anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum se prepara orezul

Răspuns Câştigător
cristian
| cristian a răspuns:

Poti prepara o supa de rosii cu orez,
Pilaf cu urzici,
Orez cu lapte,
Budinca de orez,
Sarmale de post cu orez si legume.

4 răspunsuri:
mlm
| mlm a răspuns:

Buna, pai daca vrei cit mai simplu posibil il poti face asatongueui apa la foc, cind fierbe adaugi delicat sau vegeta ce crezi tu apoi orezul, il fierbi foarte bine iar la sfarsit inainte de al inchide adaugi 2-3 cubulete de branza topita sau branza razuita.Sau un al doilea mod de preparare:
Se caleste o ceapa in ulei de masline si eventual cu putina apa pentru a nu arde ceapa. Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga o ceasca mare de orez (pentru 2 persoane). Se toarna 2 cesti mari de apa. Se lasa sa fiarba la foc domol circa 20-30 min, acoperit cu un capac. La sfarsit se adauga un pic de patrunjel. Nu se amesteca iar orezul isi pastreaza forma. Se pot adauga ciuperci, sau il mai poti fierbe in supa de pui, astfel devine si mai gustos. Pofta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Speli bine o cana (mare, mica cit vrei) de orez pina apa ramane curata si il pui intr-o cratita unde ai pus ulei, ceapa si ai inmuiat-o putin; il amesteci putin cu uleiul si ceapa si apoi pui apa -3 cani nu prea pline (masori apa cu aceiasi cana); pui sare, piper, eventual un cub knor si dupa gust-ciuperci, sau mazare, porumb, legume, sau il lasi simplu. il fierbi 20 de minute dupa care il tragi de pe foc, pui capac si il lasi sa se umfle, pui patrunjel tocat si gata. poti sa il faci si fara ceapa dupa aceiasi reteta sau sa-l pui intr-un vas yena cu toate ingredientele(sare piper ulei frunze de patrunjel knor) si sa il pui in cuptorul cu microunde.

| Delia 75 a răspuns:

Depinde ce orez. Mie cel mai mult imi place orezul sirbesc.
Ingrediente:
orez, patrunjel, 1 cub delikat, ulei, sare, piper, usturoi, 1 ceapa, 2 ardei grasi, 2 morcovi, 2 rosii
Mod de preparare:
Se taie cubulete legumele.
Intr-o tigaie se toarna putin ulei si se prajesc legumele (doar pentru a fi putin rumenite).
Se toarna intr-o oala, se adauga si orezul, amestecand. Se acopera cu apa (de 4 ori mai multa decat orezul), in care se pune si cubul de delikat. Se fierbe la foc mic. In timpul fierberii se adauga usturoi si mirodenii dupa gust.
( eu pun la o cana de orez 3 cani si jumatate de apa)
Pofta buna

Întrebări similare