numai?)iar sania transporta 321, 300 tone, fara sa. l luam in calcul pe Mosul, care cu totii stim ca este supraponderal.Deci!, un ren nu poate cara mai mult de 150kg, ceea ce inseamna ca Mosul are nevoie de 214, 200 reni+cadouri=5. 353. 430 tone. 5. 353. 430 tone zburand cu 1000km /secunda creeaza o rezistenta aerodinamica enorma, ceea ce provoaca o incalzire a fuselajului mai ceva ca aceea a unei nave spatiala.Prima pereche de reni absoarbe 1 trilion de juli /secunda, cu alte cuvinte-renii se ared instant si sania se poate evapora in pret de secunde iar Mosul poate suferi o forta centrifugala de 17. 500, 06 superioara fortei de gravitatie. Daca Mosul ar cantari 120kgar putea fi facut"afis"pe banca din spatele saniei(din cauza fortei, evident)
Deci(ce imi place sa incep fraza cu Deci)! deci:
daca vreodata, cumva, undeva, a existat un oarecare Mos care aducea cadouri copiilor de Craciun... datorita calculelor matematice...ar fi mort!
Nu am vrut sa fiu asa cruda si nici nu sunt.
Pentru mine Mosul exista.
As fi o bucata de gheata inerta... daca nu ar exista cu adevarat Mosul.
La Multi Ani si sa fiti fericiti si sanatosi!
Nu exista! daca ar fi existat, cred ca mi-ar fi adus si mie macar odata in 15 ani, un cadou!:-) si am fost foarte cuminte, zic eu.mama si tata cel putin si restul vecinilor plus cunoscutii zic ca sunt un copil minunat si foarte cuminte.atunci mie dc mosul, care se presupune ca vine la toti in fiecare an de Craciun, nu mi-a adus nici macar odata vreun dar.
Ar fi tragic pentru copilul din noi sa descopere ca nu exista Mos Craciun, ca visurile copilariei s-au spulberat.
Pai mos craciun este o legenda... o sa stau sa o scriu ...deci se spune ca atunco cand Iisus trebuia sa se nasca fecioara Maria nu avea unde dar o femeie buna a primit-o dar a trebuit sa o ascunda in iesle deoarece sotul ei numit Craciun era un om foarte rau si zgarcit dar el nu era acasa.si astfel Iisus se nascu si veni Craciun acasa si vazut ca e ceva suspicios asa ca o intreba pe nevasta lui ce e. ea nu a avut de ales si i-a zis ce a facut.de furuie i-a taiat ambele brate iar aceasta s-a dus la Iisus care prin putere sfanta i lea pus la loc.cand Craciun a vazut asta a devenit cel mai generos om de pe pamant si de atunci imparte daruri copiilor de Craciun. Asa era parca legenda dar in realitate fizic nu exista parintii pun cadouri cum majoritatea stiu dar noi daca credem in el, va fi mereu in inimile noastre.si chestia cu cadourile de Craciun oamenii au inventato ca inainte era Craciunul si atat.
Asculta, nu conteaza ce iti spun altii ca parintii tai te-au pacalit in toti anii astia dar, cum spunea aqualuna exista! Desi, calculele matematice sunt partial gresite deoarece ar fi ''mort''. Nu stiu sigur cum sa ii explic dar cumva Mosul nu moare nicioadata! Stiu ca s-ar putea sa crezi ca e o minciuna dar nu e asa! Eu l-am vazut cu adevarat pe la vreo 3-4 ani! Cand m-am mutat in alt oras la camin a venit femeia de servici deghizata si in clasa 1 si a2-a. Dar il vazusem cu adevarat la bunici eu si verisoara mea.Deci clar si sigur nu e o poveste de adormit copiii! Odata eram cu mama tata si unchiul meu(nu am nici sora nici frate). Era toti 4 la bucatarie.Si ma mai uitam din cand in cand in sufragerie, sub brad, daca a venit Mosul si odata cand m-am uitat era o casa de papusi un bebelus un joc si o perna cu Hannah Montana(nu mai imi place acum Hannah). Ei erau toti la bucatarie. Sper ca acum poti crede cu adevarat ca Mos Craciun exista!
Da exista dar nu aici exista la polu nord si mosu adevarat mai are un prieten care e la noi in Romania si le spuna ce vrea ei si aia le aduc copiilor si asta este legenda funda?
S-a va spun ceva.Demult poate a existat si poate a avut nista prieteni ca elfi care il asjutau. Exista acum cum sunt prieteni s-au parinti.Ei ne fac caouri si putem sa-i consideram ca prieteni lui mos craciun. Daca n-am crede ca exista nu ar mai avea farmec Craciunu.Dece mai bine credeti si bucurati-va de Craciun ca este o sarbatoare plina de farmec.Cand e sa vina craciunu cand va culcati ganditi-va ca existasi o sa visati.Astai sarbatoarea craciunului.
Uitati.El exista prin sufletul nostru daca nu am crede ca exista carciunul nu ar mai avea farmec asa ca credeti si ucurativa de craciun. Craciun fericit!
paulika1313 întreabă: