| continutfragil a întrebat:

Cine poate sa imi spuna mai multe informatii despre rolele reglabile.
Cel mai bun raspuns primeste

Răspuns Câştigător
| Malvina24 a răspuns:

Uite un site de unde poti achizitiona role reglabile:
http://www.bizoo.ro/produse/role-reglabile-pentru-copii/start-0/10/


Mersul pe role este un sport foarte atragator, deoarece permite efectuarea unui sport fara prea multe eorturi. In plus, nu este atat de complicat, cu conditia sa cunoasteti miscarile de baza : acest tutorial va invata cum sa va echipati in mod corespunzator pentru inceput, cum sa va pastrati echilibrul pe role, sa inaintati, sa va intoarceti si in special, cum trebuie sa franati. Citind cu atenie indicatiile pe care le oferim, va veti feri de zgarieturile atat de neplacute, savurand in acelasi timp placerile acestui sport.Pentru inceput, uitati-va bine la semne si verificati ca mersul pe role nu este interzis in zona in care ati dori sa-l practicati. Bineinteles ca nu va veti lansa direct pe drumul mare. Sa stiti ca daca totusi sunteti obligati ,intr-un fel sau altul,sa o faceti, exista un cod al prudentei si al securitatii care trebuie respectat : lucrul cel mai important este sa pastrati distanta fata de masini ( cel putin 1 m) si sa semnalizati foarte din vreme cand schimbati directia.
Atentie, acest tutorial este adresat incepatorilor si nu cuprinde nici un sfat in ceea ce priveste executarea figurilor simple sau a celor inlantuite...Pentru realizarea unor asemenea performante, placerea de a va oferi sfatul le revine celor cu experienta.
Nu practicati niciodata mersul pe role cu staomacul gol deoarece acest spor cere multa energie.

Alegeti-va rolele ca niste buni cunoscatori in domeniu
Este inutil sa va cumparati niste role profesioniste sau de fitness pentru inceput. Alegeti niste role obisnuite, pentru petrecerea timpului liber, acestea fiind mai confortabile.Mergeti intr-un magazin obisnuit de articole sportive : alegeti o pereche, tinand cont de urmatoarele criterii :

Calapodul : Inainte de orice, alegeti un model confortabil, in felul acesta nu veti obosi atat de usor. Verificati ca piciorul sa fie bine sustinut, fara a fi strans. Atentie, nu trebuie sa simtiti ca va bate la degete.
In ce priveste marimea, unele marci utilizeaza un sistem special de numere.Insa in general pe rola figureaza si corespondenta cu sistemul standard ( sau intr-un colt al raionului din magazin). Daca nu va descurcati, este mai bine sa intrebati un vanzator.

Sistemul de inchidere : Fie ca se inchide cu o catarama, cu arici ssau cu sireturi, sistemului trebuie sa sustina bine glezna si piciorul.
Platina : Este vorba despre acea piesa situata sub talpa si care leaga rotile de incaltamintea propriu-zisa .Ea transmite energia miscarilor dumneavoastra spre roti. Cu cat aceastaeste mai rigida, cu atat veti avea o viteza mai mare cu un efort mai mic.

Coca : Aceasta parte exterioara a platinei trebuie sa fie rigida pentru a va sustine bine glezna si piciorul, si pentru un control mai bun al echilibrului.
Sistemul de franare : Verificati viitoarea dumneavoastra pereche de role sa fie echipata cu un sistem de franare. Aceasta se afla, in general pe patina dreapta, mai exact in partea din spate a patinei sau pe sistemul de oprire ( intrebati vanzatorul).

Duritatea rotilor : acestea se masoara in "A"pe scara Durometru. Aceasta scara incepe de la "74A" pentru rotile cele mai moi dar si cele mai putin rezistente si pana la "100A" pentru rotile cel mai putin confortabile dar cele mai robuste.

Diametrul rotilor : se situeaza intre 45 si 80 mm. Daca rolele au un diametru mai mare rolele sunt mai rapide. Optati mai degraba pentru un diametru mai mic, deoarece rolele vor fi mai usor de utilizat.

Rulmentii cu bile : Calitatea acestora estedefinita de norma ABEC, in functie de o scare de calitate de la 1 la 7. Cu cat cifra este mai ridicata, cu atat rolele vor fi mai rezistente si mai performante in timpul mersului.
Nu uitati sa va cumparati si un echipament de protectie, este un lucru primordial.Inarmati-va, deci cu urmatorul echipament :
- aparatoare pentru maini : sunt indispensable deparece micile cazaturi vor fi numeroase la inceput, acest echipament permitandu-va sa va sprijiniti in maini fara a va rani.
- genunchiere : in special daca aveti de gand sa mergeti in pantaloni scurti.
- aparatore pentru coate
- o casca speciala pentru mesul pe role : in special pentru copii. Aceasta casca speciala ofera o aparare mai buna decat o casca de ciclism : ea esta mai rezistenta in partea din spate , deoarece cazaturile pe spate sunt cele mai frecvente in mersul pe role.

Nu incepeti pe orice fel de teren
- Fiti atenti la calitatea terenului : pentru inceput alegeti un teren plat, neted si degajat ; evitati aglomeratiile, terenurile si pietricelele, terenurile accidentate, coastele sau pantele.
Evitati, de asemenea, patinajul pe un teren umed pentru ca riscati sa alunecati foarte usor.
Alegeti tipul de teren potrivit: pe o peluza cazaturile sunt mai blande. Miscarile sunt mai usor franate pe acest tip de suprafata, ceea ce limiteaza numarul cazaturilor; astfel va castigati increderea in fortele proprii si in ceea ce priveste echilibrul.
Desigur,daca incepeti acest sport intr-un oras, patinati pe trotuare, cu conditia sa fie suficient de late pentru a nu-i deranja pe pietoni.

Invatati sa va mentneti echilibrul la oprire.
Puteti risca sa cadeti la cadere daca nu adoptati pozitia potrivita.
Incaltati-va si cautati o pozitie stabila, apucandu-va cu mana de ceva, de exemplu de un perete.
Plasati-va intr-o "pozitie sigura" : asezati-va cu picioarele departate paralele cu bazinul.
Pentru ca genunchii sa poata servi drept amortizori, indoiti-i usor, astfel incat tibia sa atinga limba patinelor. Nu incordati picioarele.
Aplecati bustul usor inainte, fara sa va ghemuiti, pentru ca nasul sa fie pe aceeasi linie cu varful picioarelor. Stati cu spatele si cu umeri drepti : umeri va vor ajuta sa va orientati in timpul deplasarii.
Balansati in mod succesiv bratele intinse inainte. In punctul culminant al miscarii, bratul nu trebuie sa depaseasca nivelul umerilor. Capul este drept, privirea indreptata inainte.
Acum nu va mai sprijiniti si sa incercam sa efectuam o serie de exercitii de oprire, dezvolatand in acelasi timp simtul de echilibru pe role.
La oprire, cu picioarele paralele, rulati rolele intainzand inainte piciorul drept, apoi aduceti-l la pozitia initiala si reluati miscarea cu piciorul stang, si asa mai departe. Repetati acest exercitiu timp de 10 minute.
Repetati exercitiul cu o varianta : aduceti piciorul drept inainte, spre exterior, la 45 de grade. Reveniti la pozitia interioara initiala, deplasand cum piciorul stang spre exterior si vice versa. Repetati miscarea timp de 10 minute.

Invatati cum sa va deplasati.
Asezati-va in pozitia pentru inaintare ; adoptati postura in A. Departati picioarele, cu genunchii usor indoiti ( tibia trebuie sa atinga limba patinelor), departarea picioarelor trebuie sa depaseasca latimea umerilor. Aplecati usor picioarele spre interior atunci cand vreti sa va incetiniti partea interioara a atinge solul.
Incepeti prin mici inaintari in mersul de rata
Ridicati piciorul drept intors spre exterior la 45 de grade, imprimandu-i un impuls la dreapa cu piciorul pe care va sprijiniti ( stangul). Aplecati-va in fata, cu genunchii indoiti, si asezati piciorul la 40 cm in fata. Repartizati greutatea corpului pe parte pe care ati ridicat picorul, tragund umarul drept pe axa piciorului. Repetati aceasta operatie cu alt picior.Balansati treptat greutatea corpului de pe un picior pe altul, impingand din piciorul de sprijin. Ridicati bratul corespunzator piciorului pe care il ridicati : ridicand piciorul drept, ridicati bratul drept ( fara a depasi linia umerilor). Efectuat miscari scurte. Reduceti treptat ritmul balansarilor prin marimea pasilor.
Invatati sa va intoarceti : virajul in "A"
Este vorba despre un viraj larg care poate fi efectuat atunci cand aveti spatiu ( cel putin 2 m ). Sunteti in pozitia "A", cu picioarele departate : indoiti-va apasand ceva mai tare pe genunchiul care se afla plasat in interiorul virajului. Repetati greutatea umerilor si bustului spre interiorul virajului . Repartizati-va greutatea umerilor si bustului spre interiorul virajului, aplecandu-va cate 5 cm pe o parte.
Priviti in directia in care doriti sa va indreptati si lasati-va purtat de role, cu bratele de o parte si de alta a corpului. Dupa ce ati luat virajul, reveniti pe ambele picioare de sprijin.

