Nu cred ca-l poti dresa tu, mai ales daca este si mai batran. Poti sa-l duci la un dresor, el stie ce e de facut.
Îți învață și să crape de foame, nu doar să atace. Poate să învețe să se atingă doar de mâncarea pe care i-o dai tu și chiar dacă e leșinat de foame, nu se atinge de mâncarea dată de alte persoane. E deștept câinele-lup.Nu da animalul pe mâna nimănui. Că ți-l snopesc în bătaie și ți-l învață de FRICĂ, nu de dragoste.
Educă-ți-l singur. Dresează-l singur. Dă-i afecțiune. Ai răbdare și petrece timp cu el. Ți-ar fi convenit ca ai tăi, când te-au născut, să te fi dus la un centru de dresaj (chiar dacă nu ești animal) și pe urmă să te ia acasă tremurând și ascultând veșnic de frică? Nu cred.
Și dacă te întrebi de ce pun problema așa, citește în continuare:
Dacă omul știe de frică (pentru că altceva nu i s-a arătat) și de pumn, nu înseamnă că și animalul (care n-o să facă în veci, mizeriile pe care le poate face un om - ca omul de mai jos care și-a bătut câinele) trebuie să știe. Eu nu sunt de acord cu așa ceva. Și nu ar trebui să fii nici tu.
Prin frică, da, înveți. Și probabil, fiecare o știe în felul lui. Dar înveți și prin dragoste. Dacă ai încredere într-un dresor că nu ți-l bate, du-l la un centru de specialitate, dar dacă nu ai încredere, învață-l tu. Ciobăneștii germani sunt foarte inteligenți. Și sunt inteligenți de la natură, nu de la pumni. Nu răni animăluțul ăla, că nu ți-a greșit cu nimic. Acordă-i timp și ai grijă de el. Nu te aștepta să le învețe pe toate așa cum le învață un om.
Dacă nu vrei să pierzi timpul cu el, dă-l la altcineva, care să îl îngrijească și să îl iubească, nu să îl pocnească.
Tu singur, e cam greu, dar daca ai multa vionta o sa reusesti. In timpul dresajului trebuie sa ai neaparat in buzunar hrana gen "granule" sau ceva mancare ca si cipsurile, si de fiecare data cand aplica comanda ce ai spus-o sa ii dai din hrana. Repeta de multe ori, si cam intr-o saptamana poate invata, pentru ca, cainii lupi sunt foarte inteligenti. Dar daca vrei sa iti fie mai usor, du-l la un centru pentru dresaj. Sper ca te-am ajutat
Ne o sa ma descurc apropo nu sunt batran
Eu pe al meu ( aceeasi rasa) l.am batut si acum imi asculta orice comanda.
Da? Ai merita și tu același tratament. Nu mai lovi animalul! Că nu merită. La ce naiba ți l-ai luat? Să te dai "jme", că ai câine de rasă? Știi ce? Ai merita să rămâi fără el. Și să încurci de la altul, câtă bătaie a încasat animalul ăla de la tine. Să te văd dacă și atunci ai să o mai arzi cu pictograme de îndrăgostit.
AndreeaLauraCarmen întreabă:
istvananonimuu întreabă: