Fa exercitii in oglinda, chiar functioneaza . Poti sa privesti oamenii de pe strada, trecatorii, in ochi. De asemenea, cand vorbesti cu cineva uita-te chiar in ochii persoanei respective.
Cum ziceam, vorbeste in oglinda, tine discursuri, palavrageste si nu te rusina de grimasele tale. Nu te panica, linisteste-te de fiecare data. Cand ti se face cunostinta cu un grup nou, glumeste cat poti si nu lasa sa ti se vada timiditatea. La ore, de exemplu, invata-ti o lectie foarte bine si raspunde cat de des poti, vorbeste mai tare si convinge-te ca arati bine, priveste detaliile si lucreaza la increderea in sine. Da replici, nu te sfii sa-ti arati inteligenta prin fraze bine gandite, dar mai ales spontane.
Incearca sa iti schimb gandirea: si cei din jurul tau sunt oameni si nu musca . Nu te teme de penibil, se intampla tuturor. Mie mi s-a intamplat sa cad din autobuz, ca proasta. M-am ridicat si am inceput sa rad, cu necunoscuti, chiar, care la randul lor radeau de mine. Asa am trecut cu bine de acel moment.
Incearca sa-ti gasesti carisma si lasa sa te flateze orice compliment. Poti chiar sa ii raspunzi cu aceeasi moneda celui care te complimenteaza. Succes .
Cu tupeu. Timiditatea nu se vindeca cu medicamente etc, ci daca faci fapte de care sa nu-ti mai fie asa teama o sa reusesti.Cu timpul trece ai sa vezi.
Eu, de exemplu, eram foarte timida si pana la urma, in timp, mi-am facut curaj si am inceput sa vorbesc.trebuie sa ai curaj, ia-ti inima in dinti!
Timiditatea nu e o boala... e ceva ce tine de personalitatea si de caracterul tau. o solutie ar fi sa prinzi incredere in propria pesoana. dar uite. poate uneori te deranjeaza ca esti timid/a.si asa ratezi unele lucruri... dar sa stii, pentru cei din jur poti fi special/a prin felul tau de a fi. poti place cand rosesti sau devii agitatinvata sa crezi in tine si vei scapa de timiditate. odata cu trecerea timpului.succes.sper ca te-am ajutat.
George12356456 întreabă:
eusebiu27 întreabă: