Papa afine, rontaie morcovi, nu te solicita prea mult pe comp, da-l incolo, de tv nici vorba, nu-i bun decat la anumite filme, fii selectiva cu tot ce vezi, da-le ochilor tai lucruri de calitate, nu-i soca, ai grija la lumina puternica vara(ochelarii sunt in top) si la lipsa luminii care suprasolicita ochii.
Un capitol aparte ar fi rimelul si fardurile mult prea agresive pe care ti le bagi pur si simplu in ochi cu buna stiinta. ochii nu se schimba ca dintii la 6 ani. ii vei avea toata viata! Ai grija cum te demachiezi si cum te fardezi, cu ce.
cand esti obosita dormi pur si simplu sau pune comprese(sa nu-ti lipseasca din casa daca esti interesata de ochi musetelul si albastrelele). Nu te aventura sa-ti cumperi fel de fel de picaturi de la farmacie, pe care sa le iei dupa "ureche". Mai bine fara ele decat cu ele.
Ai grija la curentii de aer, cand te afli in masina, in tren.
Mai zic? Mai vrei?
Sa nu stai mult la televizor si la calculator sau citind si sa pastrezi o distanta optima de ecranul de la televizor /calculator si de cartea pe care o citesti. Morcovii stiu ca ajuta mult.
Pe langa ce scrie mai sus, e recomandat sa privesti in departare cateva minute dupa o ora-doua in care ai privit un obiect fix de aproape (cum este monitorul de la calculator ) - pentru a destinde acei muschi care iti tin privirea concentrata (la monitor, spre exemplu ). Mai este important si sa permiti ochilor sa se bucure de lumina zilei, in aer liber. Mai usor de zis decat de facut - oricum retine abuzand de TV, PC, chiar si citit (mai ales la lumina artificiala ) iti depreciezi vederea. Si, poate cel mai important, minim o data la doi ani daca nu ai probleme cu vederea, faci o vizita la oftalmologie si verifici daca ai nevoie de lentile de corectie. Eu mi-am luat acum cativa ani, vazusem undeva lentile recomandate pentru utilizatorii inraiti de PC, dar i-am folosit cam rar - e mai usor de zis decat de pus in practica
Mancand morcovi! sunt f buni.
de asemenea nu sta prea aproape de tv sau calculator pentru ca sunt daunatoare.la fel si cand citesti, tine cartea la distanta de tine, bineinteles nu foare mare.cam atat! te pup:*
Am vazut la o prietena un fel de ecran pus peste monitor. M-am uitat fara ala la ea si se observa ca oprea lumina mnitorului.Ai putea sa cumperi dar nu stiu de unde.Cauta pe net.
Mancand morcovi si peste.Nu sta prea aproape de televizor si de monitor.Nu sta noaptea tarziu in fata calculatorului sau a televizorului, daca ai mici semne de probleme ale ochilor mergi la oftamolog pana nu se agraveaza,
Mananca morcovi
Nu sta mult la PC
Nu sta aproape de televizor timp ce te uiti la tv...
Davyduchiha2001 întreabă: