Pai hai sa-ti spun; fierbi slanina cu tot cu sorici, atat cat sa ii dai un clocot bun, sa se inmoaie soriciul, apoi pui la macerat o ora slanina in mirodenii si dai la afumat la "rece" (adica sa nu ajunga caldura la ele, ci numai fumul). Altfel se intareste soricul! Pofta mare si sa ma chemati si pe mine sa mananc cu voi!
Eu pun slanina la sare in covata(un fel de cadita dar din lemn), daca am slanina mai multa o asez in asa fel incat bucatile cu sorici sa fie fata in fata.Se pot pune si la saramura. Dupa ce se afuma se poate pune din nou in saramura, in felul acesta soriciul se pastreaza moala.
La indemnul copilului nu merge?
Uite parerea mea mai intai il pui la murat o zi si trebuie sa ii pui sare mereu ca altfel nu prinde gustul ala delicios.
Se taie stratul de vara de pe cel de iarna.adica partea cu soricul de stratul celalalt care se cunoaste.se pune la saramura, in care pluteste oul.cand se ingalbeneste apa sau la o luna se schimba apa, sau se scoate si se pune la congelator.cand o scoti de acolo soricul este moale si slanina gustoasa. o dai cu boia, usturoi sau cu ce vrei sa o condimentezi, si; bei o tuica inainte, mananci, si la urma, mai bei o tuica.