Gasesti explicatiile de care ai nevoie aici : http://www.invatasingur.ro/qwerty/ghid.pdf
Regula este : foloseste degetele cum iti este tie mai comod si cum te-ai obisnuit deja.
Deci ...se tin de la mana stanga degetele astfel :
Degetul Mic- litera A
Degetul inelar - litera s
Degetul mijlociu - litera d
Degetul aratator - litera f
Degetul mare pe space ( unde pui pauza )
Mana dreapta se tine astfel :
Degetul mic - litera L / : si; ( nu mai stiu sigur )
degetul inelar - litera K / l
degetul mijlociu - litera j / k
degetul aratator - j / h
degetil mare - space
Restil tastelor le apesi miscand degetele... imparteti tastatura cu o linie imaginara si asa o sa-ti fie mai usor sa misti mainile...Eu una scriu aiurea cu mainile, nu pot scrie corect!
degetul
Eu nu pot sa scriu din tastatura ca la carte dar scriu cum pot fa si tu la fel
Nu m-am gandit niciodata la asta. Nu cred ca e incorect sau corect. Fiecare om are felul lui de a scrie pe tasta. Eu scriu destul de repede si folosesc numai aratatoarele. Dar am vazut si persoane care scriu cu toate degetele.
Buna.
Scrisul la tastatura nu este neaparat intr-un fel.
Dar daca sti. lumea care incepe pentru prima oara sa scrie se foloseste de 1 deget. De cele mai multe ori.
Dar eu una nu m-am urmarit sa vad cum scriu.Dar in momentul in care scriu repede si eu ma folosesc de cele 3 degete de la mana stanga si de celelalte 3 de la mana dreapta.
Nu mi s-ar parea foarte corect sa existe o regula pentru asta dar nu prea multa lume scrie cu toate.Asta ar insemna sa foloseasca si degetu mare si ala mic si e greu.
In fine cum au zis si colegii mei de site nu exista reguli pentru asa ceva!
Ce intrebare stupida .Nu exista o ordine sau un mod anume, tasteaza cum esti obisnuita...
Http://www.invatasingur.ro/qwerty/ghid.pdf
mersi, m-am ajutat singura
Bravo tie, dar...totusi la ce ti-ar folosi un astfel de ghid
Sa scriu mai repede si sa nu se auda ca si cum soarecii ar da o petrecere cu bas si tobe cand tastez eu pe tastatura. Plus ca arata mult mai elegant decat daca as intepa tastatura cu un deget. In fond, si pentru pian exista o regula asemanatoare, doar nu canta aia cu limba, nu?
Da,asa e
Unde vede robotul majuscule?