Geniul (contemporan sau nu) asa cum il vad eu :
- Cunoaste inainte de toate istoria propriului neam. Iar mai apoi istoria universala, pas cu pas.
- E in stare sa discearna nevoia unor masuri politice. La fel de bine e in stare sa discearna si politica impusa cu bocancul.
- Are cunostinte vaste privind arta, sub toate formele ei.
- Un geniu eu il vad ca fiind capabil de a face jurnalism de inalta calitate.
- Nu are nevoie de constrangeri religioase de niciun fel. Si totusi va cerceta mereu acest aspect.
- E capabil de diplomatie fara ca asta sa-i stavileasca fermitatea.
- Lupta pentru o cauza dreapta. Si va sti ca e un ipocrit in fiecare secunda.
- Aplica principiul compensarii conform caruia orice greseala din viata lui se vrea nu doar constientizata ci si predata celor din jur.
- Se teme mai degraba pentru siguranta celorlalti din jur, decat la propria siguranta. Si totusi se teme. Viata fara temeri i s-ar parea o viata fara sens.
- E un fin cunoscator al psihologiei si sociologiei
- E constient ca talentul nu exista. Nu exista decat o dorinta, inabordabila fata de foarte multi, de a reusi. Inainte de toate un om mare e un om cu un caracter maret. Si caracterul nu are nimic de-a face cu talentul.
- E in stare de eforturi mari, de munci titanice doar pentru a,, descoperi'', activitatea preferata de zi cu zi
- Niciodata nu va considera ca a facut indeajuns. Desi o societate fara ambitie ii va reprosa ori ca nu a facut de fapt nimic, ori ca a facut suficient (ambele fiind evaluari gresite)
- Mereu se va impacienta in privinta timpului. I se va spune ca are suficient. Niciodata nu va crede in afirmatia aceasta, din partea oricui ar veni ea. Nu se teme de moarte. Singurul mod in care se teme de moarte e ca ar putea veni prea devreme si nu ar avea timp sa isi rezolve toate proiectele.
- Este patriot
- Uraste circumstantele si nu oamenii.
- Va privi mereu tanarul cu ochii tanarului care a fost si el. Niciodata la maturitate nu va privi cu batjocura un tanar, doar pentru ca mai are de invatat multe.
Imi e greu sa nominalizez un geniu al zilelor noastre. Dar cu siguranta exista. NU DOAR UNUL!
P.S :Fii sigura ca nu orice om de valoare este si recunoscut de catre un popor sau de catre insasi rasa umana. Unde mai adaugam si ca unii nici nu cauta sa fie recunoscuti. In ce priveste genialitatea, omul de geniu nu va dori niciodata sa i se lipeasca de propria persoana, ci de rezultatul actiunilor sale.
Pitic, chelbos, increzut, cazut in cap (in direct) acum vreo cativa ani, cu un nume predestinat : Boc. Cioc, boc, treci la loc! Cred, si ma cutremur, ca inca mai exista!
Bună.
Da, cred.
Trebuie să fie cineva care se pricepe şi la whist, şi la rentz şi la rummy.
O zi bună!
pa, pa.
Eminenta sa... a murit de curind dar ramine...adrian paunescu.si daca vrei mai contemporan ia latura filozofica si poetica a lui vadim tudor
Un geniu contemporan... Un om pe care nu il cunoaste toata lumea, i-a unele decizii importante in politica mai ales.Eu personal cred in existenta mai multor genii contemporale dar multi se ascund si nu vor sa fie cunoscuti.
AvalohAlyn întreabă:
filipoo întreabă:
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz... întreabă:
Yurisa întreabă: