Cel mai usor, cel mai rapid si cel mai bun ... TIRAMISU. Un pachet jumate de piscoturi, 2 mascarpone, 4 oua. separi albusurile de galbenusuri, le bati spuma cu zahar(3 linguri), galbenusurile le amesteci cu zahar(3 linguri), amesteci galbenusurile cu albusurile si cu mascarponele pana devine o pasta, o lasi la frigider pana faci piscoturile. pentru piscoturi faci o cafea ca sa le moi (putin, nu mult, ca daca le bagi cu totul se farama), apoi pe asezi in tava, pui un strat din pasta rezultata, apoi iar piscoturi muiate in cafea etc. continui pana se termina toate, peste trebuie sa fie crema(pasta) pe deasupra iei intre degete un pic de cafea sa presari pe deasupra de desing, dai la frigider pana se mai intareste crema. pofta buna si bafta
Ingrediente (pentru 4 porţii)
Pentru budincă:
500 ml lapte
1 păstaie de vanilie
5 gălbenuşuri de ou
120 g zahăr
75 g făină
0.5 dramuri sare
2 cl rom alb (opţional)
Pentru ornament:
fructe proaspete
frunze de lămâiţă
Mod de preparare
1. Fierbem laptele împreună cu romul alb, zahărul, sarea păstaia de vanilie şi interiorul scobit al acesteia.
2. Scoatem din acest amestec o parte până e doar călduţ. Amestecăm făina şi gălbenuşurile cu această cantitate de lapte – până obţinem o grosime de smântână.
3. După ce laptele a fiert, adăugăm încet amestecul cu făină, amestecând continuu, la o temperatură medie, până când dispare gustul de făină şi se leagă compoziţia. Budinca se amestecă repede şi permanent.
4. Budinca preparată se toarnă într-o formă umedă, clătită în prealabil cu apă rece, se lasă în frigider să se răcească, apoi se serveşte ornată cu fructe.
5. După ce budincile s-au răcit complet, cu ajutorul unui cuţit desprindem marginile de formă, apoi le răsturnăm pe o farfurie şi le prezentăm ornate cu fructe.
Piscoturi, lapte cu esenta de rom, crema de banane, frisca si ceva portocale sau chivi. Apoi o tii la frigider si restul te descurci.
Yurisa întreabă: