| XCoryZ a întrebat:

Cum sa scap de invidie? Mereu sunt invidiosa. Am vazut fiica unui actor pe telefonul prietenei mele si aia au pus jos comentarii multe. Era ceva de genu "Vai ce frumusica!", "Este sexy si senzuala"...etc. In acel moment aveam un creion in mana ca imi faceam temele pentru vacanta si l-am rupt. Poate ca este normal sa fii geloasa pe fiica unei celebritati da' pe oameni obisnuiti? Si pe oameni obisnuiti sunt geloasa. Ana, o colega are prieten si prietenul ei o saluta ii zice scumpa, iubita...etc. si o mai si saruta. Sunt geloasa ca are un prieten asa frumusel. Sunt geloasa pe ea ca se da smechera ca are prieten, haine frumoase, ca este frumoasa. Parca ei i-a dat mai mult Dumnezeu decat mi-a dat mie. Ce sa fac?

6 răspunsuri:
| Candace a răspuns:

Ma bucur ca realizezi faptul ca invidia este dozata prea mult la tine.cred ca ar trebui sa o lasi balta ca invidiatul altor oameni.de ce sa te pui pe tine intr-un plan inferior? de ce sa investesti timp si energie in gasirea lucrurilor bune la altii si nu la tine? invidia este o boala care te roade pe interior, vrei sa o lasi sa puna stapanire pe tine? atat de slaba esti, incat sa te dai prada unui sentiment?! eu zic sa te mai gandesti... Dumnezeu stie mult mai bine decat noi de ce are nevoie fiecare, astfel ca el dozeaza totul perfect, nu trebuie sa il condamni pentru asta.intotdeauna trebuie sa ti capul sus si sa-ti spui ca esti cea mai buna in felul tau, dar fara sa cazi in narcisism. puncteaza-ti atuurile, gaseste-ti haine frumoase pentru tine, etc.; iar eu sunt sigura ca o sa reusesti! multa bafta!happy:X
daca vrei sa vorbim, lasa-mi mesajwinking

| torsi a răspuns:

Încearcă să vezi partea plină a paharului. (daca este aşa ceva)winking

| DAC a răspuns:

Ar trebui sa te multumesti cu ce ai primit pe lumea asta si sunt sigura ca si tu ai multe alte lucruri pe care ei poate ca nu le au.Asta e felul tau de a fi, nu prea se poate schimba.Incearca sa nu faci diferente dezavantajoase tie, gandeste-te ca poate sunt unii ca nu au nici macar ce ai tu. Poate ca si altii sunt invidiosi pe tine.
Iar cu prietenul, las-o moarta! O sa vina si vremea ta, nu te grabi sa cauti ca n-ai sa gasesti!
Pana atunci, fi recunoscatoare pentru ce ai :*

| mgtow a răspuns:

Nu mai acorzi importanta si eviti acele momente in care iti dau gelozie, te gandesti ca si tu vei fi la fel ca ea si ai sa vezi ca asa va fi.

| AndraNicoleta a răspuns:

Toti oamenii au o doza de invidie si de gelozie in ei, asta e clar! Problema ta consta, de fapt, in complexul de inferioritate pe care il ai in comparatie cu altii, ceea ce nu este de loc in regula. Sunt si vor fi intotdeauna fete mai frumoase, mai bogate sau mai destepte decat tine, nimeni nu este perfect si nu le poate avea pe toate. Eu sunt convinsa ca si tu ai calitati, si poate chiar calitati pe care acele fete nu le au. Incearca sa le gasesti si sa te gandesti mereu la ele, chiar sa le perfectionezi. Si mai gandeste-te si la chestii de genul "intr-o zi..." ( vei avea si tu foarte multi bani, vei avea un iubit dragut si atent etc). Aceste lucruri ajuta foarte mult la automotivatia ta pozitiva happy
Bafta!

| Shammal a răspuns:

Tot cea ce vezi poti avea si tu altfel nu ai putea vedea ar fi "invizibil" pentru tine; atentia, gandurile pe care ti le faci fiind invidioasa schimbale cu ganduri care sa te duca la realizarea chestiei pe care esti invidioasa ( ex legat de prietena: are prieten frumos, hai sa ma uit in jurul meu sa vad ce baieti frumosi sunt si care imi place; haine frumoase, hai sa vad cum pot combina hainele pe care le am sa arate frumos, cand ma duc la cumparaturi data viitoare imi iau haine frumoase);
totul tine de interpretarea ta, orice chestie initial n-are nici un sens, poate sa stea in cap si cu mainile in aer, tu o cataloghezi ca fiind smechera, fraiera, tare, slaba