-filtrarea si tratarea apei uzate in statiile ce epurare.
-cristalizarea sarii din apa de mare.
-decantare : De-a lungul timpului, multe vinuri de colectie, in special cele rosii, depun un sediment pe peretii sticlei.
Inainte de a fi consumate, aceste vinuri trebuie decantate (operatia prin care se separa lichidul limpede de sedimentul format).
-distilare : trecerea unui lichid în stare de vapori prin fierbere, curmată de condensarea acestora, în scopul separării lichidului condensat de reziduuri.
obtinerea bauturilor alcoolice : tuica, whisky, etc.
Separarea celor 2 componente ale varului stins :apa de var separata de laptele de var
Separarea celor 2 componente ale varului stins :apa de var separata de laptele de var (la decantare).
Filtrare:-filtrarea prafului cu ajutorul filtrantul autovehiculelor
-filtrul fontat la robinete asigura o filtrare suplimentara a apei potabile
Cristalizare:-in industrie, zaharul se obtine prin cristalizare, din sucul dulce extras din trestia de zahar sau din sfecla de zahar