| Alien a întrebat:

Craciunul. ce cuvant frumos. Sau, cel putin, asa era. Pentru mine, craciunul este un motiv de publicitate, comercializare... cand la televizor arnold schwarzenegger vrea sa-i cumpere supermanu' la copil. IN FIECARE AN si cand, la radio, rasuna ca niste miraje futile (pe care uneori mi se pare ca le aud chiar si cand nu am radioul aprins) 'feliz navidad' si 'jingle bell rocks'. Walmart-urile sunt pline de barbite à la Mos Craciun, preturile in magazine sunt marite 1 luna inainte de craciun cu 30% si apoi, de sarbatorile mult-asteptate, reduse cu 15%.
Din alt unghi privit, daca as fi pe o insula indepartata unde nu ar exista publicitatea si interesele, craciunul ar insemna niste vin fiert cu scortisoara... de care imi este tare dor. Ar mai fi si atmosfera aia ultra-incarcata care nu te lasa si n-o sa te lase jamais sa uiti ca e craciunul.
Tu cum si unde vei avea de gand sa-l petreci?

2 răspunsuri:
| ZaRa007 a răspuns:

Craciunul este cel mai bine sa il petreci cu toata familia odata sa imparti dragostea de a darui nu numai de a primi un craciun a fi frumos fara injuraturi fara batai cum se aude la stiri ar fi frumos sa auzi la stiri q unele scoli au strans donati pentru cei saraci sau sa ajute oameni saraci dpa strada sa le dea ceva de mancare si macar pentru o luna sa numai auzim de criza sau de omor sa fim toti fericiti chiar si dusmani merita putina atentie macar odata pe an sa fim q toti buni sa incercam sa aratam q se poate sa avem si noi o Romanie adevarata sa le aratam la alte tari q se poate mai bine la noi decat la iei; x

caramela
| caramela a răspuns:

Buna! pai sa nu uitam ca si noi traim datorita acestor comerciannti, ca da ma scump asta e o alta polemica, dar avem de unde alege si sa ne intindem atat cat ne e patura...este f adevarat ca acesti comercianti profita de aceste sarbatori, pentru a avea un castig consistent, pentru ca Romanu, chiar daca nu are se inprumuta si tot o pune de o petrecere, nu se mai compara sarbatorile petrecute de mine pe cand eram copil, cu cele de acum, cu toate ca acum troneaza luxul, tot sarbatorile cele din trecut erau mai sarbatorite cu mult fast, acum sarbatoarea e vazuta ca un mijloc de facut bani, de a se intolii mult mai sic, si cu gandul numai la cluburi, de respect ce sa mai zic? multi prefera sa plece in discoteci, cluburi, munte, in loc sa serbeze in familie, pentru ca asta e, Craciunul e o sarbatoare de fam, dar cati respecta in ziua de azi? eu petrec acasa cu mama, sotul si sa vedem cine se mai ofera anul asta...inainte de toate, ma rog la bunul Dumnezeu sa fiu sanatoasa, si sa nu mai am probleme de sanatate, in rest, vine de la sine.happy