E o carte extraordinara despre razboi si modul in care el isi pune amprenta asupra oamenilor, despre demintate si omenie. Este povestea fratelui lui Liviu Rebreanu, o poveste cu adevarat fascinanta. Imi amintesc si acum, prima oara am citit-o intr-o iarna. Eram in clasa a patra, in vacanta de iarna. Am inceput-o pe la doua dupa-amiaza si seara am refuzat sa mananc fiindca nu ma induram s-o las din mana. Din pacate n-am reusit s-o termin pana la ora de culcare, asa ca a doua zi m-am trezit la sase, inainte de a se lumina ca sa imi continuu lectura. Iti promit ca n-o vei putea lasa din mana.
Iti spun eu ca nu o sa-ti placa.Nu e ceea ce pare.Si eu am vrut sa o citesc, dar dupa primele randuri, n-am mai citit.
Nu am citit`o inca, dar mi-a fost recomandata. Nu stiu exact despre ce este vorba, dar din ce am mai auzit, am intseles ca actsiunea se petrece pe timpul unui razboi. Sotsul unei femei dorea sa devina preot, dar aceasteia ii placeau barbatsii puternici, drept pentru care el a hotarat sa plece in razboi, insa acolo se indragosteste de alta femeie.
E mult de scris, mai pe scurt vizoneaza filmul si apoi romanul e mult mai placut. Vei vedea nenorocirile primului razboi mondial modernizat.
In cartea padurea spanzuratilor este vorba despre o padure de spanzurati glumesc, este o carte minunata care te face sa iti dai seama ca in viata cele mai realiste hotarari se pot schimba intr-o clipa si poti pierde ceea ce ai cladit o viata intr-o secunda pentru ceva mai bun. in aceasta carte moartea eroului nu inseamna un sfarsit ci un alt inceput intr-o viata unde nu isi poate trada patria. liviu rebreanu este autorul meu ''aproape preferat'' dupa Mihail Sadoveanu, eu am 12 ani si imi plac mult cartile autorilor romanii
and0ra întreabă:
DaciaRomania întreabă: