Gustare:masline,rulou cu cascaval si sunca, icre, vinete(si ce mai vrei u)
Dupa aceea(mai multe variante):
1.Friptura(la cuptor sau la gratar)
2. Pizza
3.Sendvis de pui cu cartofi prajiti
Sendvis de pui:iei chifle
pui (prajit in pesmet, ca sa aiba coaja)
maioneza/ketkup
castraveti murati
Sucuri de care vrei tu, limonada...
Sosuri:maioneza/ketckup/mustar
TORTUL:trebuie sa fie piesa de rezistenta
Bafta!
Simplu.Eu de ziua mea vreau doar pizza,sucuri, apa, sampanie(pentru copii) si tort(sa fie special.Atat...Depinde doar de ce iti doresti tu.
Hai să facem un meniu, să dam peste cap musafirii. Felul 1( pasta de șprot, cu unt + pastă de ficăței de pasare cu unt+ ( pasta de ficat de porc + cu unt+ slănină afumată, ca un fel de pate de ficat) +creier pane + cașcaval pane+ cremă de brânză+ brânză de burduf+ cașcaval tăiat mărunt + cubulețe mici de slănină afumată + brânza telemea făcută cubulețe mici +Kaizer tăiat mărunt+ bucățele de crenvuști fierți sau prăjiți cu muștar+ciuperci cu usturoi+spanac + sau / urzici + ouă ochiuri + ouă fierte tari făcute cubulețe +dovlecei cu smântână+ conopidă cu smântâna + salată + (șnițele f mici din peste, ciuperci, creier și eventual pasăre, toate tocate bine ); Felul 2 un fel de ciorbă dar cu o consistență de sos, din tot ce au fiert alea + niște oase+ niște carne de porc de porc+ niște iarbă gem lobodă sau ștevie+etc, Felul 3 sarmale din carne de porc+ ciuperci+carne de pește + pasăre, iar ca garnitura conopidă, dovlecei, și varză tocată+spanac+ urzici+smântâna, eventual și dovlecei și conopidă ). Felul 4 : ( friptura de porc în sânge + ciuperci ( eventual făcute eventual ciulama)+ spanac /urzici + mere murate sau salata de varză roșie tocată, sau salata de roșii,castraveți, ardei, sau salată obișnuită, totul stropit puternic cu zeamă de lămâie.). Felul 5 salată se fructe tăiate cubulețe mici, cu frișcă și cremă foarte groasă de ciocolată, făcute în formă de tort, din care să se taie felii. Felul 6 compot de ananas+compot de mandarine +alt compot la alegerea ta. Oricum depinde de imaginația fiecăruia și de gusturile sale. Puteam să scriu și plachie de pește și ciorbă de burtă și păstrăv rasol și diverse răcituri și de toate, dar în ce burți băgau musafirii tăi atâtea. Și asa este foarte mult de muncă, la meniul propus de mine. Vezi cu ce idei mai vin și alții, și faci o combinație din toate propunerile respective, și pregătești un meniu pentru o nuntă.
Niște lucruri simple de gătit: 1) Cumperi copănele de pasăre, diverse legume, ( dovlecei, conopidă, etc) și verdețuri și le lași să fiarbă, și mai pui apă din când în când și mai și amesteci. La urmă scoți carnea și pui niște bucățele de unt peste carnea fierbinte. Ce era în oală / cratiță lași să scadă mult minunea aia ca să fie și mâncare și ciorbă. O dregi cu ouă sparte și lăsate să fiarbă în minunea aia. Când este gata și s-a răcit bine, pui deasupra smântâna și zeamă de lămâie și mărar, pătrunjel, tarhon, hasmațuchi, leurdă sau altă iarbă de asta, care zici tu că este bună la gust, tocată mărunt din abundență. Mai faci și o salată care se face repede din diverse, și este gata. Iar la urmă felul 3 niște fructe.2) Cele mai bune ciuperci sunt cele care au fiert în zeama de la pasăre. Dacă sunt și ciuperci, nu trebuie să pui multe legume, când fierbi pasărea. 3) Mai este o rețetă de persoana care a inventat-o cocheli - mocheli. Se amesteca omogen roșii, ardei capia, gogoșari, ouă fierte tari, brânză de burduf, telemea, brânza dulce, unt, slănina afumată, și ce îți mai trece prin cap, să bagi pe acolo,( cașcaval mărunțit, ciuperci și carne fiartă mărunțite bine, produse din carne tip mezeluri mărunțite, conopidă fiartă, dovlecei fierți, varză bine fiartă, etc. ) și se face totul ca o pastă. Se ornează pe laturi cu felii de roșii și de ardei și se servește în farfurii de supă, iar de asupra se pune mărar și pătrunjel sau alte ierburi similare. Cocheli mocheli nu trebuie preparat mai mult decât mănânci imediat, că se acrește de la zeama de roșii și de la brânză, și nu mai este așa bun. Asta se face vara. Acum în loc de roși și ardei poți băga dovlecei fierți, spanac, urzici, varză bine fiartă și mărunțită, sau ce vrei tu, și îți place să mănânci. Din lucruri bune mărunțite și amestecate, nu are ce să iasă ceva rău de mâncat. Acum poți orna cu salată tăiată mărunt. Poți orna și cu feliuțe de clementine.( un fel de mandarine puțin mai acre) Lipsind roșiile poate acrești puțin cu zeamă de lămâie, dacă crezi că este cazul. 4) Ar mai fi piure de cartofi cu unt și ouă și brânzeturi, + cașcaval+ dovlecei + conopidă. Se fierb cartofii în coajă. Se curăță coaja și apoi se tircesc. Se amestecă bine cu bucățele mici de ou fiert tare, cu diverse brânzeturi mărunțite( dulce, telemea, burduf făcute pireu,/ mărunțite și terciuite) și unt. Deasupra poți rade cașcaval că așa este mai bun, eventual poți pune și ceva smântână. Poți băga și ciuperci fierte în zeamă de la pasăre, tăiate bucățele mici, dacă ai și așa ceva. Eventual amesteci și cu conopidă sau dovlecei fierți, ambele făcute piureu și amesteci cu combinația anterioară și pui și smântână și iar este ceva bun. Poate atunci eventual trebuie acrit puțin cu zeamă de lămâie. Poți băga și piure de spanac sau / și cubulețe forte mici de carne fiartă, mezeluri cubulețe mici, murături mărunțite, ceapă verde mărunțita, etc, făcând tot un fel de cocheli - mocheli, dar fără roșii și ardei.