Preparare:
Pentru a obţine sucul se procedează astfel: se aleg castraveţi tineri, proaspeţi şi sănătoşi. Se spală, se curăţă de coajă, se îndepărtează ambele capete, se spală din nou, se şterg de apă, se taie în bucăţi potrivite şi se introduc în storcător. Nu poate fi păstrat în frigider decât în cazul loţiunilor pentru îngrijirea pielii.
Sucul de castraveţi conţine vitamine, oxid de calciu, magneziu, sulf. Este răcoritor dar cam fad la gust, de aceea se foloseşte împreună cu alte sucuri (de mere, de morcovi sau de ţelină). Are proprietăţi depurative şi diuretice, fiind recomandat în stări subfebrile, intoxicaţii, în reumatism sau gută. De asemenea, este utilizat şi în cosmetică pentru tratarea ridurilor.
Sucul de castravete are proprietăţi diuretice şi depurative, diureza fiind însoţită de dizolvarea acidului uric şi uraţilor, mai ales în combinaţie cu suc de morcovi şi sfeclă. Se consideră că amestecul de suc de castravete cu sucul de morcovi şi cel de ridiche are acţiune de mărunţire a pietrelor din organism (puternic litontriptic). Amestecat cu suc de morcovi, este de folos în bolile nutritive. Utilizarea lui dă rezoltate bune în pecingine. Acţionează favorabil în combaterea oscilaţiilor de tensiune. Este hipnotic uşor. Favorizează creşterea şi întărirea părului şi a unghiilor.
Deosebit de importantă este acţiunea de curăţire şi catifelare a pielii, atât pentru tenul gras, cu porii dilataţi, cât şi pentru tenul uscat. Acţiunea de catifelare a pielii este completată de cea de îndepărtare a ridurilor.
Are efecte favorabile în:
- stări subfebrile;
- intoxicaţii;
- gută, reumatism;
- artritism;
- litiaze (la rinichi, la vezica biliară);
- prurit;
- pecingine;
- îngrijirea pielii, prevenirea şi combaterea ridurilor.
Multumesc muult :*:*:*.
Funda! :*
N-ai pentru ce