| GeorgianaDragus a întrebat:

Cine stie cum se face nachos pliz dati-mi si mie retzeta:X:X:
funda
:X:X

Răspuns Câştigător
| LostHappiness a răspuns:

Ingrediente:
250 g faina de porumb ( am inteles ca se foloseste o faina speciala, eu am macinat faina de porumb cumparata )
200 ml apa calduta
1 lingurita sare
Se amesteca ingredientele si se framanta putin pana obtinem un aluat omogen. Il acoperim cu o folie alimentara si il lasam sa stea o jumatate de ora.
Apoi il impartim in 10 bucatele si din fiecare bila, intindem o foaie cu diametru de 15 cm. Ca sa le puteti intinde folositi 2 hartii de copt. Pentru forma punem un castronel si decupam. Impartim cercul in 8 si apoi prajim feliile in putin ulei fierbinte.
Scoatem pe un servet absorbant. Punem cateva pe o farfurie apoi presaram putin cascaval si bagam 1 minut la cuptor cat sa se topeasca branza.
Ai aici un site unde sunt si imagini :) http://amalia-mylife.blogspot.com/2009/05/nachos.html
Succes si pofta buna!

3 răspunsuri:
| BiaBubulina a răspuns:

Nachos a la Mexico
Ingrediente:
carne 500gr, macinata
condimente dupa gust
chips tortilla
rosii una
salata una verde
cascaval 200 gr, sau branza sarata
sour cream 200 gr

Si incepem:


Carnea macinata se condimenteaza bine apoi se prajeste. Chipsurile se pun intr-o forma, peste se aseaza carnea macinata si deasupra se presara cascaval sau branza sarata. se baga la cuptor si se coace la 180°C pana cand branza sau cascavaul s-a topit.

Intre timp ceapa si rosiile se taie marunt.

Se scoate carnea din cuptor se pune in farfurii apoi deasupra se presara ceapa, rosiile, salata taiata si deasupra se pune o lingura Sour Cream.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Teve

| Kristen_3393 a răspuns:

Gustări nelipsite din meniurile tex-mex, nachos sunt "chipsuri" din tortilla (lipia mexicană din porumb), servite cu brânză şi/sau sosuri pe bază de roşii şi guacamole, aromate cu ardei jalapeno muraţi. Numele acestor gustări este dat de porecla celui care le-a creat: Ignacio "Nacho" Anaya.

"Nachos" este de fapt creatorul bucătăriei de graniţă (mexicano-texană) tex-mex din localitatea mexicană Piedras Negras. El a fost cel care a servit, pentru prima dată în 1943, soldaţilor americani de la Fort Duncan (care păzeau Eagle Pass, punctul de trecere a frontierei), chipsuri din tortilla de porumb, cu cheddar şi jalapeno murat, la Victory Club, din Piedras Negras, marcând practic naşterea bucătăriei tex-mex.

Porţii: 4

Timp de preparare: 20 de minute

Ingrediente:

20 tortilla (lipii de porumb)
500 ml de ulei
1 lingură de boia de ardei iute
1 lingură de cheddar ras foarte mărunt
sare de mare
piper
pentru servire:

guacamole
salsa de roşii
Preparare:

Tăiaţi cu un cuţit sau rolă de pizza fiecare tortilla în 6 triunghiuri relativ egale.
Încingeţi bine uleiul într-o tigaie adâncă.
Prăjiţi triunghiurile de tortilla până se ridică la suprafaţa uleiului.
Scoateţi bucăţile de nachos prăjite, cu ajutorul unei spumiere, pe un şerveţel de hârtie pentru a elimina excesul de grăsime.
Presăraţi, după gust, sare de mare, piper, boia de ardei iute sau brânză rasă.
Nachos se servesc calde sau reci, cu guacamole, salsa de roşii, ardei iuţi muraţi, brânză şi/sau smântână.


sper ca ti-am fost de folos happy
funda?big grin