Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Depinde ce poker vrei sa inveti.
1. se impart cate 5 carti. deschide cel care are mai mult de o pereche de asi(inclusiv). Pastrezi ce-ti trebuie si decartezi (pui jos) ceea ce crezi ca nu ai nevoie (poti decarta maxim 5). Iei din teanc cate carti ai dat jos. Apoi se arata cartile si vezi daca ai avut noroc.
2. cel care se joaca la casinouri. Se impart 2 carti la fiecare si se intorc 3 pe masa cu fata in sus, apoi se pariaza. se intorc inca 2 din pachet si vezi daca poti face perechi cu ce ai in mana si cu acestea de jos. Fiecare jucator poate folosi fiecare carte de jos.
-eu astea le stiu-
Îți voi prezenta astăzi Texas Holdem Poker. Mult succes, și lecturare plăcută!
La startul jocului de poker Texas Holdem, dealerul amestecă un pachet standard de 52 de carti. In cazinouri si saloanele de jucat carti, dealerul nu joaca. Totusi, atunci cand este lipsa de dealeri sau in jocurile la domiciliu, jucatorii pot fi ei insisi dealeri la jocuri. In jocurile unde dealeri sunt insisi jucatorii, dealerul se schimba la fiecare mana, in sensul acelor de ceasornic. In jocurile cu dealer, un disc rotund denumit „Butonul Dealerului" se muta in sensul acelor de ceasornic de la un jucator la altul, la fiecare mana. Butonul indica jucatorul care va fi dealer daca jocul e cu auto-dealer.
Butonul se numea mai inainte „Buck", dupa un cutit mare folosit in acest scop, si sta la originea expresiei „cutitul se opreste aici".
Blind-urile
In jocul de poker Texas Holdem nu exista Ante-uri care sa fie obligatorii pentru toti jucatorii, in loc de asta, sunt doua pariuri obligatorii, denumite Blind-uri. Jocurile incep prin punerea unei sume prestabilite de bani (Blind-urile) in pot, inaintea impartirii cartilor, de catre doi jucatori din stanga dealerului sau a asa-zisului dealer (Butonul), asigurandu-se astfel ca exista ceva pentru care sa fie jucata fiecare mana. In turnee, aceasta suma creste dupa o schema temporala, pentru a se asigura eliminarea jucatorilor.
Cel mai adesea, Blind-ul Mic (jucatorul aflat imediat in stanga dealerului) pune jumatate din miza minima, iar jucatorul din stanga sa Blind-ul Mare pune miza minima intreaga. Acest lucru se numeste „postarea blind-urilor".
Impartirea Cartilor
Fiecarui jucator i se impart doua carti, cu fata in jos (Cartile Inchise). Valoarea lor trebuie tinuta secreta, si de obicei acest lucru se face prin acoperirea cartilor cu o mana, in timp ce intorci in sus cate un colt al lor. Cartile Inchise trebuie sa stea pe masa, dar pot fi ridicate pentru o clipa de catre jucator, ca sa se asigure ca le-a vazut bine. Apoi trebuie reasezate pe masa si pot fi consultate in orice moment in cursul unei maini, dar numai de jucatorul caruia i-au fost impartite.
Scopul jocului este de a combina aceste doua carti cu cele cinci carti ce vor fi asezate in cele din urma in fata dealerului („Board-ul") pentru a se face cea mai buna formatie de carti la poker (vezi „Clasarea Mainilor") intre jucatori. Aceasta formatie de carti poate consta din doua Carti Inchise si trei de Board, o Carte Inchisa si patru de Board, sau - foarte rar - niciuna dintre Cartile Inchise, ci numai cele de Board. Detinatorul acestei formatii de carti castiga potul (toate mizele care s-au strans).
Prima Runda de Pariuri
Aceasta are loc imediat dupa impartirea cartilor. Primul la rand este jucatorul aflat in stanga Blind-ului Mare. In jocurile care nu fac parte dintr un turneu, se poate opta sa fie un al treilea Blind, prin plasarea unei mize duble fata de Big Blind inaintea impartirii cartilor. Acest pariu este cunoscut sub numele de Straddle. Avantajul acestui lucru pentru cel care plaseaza un Straddle este acela ca in prima runda de mizare este ultimul la rand, ceea ce ii permite sa ia in consideratie mizele tuturor celorlalti jucatori.
Primul la rand (aflat imediat in stanga Blind-ului Mare sau a Straddler-ului) are trei optiuni: call, plusare sau renuntare.
Pentru a da call, jucatorul pune o miza egala cu Big Blind sau Straddle.
Pentru a plusa, jucatorul adauga o suma in plus. Marimea acestei sume variaza cu tipul jocului respectiv: in Jocurile cu Limita, aceasta este o suma fixa si poate fi limitata (capped) dupa un numar de runde fixat, in mod normal, patru online; in Jocurile cu Limita de Pot, aceasta nu poate fi mai mare decat suma aflata atunci in Pot; in Jocurile fara Limita, aceasta poate fi orice suma, limitata numai de numarul de jetoane din fata fiecarui jucator.
Pentru a renunta la mana, jucatorul isi pune cartile cu fata in jos, in fata lui, si le impinge spre mijlocul mesei, unde acestea constituie Muck-ul. Cand o carte atinge muck-ul, este considerata ca fiind scoasa din joc. Acel jucator nu mai poate lua parte la mana si mizele puse de el sunt pierdute.
Jucatorii care urmeaza au aceleasi trei optiuni, plus optiunea de a replusa (sau de a re-replusa). O replusare trebuie sa fie egala cel putin cu marimea ultimei plusari.
Flopul
Dupa prima runda de mizare, dealerul decarteaza cartea de deasupra pachetului. Acest lucru se numeste ardere (Burning), si se face pentru a se asigura ca nimeni nu a vazut din intamplare cartea de deasupra si pentru a ajuta la prevenirea trisarii. Cartea arsa este plasata de-a lungul Flop-ului, sub urmatoarea Carte Deschisa, sau in Muck.
Dealerul pune apoi urmatoarele trei carti cu fata in sus pe masa. Aceste carti se numesc Flop.
A doua runda de pariuri
Aceasta runda si toate rundele urmatoare incep cu primul jucator din stanga dealerului ramasi in mana respectiva.Pe linga call, plusare sau replusare, jucatorii au acum optiunea de a da Check(pas) - ramanand in acea mana fara sa mizeze, pana cand le vine din nou randul.
Odata ce s-a mizat, un jucator poate alege sa dea call la acea suma sau sa pluseze (sau sa repluseze, cand e cazul). Daca el nu alege nimic, trebuie sa renunte la mana. Astfel, la sfarsitul rundei, toti jucatorii vor avea pusa o suma egala a mizelor, cu exceptia cazului cand un jucator are o suma inadecvata de jetoane in fata lui; in acest caz, el poate miza toate jetoanele pe care le are (All-In) si se infiinteaza unul sau mai multe poturi suplimentare, limitand suma pe care o poate castiga la o acumulare de sume egale din potul principal, de la jucatorii care au contribuit la acel pot.
Turn-ul (zis si Fourth Street)
Dupa finalizarea celei de a Doua Runde de Mizare, mai este arsa o carte (decartata) iar cartea urmatoare este expusa si adaugata la Board. Aceasta carte este Turn-ul.
A treia runda de pariuri
In jocurile cu limita, suma fixa se dubleaza si ramane la acea suma pentru runda de mizare finala.
River-ul (zis si Fifth Street)
Dupa finalizarea celei de a Treia Runda de Mizare, mai este arsa inca o carte, iar a cincea si ultima carte comuna este expusa si adaugata la Board. Aceasta este cartea de River.
A patra prima runda de pariuri
Aceasta precede Show-Down-ul, cand jucatorul chemat la intrecere trebuie sa si arate cartile.
Daca doi sau mai multi jucatori au aceeasi formatie de carti, urmatoarea cea mai mare carte din formatia jucatorului (Kicker-ul) este folosita pentru a rupe egalitatea. Daca nu exista o carte kicker (jucatorii la egalitate au folosit Cartile Inchise, sau au aceleeasi formatie de carti), potul se imparte intre ei.
Jucatorii care doresc sa joace Board-ul (bazandu-se pe cele cinci carti expuse pentru a face cea mai buna formatie de carti) trebuie sa anunte ca fac acest lucru inainte de a-si arunca cartile; altfel ei renunta la toate pretentiile asupra potului.
Greseli de dealer
Daca prima Carte Inchisa este expusa, avem o greseala de impartire a cartilor. Dealerul va recupera cartea, reamesteca si taie din nou cartile.
