| larousee a întrebat:

Cine stie regulile de la septica romaneasca sau macao?

Răspuns Câştigător
| KvlMzQ a răspuns:

Stiu de la macao deci :
1: Cu 7 stopezi orice iar dupa aia poti sa pui orice peste el
2: Daca pui 2 adversaru umfla 2 carti
3. Daca pui 3 adversaru umfla 3 carti
4. Daca pui joker negru umfla 5 carti dar atentie! se pune doar peste negru
5.joker colorat umfla 10 carti si poti sa il pui cand vrei
6. 4 (inima rosie, neagra nu cont) adversaru sta o tura
7.Acum o sa explic gameplay: deci de obicei se poate juca in cati vrei asa deci se da 6 carti la fiecare jucator iar urmatoarea carte din pachet sa se puna pe masa. Iar dupa aceea fiecare pune cate o carte care are acelasi Nr sau aceeasi culoare ( daca ai dubluri poti sa pui adica daca ai 2 de 8 poti sai pui unu-l dupa altul in aceeasi tura) daca nai nici culoare la fel sau Nr tragi o carte )
8. Cum poti folosi umflaturile si stoparile: umflatura se poate folosi la fel ca o carte normala trebuie sa o pui peste aceeasi culoare sau numar dar mai sus am explicat ca joker negru e o exceptie)stoparile le poti folosi cand te umfla sau cand te pune sa stai o tura (4)
9: ATENTIE! dupa ce ai ramas cu o carte in mana zici imidiat macaua deoarece daca cineva zice inaintea ta o sa umfli 5 carti
10 : scuze ca nu le-am scris in ordine

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu stiu, ca macaua se joaca in felu urmator daca dai 2de trefla adversarul trebuie sa unfle 2carti dar daca are si el un 3sau 2 poti sai dai adversarului tau sa ia mai mult dar daca el are un parul poate sa stopeze sa nu ia nicio carte iar daca tu ai un as poti sai dai adversarului tau sa stea o data fara sa dea iar daca se intampla sa aiba si el un as poti sa stai tu doua jocuri iar daca tu Ii dai un 3 sa ia trei carti tu le ei fiindca el sta doua jocuri iar daca ai un 7 in mana poti sa schimbi in ce ai tu nevoie iar daca ai dat aproape toate cartile toate si mai ai una in mana trebuie sa spui repede macaua ca daca spune adversarul ta inaintea ta trebuie sa iei 5 carti si asea se joaca macaua

| raducu_7981 a răspuns:

Macao:

Joc de cărţi cu 52 + 2 jokeri:

- Se dau duble
- 2 si 3 iei 2, respectiv 3 carti si se respecta regula de baza macaua cu culoarea (adica daca jos e 3 de trefă poti da 2 de treflă in contraatac, e normal)
- As- schimbi
- 4 -stai o runda
- Jokerul de culoare neagra inseamna luarea a 5 carti de jos, dar atentie! Jokerul de culoare neagra se pune doar peste negru!
- jokerul colorat 10 carti.