| Zacram a întrebat:

Cum se face explicatia unui titlu? crying Va rog saprundetimi rapid crying

Răspuns Câştigător
| Georgyyyyyyy a răspuns:

Trm un msj sau lasa un id... daca vrhappy

11 răspunsuri:
| adriangabor92 a răspuns:

Cu ajutorul cartii de comentariu

| DanuTzCarbon a răspuns:

Pai zici si tu... Titlul cu tare se refera la cu tare. Este scos din contextul cu tare. Daca mai are valoare stilistica e si mai bine, ai ce scrie... Cauta niste cuvinte "pompoase" sa sune cat mai inteligent. Ce ti-a zis acolo "Cu ajutorul cartii de comentariu", da este corect. Cam orice comentariu literar are si explicatia unui titlu.

Pe scurt... incearca sa-l analizezi din toate punctele de vedere.

Am exemplul: "D-l Goe". Spun asa: Titlul de "D-l Goe" este chiar numele personajului principal al operei. Deoarece apare peste tot in context, acest titlu i se potriveste. I se spune D-l datorita poznelor sale (sau de ce i se spune big grin). Este un exemplu. Nu trebuie sa te iei direct dupa mine, mai asteapta pareri si faci o generalizare, dupa care scrii.

Bafta!

Cu ajutorul cartii de comentariu

| Zacram explică (pentru Georgyyyyyyy):

Nu o am crying

| Zacram explică (pentru Georgyyyyyyy):

el. zcram

| Georgyyyyyyy a răspuns (pentru Zacram):

Trm un msj sau lasa un id... daca vrhappy

In ce clasa esti? te ajut eu...eu am carti d comentariu

| YayuK a răspuns:

Incepi intai prin a spune despre structura titlului: adica din ce parti de vorbire e facut! Apoi spui daca include vreun motiv daca anunta tema, iar mai apoi te raportezi la ideea poetica si la poezie. Simplu straight face

| covaci123 a răspuns:

Titlul...alcatuit din...(substantiv+verb)
se afla in deplina concordanta cu mesajul textului.acesta orienteaza cititorul in actul lecturii si surprinde perfect ideea poetica in jurul careia se tese inttregul discurs liricsintetizand tema poeziei....laq nivelul continutului ideeea poetica este ilustrata prinr-o varietate de figuri de stil:enumeratie:, comparatie:etc.
prin impletirea armonioasa a figurilor de stil se creaza imagini artistice deosebite:vizuale, de miscare olfactive etc.
atmosfera ce reiese din aceste versuri este una de seninatate, tristete, melancolie asa cum prefigureaza titlul.in concluzie titlul acestei opere este un elementde semnificatie, o varritabila legatura intre cititor si universul creatiei. laughing. asta ee maah

| Dubiii a răspuns:

Pai noi am mai facut de`astea la scoala... iti dau un ex : " Era o noapte umeda" --- Titlul se regaseste in primul vers din prima strofa a poeziei, cu scopul de a accentua ideea noptii, care se lasa peste intregul taram. Titlul este pragul textului de descifrare a mesajului poetic, aflandu`se in deplina concordanta cu mesajul textului.Este alcatuit dintr`un adjectiv insotit de un adjectiv insotit de un substantiv, avand rol de epitet.
Sper sa fie bine happy

| Badici_Andreea_1979 a răspuns:

Cum se explica titlul D-l Goe?
v-a rog ajutati-ma pana maine
eu sunt in clasa a-VI-a
VA ROG MULT