Daca orice alta Carte Inchisa este expusa din cauza unei greseli de dealer, impartirea cartilor continua. Cartea expusa nu poate fi retinuta. Dupa finalizarea mainii, dealerul inlocuieste cartea cu cartea de deasupra pachetului, iar cartea expusa este folosita apoi la Cartea Arsa. Daca sunt expuse mai mult de o carte inchisa, avem o greseala de impartire a cartilor si trebuie reimpartite.
Daca Flop-ul contine prea multe carti, trebuie reimpartit (acest lucru se aplica chiar daca ar fi posibil sa se stie care carte a fost in plus.)
Daca Flop-ul trebuie sa fie reimpartit din cauza ca cartile au fost date la Flop prematur, inainte de terminarea mizarii, sau Flop-ul contine prea multe carti, cartile de Board sunt amestecate cu restul din pachet. Cartea arsa ramane pe masa. Dupa amestecare, dealerul taie cartile si imparte un nou Flop fara sa arda o carte.
Daca dealerul intoarce a patra carte pe board inainte de terminarea rundei de mizare, cartea este considerata scoasa din joc in acea runda, chiar daca jucatorii urmatori aleg sa forfeteze mana. Mizarea este atunci terminata. Dealerul arde si intoarce ceea ce ar fi fost a cincea carte in locul cartii a patra. Dupa aceasta runda de mizare, dealer-ul reamesteca pachetul, incluzand cartea care a fost scoasa din joc, dar neincluzand Cartile Arse sau cele decartate. Dealerul taie apoi cartile si intoarce cartea finala fara sa arda o carte. Daca cartea a cincea este intoarsa prematur, pachetul este reamestecat si impartit in acelasi mod.
Daca dealerul da gresit primului jucator o carte in plus (dupa ce toti jucatorii au primit formatia de inceput), cartea va fi returnata la pachet si folosita la cartea arsa. Daca dealerul, din greseala, imparte mai mult de o carte in plus, avem o greseala de impărtire a cartilor.
Este un joc amplu, complex. Mă tem că pentru a-l învăța trebuie să citești tot...
Sau, mai simplu, roagă un prieten să te învețe. Printr-o versiune mai simplă, vei prinde ușor, ușor.
1.Prima parte a poker-ului este trebuie sa stii matematica (procentele (cele mai importante) )
2.Trebuie sa stii allin pe Flop sau pe river....Astea o sa le intelergi cu timpul.
3.Cand ai de exemplu 5 si 9 si jo in primele 3 carti sunt 10, 5 si J aici este foarte greu deoarece 5 este ce mai mica pereche.
4.Cand ai 2 Asi si jos este 10, Q si J aici dai Raise (Maresti suma Banilor) cu un sfert din banii tai 1500 (Raise 500) urmatoarea carte poate fii 10, Q, J si 10 aici este foarte greu fiindca daca un jucator are chinta (10 J Q K A sau 9 10 J Q K)este foarte dificil(Tu ai mai ramas cu 1000)Pariezi 650 sau maxim 800.
Sper sa te fii ajutat in 4 pasii Restu inceraca sa ii inveti pe parcurs si uitate si pe Youtube la Poker intra jucatorii mari...
1.Trebuie sa stii foarte bine matematica
2.Vei invata pe parcurs santele de castig la cartile mari pe Flop sau pe River
3.Ca sa te poti antrena incearca poker star.Intra la un freerol si incearca sa ramai ultimult.
4.si cred ca pe parcursd daca vei fii atent ai sa inveti tot nu este foarte greu sa inveti santele de castig.
5.Iti voi zice cate ceva din poker ("CarTiLe") a) Cand ai 1 pereche adica ai in mana 5 si 9 si jos este 5 8 2
b) 2 Perechi 5 9 si jos este 2 5 9
c) 3 Bucati 5 9 jos este 5 5 8
d) Full 5 9 jos este 5 9 9
e)Careu 5 9 jos este 5 5 5(exemplul nu este bun trebuie sa ai mult noroc sa iti intre cartile astea din prima)
f)Chinta (trebuie sa fie 5 carti consecutive) 5 8 jos: 4 6 7
G)Chinta royala (Canta cartile consecutive sunt de aceeasi culoare este cea mai mare carte)
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (3.21.104.16) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro