| unknown3243 a întrebat:

Craciun fericit. Am si eu o problema pshihologica. Eu in mine am decat mila si violenta in afara de parinti nu iubesc pe nimeni din jur deci eu nu inteleg ce inseamna iubire fata de ceilalti in afara de parinti.Si de la varsta de 9 ani ma enervez foarte repede

10 răspunsuri:
| LolaKissTheGirl a răspuns:

Calmeaza-te! Cu toti trecem prin perioade mai grele. Cel mai bine e sa te consulti cu un pshiholog. El va sti ce e mai bine pentru tine. Numai bine! Cu drag, Lola.

| Contrast a răspuns:

1. Mila si violenta nu fac, casa buna, deci nu ai cum sa fii si milos si violent.
2. Iubirea nu ai cum sa o intelegi... ea vine de la sine, dar fii linistit daca iti iubesti parintii inseamna ca poti iubi, va veni si vremea cand vei reusi sa iubesti si alte persoane nu numai parintii tai.

| unknown3243 explică:

Eu am practicat si karate si ma schimbat foarte mult.

| butt3rfly16 a răspuns:

Cred ca ar fi cazul sa incerci sa te "deschizi" lucrurilor noi, sa incerci sa descoperi chestii pe care nici nu vrei sa le vezi, sa incerci sa discuti cu ai tai despre asta si sa vezi ce sfaturi iti dau si ei.Mai ales ca e perioada cea mai frumoasa din an, trebuie sa iti faci prieteni sau cel putin incearca sa descoperi persoanele din jurul tau, sa faci lucruri care iti plac asa poate vei scapa de aceasta stare si cu siguranta daca vei avea mai multa incredere in tine si vei incerca sa descoperi treptat lucrurile frumoase care te inconjoara sunt sigura ca vei reusi sa treci peste si vei vedea ca va rasari si soarele pe strada ta.Multa bafta!winking>big grin

| unknown3243 explică:

Contrast deci eu practic lovesc si dupa aia imi dau seama de greseala si incerc sa il ajut pe cel lovit.

| unknown3243 explică:

Eu am o temnita care ma tine departe de societate doar la sfarsitul saptamanii pot sa ies afara si aceea temnita se numeste scoala.

| george_1720 a răspuns:

Sunt doua lucruri opuse cum se poate sa fii si miloasa si violenta daca ai fi miloasa nu ai putea fi violenta si daca ai fi violenta nu ai putea fi miloasa deci cum ramine poate ai vrut sa te exprimi in alt sens eu zic sa iti pui ordine in gind si sa lasi pe cei din jur sa se apropie de tine cu sufletu si sa iti deschizi inima gandeste-te ce frumos e sa iubesti sa ai iubit si sa fii iubita

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cind un om este ca tine multi il condamna si asta nu va face decit sa sporeasca rautate inmiit.Vinovata e acea societate in care s-a format. Ea trebuie trasa la raspundere;-Ce i-ai facut acestui om? Ptr ce s-a ajuns aici? Singura posibilitate sa te indrepti este o acceptare totala din partea celorlanti, o acceptare neconditionata si fara a-ti impune nici o regula morala pe parcurs caci va fi pierdut totul pentru tine. Dar cum societatea e bolnava nu-ti vei insanatosi sufletul decit rupindu-te treptat de ea dar nu fugind ci traind in mijlocul ei.

| BlackVeil a răspuns:

Buna! happy
Nu esti obligat sa iubesti pe altcineva, in afara de parintii tai. Nici macar bunicii, matusele, unchii, verisorii, etc., nu este neaparat nevoie sa-i iubesti (eu nu-i iubesc). Probabil vei avea un partener de viata si copii pe care ii vei iubii.
La faza cu enervatul, poate ai nevoie de consolare din partea parintilor (uneori parintii sunt cei mai buni psihologi). Poti sa te gandesti ca enervatul nu rezolva nimic, incearca sa fii calm/calma.
Nu sunt psiholog, doar poate ti-am fost, oarecum de ajutor! ^_^
Craciun fericit! (Stiu sigur ca vei reusi sa rezolvi aceasta problema, ai incredere!)

| Contrast a răspuns:

@Revolutional3x cand constientizam ca undeva exista o problema e bine sa cautam prima data cauza...pentru ca degeaba remediem situatia de criza daca problema poate reveni, deoarece factorul care a cautat-o inca mai poate fi prezent. Si cand vorbim de factorul care a cauzat schimbarea nu ne gandim ca la un fapt activ, ci chiar si in stare latenta acesta poate declansa reactii.
Nu stiu de unde si cand a inceput furia ta interioara, stiu doar ca exista anumiti factori exteriori care o declanseaza inconstient ia violenta ta actuala face parte din reactiile normale de autoaparare a psihicului nostru, care se simte in pericol.
Daca in copilaria noastra am fost abuzati fizic sau psihic, am fost victime ale violentei si/sau constrangerilor repetate a ce sa facem sau sa nu facem... daca nu am fost respectati ca fiinte, ca personalitati...toate acestea au acumulat frustrari si neajunsuri asupra subconstientului nostru, iar mai tarziu in urma suprasolicitarii tensiunea cumulata, s-a dezlantuit. Ei, acum cu toate ca nu mai exista factorii de constrangere, de violenta sau ceea ce ne-a marcat in trecut, la cel mai mic semn de neincredere, de santaj emotional, de abuz de orice fel sau idee de violenta, furia se dezlantuie din nou.
Ca sa nu ajungi intr-o buna zi sa culegi furtuna... e bine sa incepi de acum sa te autoeduci, sa lucrezi la autocontrolul tau. Stiu ca nu e usor...si stiu ca regreti fiecare iesire, dar demnitatea ta, imaginea ta distrusa de atea ori in trecut nu te vor lasa decat cu foarte mare greutate sa lasi de la tine.
Cel mai greu e sa recunosti ca ai o problema cu autocontrolul si ca ai nevoie de oameni calmi si intelepti in jurul tau, care sa te ajute sa-ti regasesti linistea interioara, tu ai trecut de pasul acesta, curaj...si du-te mai departe.