Incearca cu o varza, fa un suc obtinut prin presarea frunzelor si se aplica lotionari pe tenul acneic.
Cura cu drojdie de bere pentru acnee
Unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru acnee este cura cu drojdie de bere proaspata. De ce aveti nevoie? Mergeti pana la cel mai apropiat supermarket si cumparati 24 de pachetele de drojdie de bere proaspata, avand grija inainte sa nu expire pana la sfarsitul lunii.
Se ia in fiecare zi un pachetel de drojdie de bere si se imparte in trei bucati egale. Se ia o bucata pe stomacul gol dimineata, apoi a doua bucata inainte de masa de pranz si apoi a treia bucata inainte de cina.
Se continua tratamentul vreme de 6 zile zile (de luni pana sambata, inclusiv), iar apoi duminica se face pauza. De luni se reincepe. Se tine cura timp de 4 saptamani – 6 zile pe saptamana. Se face apoi o luna pauza si se reia cura.
Ceai anti-acneic din plante
Cel de-al doilea pas este sa dai o fuga pana la Plafar si sa cumperi ceai de papadie, echinaceea, radacina de brusture si coada soricelului. In fiecare zi fierbi o jumatate de litru de apa si faci o infuzie din o jumatate de lingurita de coada soricelului, un pliculet de echinaceea sau o jumatate de lingurita, o lingurita de radacina de brusture si o lingurita de papadie.
Se bea in trei transe infuzia obtinuta - cu pauze de cate o ora intre ele. Se tine cura timp de trei luni, apoi se face pauza pana anul urmator.
Tratament extern cu ceai de musetel
Un alt tratament foarte eficient este tratamentul extern cu ceai de musetel. Acesta consta in tamponarea fetei cu ceai de musetel de trei ori pe zi. Ceaiul de musetel are proprietati de curatare a fetei de sebum si impuritati, precum si proprietati cicatrizante.
Buna, rade coaja de ou, adauga miere, un strop de lamaie, ceai de musetel, apoi mesteca-le si aplica-le pe zonele cu probleme, o prietena a incercat si chiar am vazut rezultate foarte bune...
* Se schimba zilnic prosopul de fata sau se folosesc prosoape de hartie de unica folosinta.
* Se spala tenul, dimineata si seara cu sapun cu sulf.
* Infuzie de trei frati patati, 2-3 cani pe zi. Se pune o lingurita de planta maruntita la o cana de apa clocotita. Se acopera vasul si se lasa circa 10 minute.
* Comprese cu tinctura de galbenele. Se pun 10 ml de tinctura de galbenele in 100 ml apa fiarta si racita, se inmoaie compresele si se aplica pe zonele afectate.
* Comprese cu infuzie din radacina de brusture. Se pune o lingura maruntita de brusture la 200 de ml apa clocotita, se acopera vasul si se lasa sa stea 15 minute. Se inmoaie cateva comprese sterile in infuzie si se aplica pe zonele afectate.
* Se sterge pielea cu un tampon de vata imbibat in infuzie de busuioc. Se pun 2-3 lingurite de planta maruntita la o cana de apa fierbinte. Se acopera, se lasa 5-10 minute, se strecoara si se foloseste infuzia calda.
* Comprese cu infuzie de musetel sau se vor folosi pliculetele din care s-a preparat infuzia.
* Se tamponeaza cosurile aparute, cu ulei de arbore de ceai sau ulei de cimbru de doua ori pe zi.
* Se beau 2-3 cani pe zi de infuzie de galbenele si trei frati patati in cantitati egale. Se pune o lingurita de amestec de plante la o cana de apa clocotita, se acopera bine vasul in care acestea au fiert si se lasa sa stea circa 10 minute. Se strecoara si se bea infuzia neindulcita.
* Se sterge fata cu un tampon de vata imbibat in suc de varza alba sau se pun cataplasme cu frunze oparite sau inmuiate cu facaletul ori cu ciocanul de snitele.
* Masca cu papaya si smantana. Amestecati bine doua linguri de smantana dulce si doua linguri cu pulpa zdrobita de papaya, pana obtineti o pasta omogena, apoi o intindeti pe piele. Dupa 30 de minute se spala pielea cu apa calda. Stropiti tenul cu apa rece, stergeti prin tamponare si ungeti cu alifie de galbenele sau cu propolis.
* Se sterge pielea afectata cu suc de struguri. Se storc cateva boabe, se inmoaie un tampon de vata in suc si se sterge pielea. Se lasa sa se zvante, apoi se clateste fata cu apa calduta in care s-a adaugat putin bicarbonat de sodiu.
* Se beau 2-3 cani pe zi cu infuzie de musetel. Infuzia se bea neindulcita.
* Se aplica felii de rosii proaspete pe zonele afectate. Dupa 30 de minute se clateste pielea cu apa calda.
* Comprese cu infuzie din conuri de hamei. Se pune o lingura de conuri de hamei la 100 ml apa clocotita, se acopera vasul, se lasa 15 minute, apoi se inmoaie cateva comprese sterile si se aplica pe zonele afectate.
* Masca cu drojdie proaspata, miere si tarate de grau sau faina de orez. Diluati un bob de drojdie in putina apa fiarta si racita, adaugati mierea si tarate sau faina pana obtineti o pasta omogena. Intindeti pe piele, iar dupa 30 de minute se indeparteaza cu apa calduta. Stropiti fata cu apa rece, stergeti prin tamponare si aplicati un unguent cu galbenele sau propolis.
Nu face greseala cu spirtu. apoi poate sa apara altceva... si ustura,, cred.
ceai de musetele ar fi indicat... spala'te cu sapun (cu sulf) ar fi indicat. des
Incearca cu aftershafe pe pielea curata...la mine a mers... pisca putin dar dezinfecteaza si usuca cosurile...totusi ar fi bine sa mergi la dermatolog ...sau poti sa te dai cu zineryt... e mai scump dar functioneaza...succes
Masca de argila, lotiune contra cosurilor de la Favisan, o gasesti la Plafar si :
http://www.exposhop.ro/....../index.cgi
Eu folosesc Zineryt costa in jur de 30 lei este in orice farmacie si singurul care a dat rezultate