| lolo23 a întrebat:

Credeti ca concursurile scolare sunt utile? big grin
intreb din curiozitate caci acum unii elevi se duc la concursuri pentru a primi un 10. tongue

Răspuns Câştigător
| EmptyMind a răspuns:

Parerea mea este ca aceste concursuri iti dezvolta spiritul competitiv, te pot motiva, pe langa premiile posibil primite.Intr-adevar si din clasa mea multi merg pentru un 10 dar incearca sa privesti mai mult, esentialul.happyDa! Sunt utilehappy DAR alege-le pe cele la care crezi ca merita sa participi, ce te pasioneaza si motiveaza cel mai mult.

4 răspunsuri:
| ema1ih a răspuns:

In primul rand sunt foooarte importante concursurile deoarece vei fi mereu pregatit pentru o teza, un examen etc. Vei sti ce gen de exercitii pot fi, cat de grele pot fi etc.
In al doilea rand primesti diplome ( de participare, mentiune, locul 1, 2, 3,.) care iti vor trebui ca sa intri la un liceu bun sau chiar pentru burse!
In al treilea rand cand inveti pentru concurs nu inveti doar pentru el ci si pentru tine! Chiar daca nu iti da un subiect cu acel lucru pe care l-ai invatat totusi iti va trebui acel lucru pe care l-ai invatat pentru teste sau altele.
In al patrulea rand poate... cine stie... poate chiar ai putea lua locul 1 si poate vei fi recunoscut de altii!
In al 5-lea rand niciodata nu strica inca un 10 in catalog... Nu-i asa? Poate odata vei lua o nota mica si poate nu vei putea sa o indrepti doar cu aceasta nota! Mai ales daca colegii tai merg doar sa ia un 10

In ConCluZiE : Sunt foooooooaarte utile concursurile!

Sper ca te-am ajutat!

| CurcubeulColorat a răspuns:

Mare dreptate ai! Greseala aici e a profesorilor pentru ca indiferent de rezultatul obtinut la concursul respectiv, elevul primeste 10 la materia respectiva.Ar trebui sa i se impuna si elevului anumite chestii nu sa mearga la concurs doar ca sa ia 10.

| vladeueu_4450 a răspuns:

De ce te-ai duce la un concurs? ca sa primesti un 10 anemic la acea maerie si sa te dai mare la colegi ca cica esti mai destept decat altii... ce sa spun.nu am m-ai fost la un concurs din clasa a 2-a... mai si platesi ca sa primesti la locul intai maxim 10 lei sau o carte. 10 lei imi da si bunica si daca vroiam o carte ma duceam la biblioteca. CONCLUZIE: sunt inutile

| ADDA_4343 a răspuns:

Depinde in ce clasa esti dragutza...sunt foarte utile pentru ca intr-o anumita clasa va trebui sa astrangi toate diplomele tale si in plus la un concurs mai vezi si tu ce mai stii... fundita? >big grin