Invatati sa cadeti fara sa va loviti
Cazaturile fac si ele parte din joc insa putem pe cat posibil, sa limitam loviturile. Invatat sa cadeti pe echipamentele de protectie.
Daca simtiti ca veti aluneca pe spate, folositi-va aparatoare pentru coate : acesta cazatura este provocata in general de o prea mare agitatie a bratelor si de o repartizare excesiva a greutatii corpului spre interior...stapanirea cazaturilor consta in scaderea centrului de gravitate : lasati-va in jos fara a va apleca, indoind genunchii si plasati-va mainile la nivelul picioarelor. Faceti ca si cand ati vrea sava asezati pe fese si lasati-va sa alunecati pe o parte, pentru a cadea pe aparatoatrele de coate. Daca simtiti ca veti aluneca in fata, folositi-va genunchierele. Aceasta caza tura se datoreaza ,in general, unei blocari a rotilor.Indoiti din genunchi pentru ca acestia sa fier primii care sa preia cazatura. Apoi incercati sa asezati palma pe pamant, cu degetele ridicate in sus (daca le indoiti , riscati sa vi le rupeti ). Nu uitati sa indoiti bratele pentru a amortiza cazatura, si sa intoarceti capul intr-o parte, pentru a nu va rani pe fata. Ridicati-va, incercand sa nu mai cadeti din nou. La inceput nu veti sti prea bine cum sa va ridicati de jos cu rolele in picioare.Pentru a usura aceasta operatie, plasati-va mai intai pe o parte. Adoptati apoi pozitia in patru labe, stand pe genunchi. Aduceti piciorul de sprijin in fata dumneavoastra, toate rotile rolei trebind sa adere la sol : incrucisati mainile pe laba piciorului, .prin acest sprjin al mainilor pe laba piciorului, aduceti celalalt picior inainte, paralel cu celalalt.Dupa ce va veti regas echilibrul,luati-va inima in dinti si ridicati-va.

Invatati sa franati cu rolele.
Exista 2 sisteme de franare pentru rolele cu rotile aliniate : sistemul de franare activ , progresiv si sistemul de franare pe calcai. Acesta din urma, cel mai folosit, echipeaza majoritatea modelelor pentru incepatori. Va vom explica cum sa le folositi. Incetiniti, plasand varful picioarelor spre interior si apasand pe partea interioara a rotilor. Cand considerati ca ati incetinit suficient de mult pentru a incerca sa franati, reveniti la pozitia cu picioarele drepte si cu labele paralele.
Acum indoiti din genunchi cu bratele inainte. Ridicat in sus varful piciorului drept pentru ca rotile din partea din partea din fata a patinei sa se dezlipeasca de la sol, exercitand in acelasi timp treptat o presiune cu calcaiul drept pe sol : frana care se afla in partea din spate a patinei drepte freaca si va opriti. Iata-va acum un adept al patinajului pe role ! Nu uitati insa ca rolele trebuie bine intretinuteurmarind modul de utilizare sau ducandu-le la magazin in cazul in care survine vreo problema.

2 răspunsuri:
| Fuck Googăl. Ask me! a răspuns:

Si eu am si sunt foarte bune.

Le poti regla cum vrei tu si sunt foarte confortabile.

Si in plus nu sunt scumpe. Bafta.

| kaTTsu a răspuns:

Rolele reglabile sunt de inalta calitate destinate incepatorilor, aceste role detin un confort maxim si sunt ideale pentru relaxare iti recomand sa iti iei asa ceva sunt icredibile