Sfatul meu e sa exersezi minimum cite 15 minute seara si dimineata, vorbind cat se poate de frumos. Daca nu-ti reuseste conecteaza televizorul si ia exemplu de acolo.La fel straduite sa vorbesti corect si in viata de zi cu zi. Iar litera R unii nici pana la batranete nu o pronunta corect, dar daca chiar pronunti asa de greu aceasta este o mica problema medicala si de dansa se ocupa in general logopedul
Eu sunt fata si am aceeasi problema doar ca eu atunci cand voarbesc la un volum mai mare adica mai tare am voacea prea ascutita alti zic pitigaiata
Deci fata de vocea da incearca sa o faci mai subtire . te gandesti ca vorbesti cu un baiat. si trebuie sa ai o voce dulce. si tine-te de nas o sa te ajute mult. fa in fiecare zii exercitii o sa scapi in maxim o luna sau doua depinde cum faci exercitiile. si exercitii pentru rarait ca si eu sunt si fac exercitii sunt in aceeasi situatia ca si tine nu mai ca eu nu am accent moldovenesc repet in fiecar seara terminatiile :
ar
mr
br
rr
sare
rare
mare
tare
rererara
rirarira
tralatratralala
O sa te ajute mult Si incearca sa te chinui sa spui de ce. tu spui di ci ca nu pui accentul pe e . Daca mai ai nevoie de ceva conteacteaza-ma si iti dau id de mess :d si te ajut acolo Sper ca te-am ajutat :* Fundaaaaa ?
Si eu am aceeasi problema dar la mine vocea este prea subtire iar pe alti ii deranjeaza