Pe la Călărași am dat așa : 25 de lei pe o jucărie luminoasă, 20 de lei pe un balon luminos și 30 de lei pe un muțulachi pufos și simpatic. Pe la mâncare recunosc că nu m-am prea aventurat însă dacă-mi mai amintesc bine prețurile care erau afișate pe acolo, parcă un Kurtoș era 20 de lei, ceaiul sau vinul era până în 10 lei și clătitele cu fineti ajungeau undeva până pe la 20 de lei.
Braila, 1 buc. mititel = 5 lei ( fara paine si fara mustar ), 30 lei/portia de tochitura.
Ceaiul e 9 lei, langos 20, vin fiert 13 lei astea sunt preturile în Cluj cam atâta e și în Sibiu și alba, da într-adevăr este cârnaț la 60 de lei dar trebuie sa iei în considerare ce fel de cârnaț e și de cine e produs!
Preturile dela targuri /tarabe vor fi mai mari ca in magazine.
trebuie sa isi scoata si chiria
Diferenta e ca la targuri vin si producatori locali cu produse traditionale care binenteles sunt mai scumpe dar si cat se poate de naturale
Carnatii din magazin mi-e si frica sa ma uit la compoztie
Știu am prieteni care vând produse la târguri de la ei știu preturile eu am pus link-ul sa vadă cât e la carmangerie!
Hai că dacă atît e prețul, nu înseamnă că se și cumpără.
Sau crezi că da cineva 90 pe 1 kg de urechi de porc?!?
https://nodverde.ro/......ti-si-joi/
Cred că și-au pus bine numele site-ului, că doar daca te uiți la preturi, ti se pune nod în gît.
Am dat intre 8 si 9 lei pe 100 si ceva grame de urechi de porc, atat cat sa imi prind pofta.Ambalate,vidate.Nici pe alea nu le gasesc tot timpul.Gata,imi aunge pana la anul!
Am aici un magazin,, produs in Bucovina'' Mai iau de acolo cand vreau ceva bun.
Eu nu cumpăr nimic noi suntem o familie mare și păstrăm tradițiile ținem porci și îi taiem și avem tot anul carne 95% din ce punem pe masa e din producție proprie chiar și pâinea ne-o facem cumpărăm doar strictul necesar
Cel puțin știm ce mâncăm și desigur ce punem în farfurie copiilor, al meu la 2 ani încă nu știe ce e ciocolata sau alte dulciuri, mănâncă doar fructe
Cu cat mai tarziu, ca atat mai bine! Va fi mai greu cand va intra in colectivitate!
Mai nu stiu... eu una n-am pus niciodata botu la sintagme de genul "taranii ne vand produse 100% naturale si sanatoase". Daca ai cunoaste cativa comercianti din astia, ai vedea ca este o diferenta intre ce mananca ei acasa si ce vand orasenilor in piete.
Bineinteles diferenta este in favoarea lor, nu a clientilor.
In plus, eu cred ca daca ar trece cateva controale prin gospodariile lor si nu ar da spagi, si-ar pierde imediat licenta de functionare.
Nu-mi fac griji pentru ca grădinița unde o sa meargă nu servește dulciuri copiilor și nici nu au voie cu alimente de acasă.
Nu ai pus botu la sintagme genul taranii vind produse 1005 naturale, bv tie, bine ca nu pui, eu nici nu as cumpara de la tarani, niciodata nu stii ce cumperi.
Taranii in Romania nu-s controlati de nimeni, desi oamenii cred, majoritatea cel putin, vai luam de la tarani legume, carne ca e naturala Acum poate sa fie, dar inainte nici pomeneala.
Inainte taranu stropea culturile dupa ureche, baga cel ducea mintea.
Acum e mai greu pentru ca sau scumpit rau de tot produsele astea chimice.Dar ingrasaminte tot baga la greu, fara control, cam asa sta realitatea, nu ce cred unia, sau ce spun.
Spune Iulia vai sa mergi acol sa vezi, ia sa imi zica mie, eu am fost, stiu f bine ce fac taranii, cum liucreaza ce pun si asa mai deparrte.
Deci aia e doara reclama, eu care vorba aia sunt taran, mare partre din viata am fost pe cimpuri, prefer sa iau produse de la magazine, prefer puiul de la market decat ala crescut de taran, vreau sa maninc ceva moale nu sa tragi cu patentu de o bucata de carne de gaina, crescuta cu boabe, carnea tare si atoasa.
De muncit muncesc taranii, dar nu este chiar asa cum ii lauda unia. Iulia creste acasa animale, ea stie cum, apoi crede c a tot c e zboara se maninca, adica ca toti or face ca si ea.
Ce mincare da taranii la porci de exemplu? Resturi de prin casa, ce ramane, spalaturi, zoaie de la ce spala pe la bucatarie apoi boabe de porumb, iar vara ceva iarba, asta daca au de unde so ia.
Cam asa cresc porcii taranii.Deci daca dai zoaie, slaturi de vase si crezi ca este ceva wow e treaba aluia.
Nu are taranu pamint sa cultive, s-a dea soia, sa dea griu la porci, da numa porumb, cam aia este mincarea porcilor de la tarani, porumb si resturi de prin gospodarie, ceva iarba vara.
Cine da la porci cartofi? Da bunica, aia nu au nici pentru ei asa ceva sa manince sa fim seriosi.
De aia carnea de animale sau pasori de la taran este ceva mai tare comparativ cu cea de la o ferma.
Un porc crescut la o ferma nu trebuie sa aiba stiu si eu mai mult de 9 luni, dec i porcu ala ajunge la 90 kg sau poate si mai mult in timpul ala, folosind mincare bogata in protenine, le dau aia concenytrate daca unia au auzit termenul ala, is cereale diferite macinate, amestecate, soia, porumb, griu si altele, deci alea ajuta la crestere, astfel incit carnea acelui porc de exemplu o sa fie mai frageda.
Dai porcului zoaie de pe la bucatarie, le mai arunca ceva boabe, il creste cel putin un an de zile, uneori si mai mult, tragi cu patentu de carnea aia
Sa vina sa zica mie care se da mare cunoscator.Plus la ferma adevart se baga si antibiotice, ajuta si alea, sau medicamente, pentru ca este nevoie, acolo is f multi, posibilitatea dea se imbolnavi este mare, trebuie sa se dea preventiv ceva.
Unora nu le place chestia asta, dar aia care au animale de companie le fac tot felul de vaccinuri de ionjectii pentru boli, acolo nu se mai pune.Ori cand isi fac ei vaccinuri, atunci e de bine, dar dasca se dau la animale vaccinuri sau medicamente nu-i bun vor sa maninc e porc bolnav, dar astia is oamenii.
Plus de asta carnea la magazin este testata, garantat stii ca esti in siguranta.
Taranu daca vinde in afara locului legal nu-i testat nimic.Bine in RO nici la magazine nu-i cine stie ce, is produse slabe calitativ, dar cel putin ai o siguranta cit de cit.