Apesi alt+131 si iti iese â. Iar ş nu stiu daca merge facut din tastele numerice. Cred ca pentru ala, trebuie sa setezi tastatura pe limba romana.
Vrei să zici de "ă", "â", "î", "ș" și "ț", acestea sunt diacritice.
Cel mai simplu, descarcă maparea de tastatură cu diacritice de aici
http://www.diacritice.ro/cum_sa_scrii_cu_diacritice_in_windows_xp
Sau varianta a doua:
Start->Control Panel->Date, Time, Language, and Regional Options-> Add other language->Languages, click pe Add, alegi „Romanian" si ok.
Iar acum ca să scrii cu diacritice, apasă butoanele din partea stângă a butonului Enter.
Scrie acolo jos pe bara albastra langa aplicatiile tale, unde ai messengerul, daca il ai si ceasul EN sau RO.Dai acolo RO.Si pe tastatura patratele drepte reprezinta virgulita si caciulita.
Start > All Programs > Accessories > System Tools > Character Map. Ai acolo toate semnele.
Adica ă î ș ț â si s cu o caciulita sus nu merge dar merge asa à á é è
Eu am windows 7 in romana
1 daca ai windows in romana poti face ș de doua puncte
2ca sa faci á é etc iti trebuie windows 7 in engleza cred. apesi pe ' sau ` si o sa vezi ca nu o sa se scrie dupa aia apesi a sau e sau c (depinde)
Sper sa fi inteles ceva.
Pai virgulita jos poti face cu o virgula normala",", iar virgulita sus poti face apasand butonul de langa enter...
Te duci in dreapta pe bara unde se afla paginile si dai click dreapta apoi mergi la toolbars si setezi language bar. Dupa asta o sa iti apara EN si dai click dreapta pe el si alegi settings. Iti alegi limba si ai reusit
Intri în Control panel > Regional and language options > Languages > Test services and input languages > Details > Installed services > Add > Romanian.
Când tastatura este dată pe [Română] vor apărea câteva schimbări gen : y şi z îşi schimbă locurile între ele
Semnuleţele de lângă "enter" devin ă, î, â, ş, ţ:
[ devine ă
] devine î
\ devine â
; devine ş
‘ devine ţ.
Trebuie sati setezi tastatura sa fie in limba romana sa fie pe RO, nu pe EN... dupa ce ai pus-o pe romana ti apasat shift +;,[,],''...le incerci pe fiecare