Http://diacritice.ro/
Instalezi programul apoi îţi arată mai jos un filmuleţ şi îţi explică ce să faci mai departe. După aceea vei apăsa doar pe alt dreapta şi litera care vrei. :)
Poti online, cu:
http://srv.diacritice.com/
Sau, poti seta de la tastatura, pe bara de start, o sa-ti apara un patrat care contine un " En ". Dai click acolo, si ai sa vezi ca iti da si varianta " Ro "; dand un click pe " Ro ", o sa ai tastatura setata pe limba romana si vei putea scrie cu diacritice.
Probabil se deselectează. Şi mie mi se întâmpla chestia asta la messenger dar acum îmi merge. Îţi apare jos în dreapta o tastatura mică, dai click pe ea si selectezi din nou "română cu alt dreapta"... dacă nu funcţionează atunci nu ştiu care e problema
Quiss totul ok pana la pasul unde sa selectez in dreapta RO...
Nu apare nici macar EN nimic e gol
Multumesc eluvetie
Dar am intampinat o noua problema...
Chestia asta cu diacrticile nu merge sa scriu aici de ex...de ce? Intr-un text document mergea dar aici nu de ce? pur si simplu tin apasat alt dreapta A si nu merge
Mulţumesc mult eluveitie
îti dau o fundiţa ca m-ai ajutat
Incă odată mulţumesc mult!
Salut.
In bara unde scrie,, start" in parte cealalta (dreapta) este undeva unde scrie EN si tu setezi pe RO. Dai pe tastatura la,, [. ]. :;, " ' " si astea sunt.
Uite : ă, î, â, ş, ţ.
Pai mai intai trebuie sa iti setezi si limba romana: faci asa: dai start->control panel->regional and language options->languages->details si dai apoi add la limba romana apoi merge chestia cu alt+shift. Tastatura se schimba putin dupa : [=ă; ]=î;;=ş; '=ţ; \=â funda
Te duci in START, apoi mergi la Control Panel si dai click pe Regional and Language Options. Selectezi din lista Romanian, dai Apply apoi OK si o sa-ti apara in dreapta jos o bara de unde selectezi RO.
Comenzile tastaturii se modifica putin mai ales in partea din dreapta, mai ales tastele [, ], \, ' si inca cateva. Ma rog, le descoperi tu.
Controp Panel -> Regional and Language -> Romanian.
Iti va aparea in bara de start.
Sau poti scrie textul pe http://srv.diacritice.com/ si sa transformi xD.
In word: te duci la insert-> simbol -> selectezi litera -> gasesti in josul ferestre un buton "shortcut key" (asociere rapida)-> la "current keys" dai delete -> adaugi la new shortcut key tasta pe care o vrei(apasand-o). Eu mi-am le-am pus pe F2, F3... Sper ca ti-a fost de folos.
A trecut aproape 2 ani de cand am pus intrebarea, astept inca un raspuns peste inca 2 ani, in 2014, sa faci cumva ca tot pe 15 martie sa lasi reply-ul.
Ok?