Ahaaaa, ce bine imi pare ca ne prabusim si o sa intrati cu paganii in Iad credinciosilor care sunteti doar cu numele.Pai asa se comporta crestinii adevarati? Ce vrei sa demonstrezi facandu-ti colegii de site pagani. Nu ai pic de colegialitate in tine. Un credincios adevarat nu se cearta. Trebuie sa aiba sufletul smerit daca vrei sa ajunga in Rai langa Sfantul Petru. Ce cauti pe Internet daca esti credincios(a), nu stiai ca e lucru facut de mana Diavolului? Si inchide televizorul ca te duce in pacat!
Eu m-am documentat destul de mult.nu fac referire la soare, care intr-adevar, tu ai dreptate, ci la polii magnetici ai pamantului.mai documenteaza-te tu.
Am avut de ales intre yadora si printzessa, insa nu pot sa nu ma inchin in fata plkedoariei blondei_supreme. a fost atat de draguta..., si parca ceea ce a spus, a spus-o din toata inima.felicitari.nici eu nu as fi spus-o mai frumos.
Datorita multor experimente facute si testate, climele au inceput a se schimba; multe tari se confrunta cu conditii meteo nefaste pe care nu le-au mai avut pana atunci...UM ITI EXPLICI FAPTUL CA A NINS IN AFRICA? si au murit o gramada de animale si oameni?! Din cauza atator dezastre naturale totul incepe a se schimb, inclusiv polii. Intra pe google si vezi mai exact. Cercetatorii care au prevazut aceasta miscare de rotatie in cca 200 de ani, acum au ramas socati...verdictul e de pana la 30 -50 de ani cu mult mai putin! Oricum nu e bine ceea ce se intampla... vom reveni in curand la ceea ce am fost odata...ERA GLACIARA...
Stii tu ceva dar nu stii bine.Ai fost informata gresit.La fiecate 11 ani soarele isi inverseaza polii.Asta se numeste ciclul solar. Polul nord devine polul sud si invers iar cand face asta nu se refera la inversarea polilor fizici, iti inverseaza polii magnetici. Ultimul ciclu a fost in 2001 iar daca mai adaugam 11 ani asta inseamna 2012 adica sfarsitul calendarului Maias.Asta inseamna ca intram incel de-al saselea soare.Incepand de la aceasta teorie te poti documenta mai departe pe net.
Oamenii de stiinta credeau pana de curant ca inversarea polilor magnetici ai Pamantului are loc la intamplare. Cu toate acestea, o echipa de fizicient italieni a studiat mai atent la proprietatile statistice ale aparitiei acestor inversiuni in timp si au descoperit ca nu sunt intamplatoare, ci seamana cu statistica cutremurelor.
In timpul unei inversiuni a polaritatii, polul nord magnetic al Pamantului devine polul sud, si invers. In timpul ultimilor 160 de milioane de ani au avut loc sute de asemenea inversari, ultima acum 780 000 de ani. O inversare completa dureaza cateva mii de ani si are consecinte ingrijoratoare care includ punerea in dificultate a pasarilor migratoare sau a altor animale (precum rechinii) si posibila expunere a Pamantului la razele cosmice.Razele cosmice sunt in mod normal respinse de campul magnetic al Pamantului, insa in timpul inversarii, la un moment dat, campul magnetic devine zero.
Oamenii de stiinta inteleg foarte putin in ce consta efectiv mecanismul cauzal din spatele acestor inversari si pana de curand ideea cea mai raspandita era ca au loc la intamplare. Cu toate acestea, Vincenzo Carbone si colegii sai de la Universitatea Calabria au descoperit ca secventa de inversari ale polaritatii nu este descrisa de o distributie de probabilitate Poisson, specifica proceselor aleatoare, ci de o distributie L鶹 - o distributie de probabilitate care caracterizeaza prezenta unor efecte de "memorie". Cu alte cuvinte, inversarile de polaritate nu sunt independente unele de celelalte, ci sunt corelate.
Un membru al echipei, Fabio Lepreti, explica: "Rezultatul inseamna ca inversarile de polaritate nu sunt evenimente intamplatoare independente unele de altele. Dimpotriva, exista un anumit grad de memorie in cadrul proceselor magnetice care dau nastere acestor inversari."
Asemenea distributii L鶹 descriu fenomenele critice precum cutremurele sau fluctuatiile bursei. Cercetatorii au obtinut informatiile despre cand anume au avut loc inversiunile analizand diferite seturi de date paleomagnetice (obtinute dupa urmele lasate de inversari in roci).
Aceasta descoperire adauga fenomenul inversiunii polaritatii geomagnetice la clasa tot mai larga a fenomenelor haotice - fenomene care nu sunt aleatoare, insa par sa fie deoarece mecanismul lor intern cauzal este foarte sensibil la mici variatii. Asemenea fenomene sunt de obicei guvernate de reguli foarte simple, care atunci cand sunt reiterate pot da nastere unui comportament complex si impredictibil. Provocarea este sa gasesti care sunt aceste reguli simple. In acest caz, aceste reguli ar putea sa indice care sunt mecanismele fizice care declanseaza inversiunea polilor magnetici.
"Speram ca munca noastra va servi ca un punct de referinta util pentru modelele care incearca sa descrie fenomenul inversiunii polilor", a spus Lepreti.
Davyduchiha2001 întreabă:
eusebiu27 întreabă: