anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum se scrie corect pe tastatura? Eu folosesc ambele maini si primele 3 degete, in special "aratatorul". Dar acum. cum e corect? Cu 3 de la fiecare mana sau cu toate? Si daca cu toate. de unde pot invata cum sa le repartizez pe tastatura, pentru ca exista o logica. cred. Am vazut semne pe unele tastauri, deci chiar e o logica acolo.

14 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Gasesti explicatiile de care ai nevoie aici : http://www.invatasingur.ro/qwerty/ghid.pdf

| noktambul a răspuns:

Regula este : foloseste degetele cum iti este tie mai comod si cum te-ai obisnuit deja.

| eugenl a răspuns:

Fa si un curs de dactilografie

| AnaAmalia31 a răspuns:

Deci ...se tin de la mana stanga degetele astfel :
Degetul Mic- litera A
Degetul inelar - litera s
Degetul mijlociu - litera d
Degetul aratator - litera f
Degetul mare pe space ( unde pui pauza )

Mana dreapta se tine astfel :
Degetul mic - litera L / : si; ( nu mai stiu sigur )
degetul inelar - litera K / l
degetul mijlociu - litera j / k
degetul aratator - j / h
degetil mare - space

Restil tastelor le apesi miscand degetele... imparteti tastatura cu o linie imaginara si asa o sa-ti fie mai usor sa misti mainile...Eu una scriu aiurea cu mainile, nu pot scrie corect! laughing
degetul

| GabytzGabytzu a răspuns:

Eu nu pot sa scriu din tastatura ca la carte dar scriu cum pot fa si tu la fel

| HolyPotato a răspuns:

Nu m-am gandit niciodata la asta.thinking Nu cred ca e incorect sau corect. Fiecare om are felul lui de a scrie pe tasta. Eu scriu destul de repede si folosesc numai aratatoarele. Dar am vazut si persoane care scriu cu toate degetele.

| PurpleBadLove a răspuns:

Buna.
Scrisul la tastatura nu este neaparat intr-un fel.
Dar daca sti. lumea care incepe pentru prima oara sa scrie se foloseste de 1 deget. De cele mai multe ori.
Dar eu una nu m-am urmarit sa vad cum scriu.Dar in momentul in care scriu repede si eu ma folosesc de cele 3 degete de la mana stanga si de celelalte 3 de la mana dreapta.
Nu mi s-ar parea foarte corect sa existe o regula pentru asta dar nu prea multa lume scrie cu toate.Asta ar insemna sa foloseasca si degetu mare si ala mic si e greu.
In fine cum au zis si colegii mei de site nu exista reguli pentru asa ceva!

| Spike_3168 a răspuns:

Nu cred ca exista o " regula " pentru asta, eu folosesc toate degetele.

| Narumi a răspuns:

Ce intrebare stupida straight face.Nu exista o ordine sau un mod anume, tasteaza cum esti obisnuita...

| DrunkenRat a răspuns (pentru Narumi):

Http://www.invatasingur.ro/qwerty/ghid.pdf

mersi, m-am ajutat singura

| Narumi a răspuns (pentru DrunkenRat):

Bravo tie, dar...totusi la ce ti-ar folosi un astfel de ghid thinking

| DrunkenRat a răspuns (pentru Narumi):

Sa scriu mai repede si sa nu se auda ca si cum soarecii ar da o petrecere cu bas si tobe cand tastez eu pe tastatura. Plus ca arata mult mai elegant decat daca as intepa tastatura cu un deget. In fond, si pentru pian exista o regula asemanatoare, doar nu canta aia cu limba, nu?

| Narumi a răspuns (pentru DrunkenRat):

Da,asa e happy

Unde vede robotul majuscule?