| poiuytrew a întrebat:

Cum se explica faptul ca unii elevi foarte inteligenti, nu invata bine la scoala sau nu-si dau nici un interes?

12 răspunsuri:
Apache
| Apache a răspuns:

Fiindca sunt lenesi si nu au nici un chef de scoala!

| allleeeee a răspuns:

Ei sunt inzestrati de la natura, dar pur si simplu nu ii intereseaza scoala.
Sunt destule cazuri la mine in clasa.

| cristi202 a răspuns:

Eu sunt unul din aceiahappy. Puteam fi medic, aveam si am capacitatea de a invata rapid, si as fi vrut sa fiu medic, insa nu am vrut destul. Eram pe atunci prea puturos, prea atras de alte lucruri decit de invatatura. Acum, la 39 de ani, uneori imi pare rau, dar nu mai am ce face.
In acest caz trebuie sa tii cont de faptul ca inteligenta, capacitatea de a invata e doar un aspect al unei fiinte umane. exista insa multe alte aspecte care fac personalitatea unui om: rabdarea, perseverenta, vointa (slaba sau puternica), cit de influentabila poate fi (cit de usor sau repede se lasa "dus de val") ordinea, disciplina, emotivitatea. Si inca multe altele, care vrei, nu vrei, afecteaza direct sau indirect procesul invatarii si chiar inteligenta lor.

| winchesters a răspuns:

Hmmm. pur si simplu"lenea e cucoana mare". Nimic mai multhappy.

| hannibal a răspuns:

Pentru ca nu ii intereseaza pur si simplu, mai ales ca ei invata lectia din clasa.sau poate nu le plece pur si simplu cum se face predarea, sau profesorii etc

| RobYnRobYn a răspuns:

Pai este normal(iti raspunde o eleva)cei inteligenti au mai multe interese ca cei mai. putin inteligenti, si desigur, prin interesele lor, la foarte putini se numara scoala...multi se cred adolescenti deja formati, cu bacu' la dosar, si cu facultatea si salariul la mana.asa raman profi faca elevii destepti. Fetele sunt mai inteligente decat baietii, dar nu vor sa arate fiindca cred ca fetele care au prieteni zic"aaa, da eu n-am nevoie de educatie ca aduce barbate-miu banii acasa si ma intretine"asa sunt 90%din fetele de la mine din clasa. din alea 10% 5% vor sa intretina relatii sexuale, vor masina, vor machiaje, vor haine, vor de toate, dar nu sa munceasca ele, ci parintii.prin alea care mai raman saracele, doar 2 sau 3 vor face ceva in viata.Baitii spun "aaa, mie imi trebuie o t```a in pat care sa stie sa gateasca, ca de restul, ma ocup eu"dar ei nu realizeaza ce inseamna sa se ocupe de o femeie in mod financiar. doar 2% dintre baieti mai sunt cu cau pe umeri si invata, cea ce inseamna ca mai mult de 2 nu ajung sa faca ceva in viata.pacat de profii buni care vor sa ne invete ceva.

| fluffee a răspuns:

Parerea mea e ca sunt mai multi factori de precizat in acest caz. Pot fi probleme in familie, fapt ce nu-l lasa pe copil sa se concentreze asupra invatatului. Evident nu-i sta mintea la lectii si teme.
Nu toti profesorii/dascalii sunt pe placul copiilor si nu toti stiu sa se apropie de copil, pentru a-i trezi interesul de a fi activ la orele lui.
Pot fi probleme de sanatate... si-l indispune atat fizic, cat si psihic (poate fi vorba doar de o gripa/raceala).
Dar sa nu uitam de educatia primita. Multi copii sunt lasati sa faca ce vor. Chiar daca un copil are o capacitatea intelectuala destul de mare (acest lucru se poate vedea in cadrul anumitor activitati, modul in care se descurca) si sta toata ziua la calculator, sau se joaca mereu in timpul liber, fara sa mai si invete - degeaba. Opinia mea e ca unii copii trebuie sa fie impinsi de la spate chiar de parinti, de mici. Cand vor fi mari vor sti: 'Bun, am venit de la scoala, am mancat, m-am spalat... Acum sa-mi fac temele si apoi ma voi juca atat cat doresc'.
Sunt multe alte lucruri de spus. Fiecare are o parere, fiecare persoana e diferita, la fiecare in parte pot fi motive diferite pentru a fi neinteresat de scoala.

| fluffee a răspuns:

Bai, terminati-o cu 'isi invata lectia din clasa' - Autorul intrebarii a precizat clar ca NU INVATA BINE LA SCOALA. Cititi intrebarea aia de 2 ori, de 10 ori...pana o pricepeti. laughing

| Michie_8687 a răspuns:

Poate pentru că sunt leneşi.

| Alecs13 a răspuns:

Pt ca prind din mers, si inteleg lectiile fara sa le toceascawinking

| AndrogynBeauty a răspuns:

Sistemul de învăţământ sucks! Nu-i atrage pe cei dotaţi.

| koryn87 a răspuns:

Lenea asta mare... e de vina.