Cum trebuie sa ma pregatesc pentru nunta?

Cum trebuie sa ma pregatesc pentru nunta?
Daca urmeaza sa fii mireasa ori esti doar invitata la o nunta, ocazia in sine e destul de importanta si exista o serie de mici detalii de care trebuie sa tii cont .
Iata cateva sfaturi utile:

Te mariti?

-    e important sa fii un foarte bun PR si sa socializezi cu absolut toti invitatii (chiar daca pe unii ii cunosti abia acum)
-    sa faci cat mai multe fotografii – sunt o amintire frumoasa, peste ani
-    pe langa rochia ,,virginala’’ si pantofii cu toc, sa ai si o tinuta de schimb (cocktail like) si musai o pereche de balerini sau alti pantofi comozi
-    sa alegi locatia si conceptul petrecerii de nunta in functie de gusturile tale si ale viitorului sot (chiar daca parintii si socrii & nasii vor vrea sa se implice, aminteste-le totusi ca tu te casatoresti)
-    in cazul in care mesele sunt aranjate cu cartonase pe care sunt trecute numele invitatilor – ai grija sa nu asezi la aceeasi masa persoane care nu se cunosc deloc sau care s-au cunoscut atat de bine inainte, incat nu si-ar dori sa se priveasca in ochi atunci cand mananca antreurile sau ciocnesc paharele cu sampanie (vezi "fosti" si "foste")
-    sa zambesti tot timpul si sa te distrezi, e nunta ta, si teoretic ar fi bine sa se intample doar o data in viata !

Esti invitata la nunta prietenei tale?

-    Ai grija sa nu-ti alegi o rochie alba sau beige, si incearca sa eviti negrul (mult prea sobru pentru un astfel de eveniment).
- Aranjeaza-ti parul, fa-ti un machiaj impecabil, trebuie sa fii gorgeous. In semn de respect pentru prietena ta care se marita si pentru tine, evident!
-    In cazul in care mergi singura la nunta si sa zicem ca nu cunosti pe nimeni acolo, in afara de miri, incearca sa faci conversatie cu invitati care au aceleasi afinitati cu tine. Nu fii prea timida si tacuta, dar nici sa intri in vorba cu toata lumea, uneori devine agasant. Daca esti single si speri sa-ti intalnesti aici viitorul iubit, ai grija sa nu pari prea disperata si sa te transformi intr-o ,,spargatoare de nunti’’.
-    Nu te imbata mai mult decat ceilalti invitati si ar fi indicat totusi sa cunosti drumul spre casa, la intoarcere.
-    Sa nu povestesti  picanterii din tineretea zbuciumata a miresei / mirelui (pentru astfel de momente si amintiri exista petrecerea burlacelor)
-    Daca  printre nuntasi se gasesc cativa ,,fosti’’, singuri sau cu noile iubite / sotii, nu face vreo scena. Nu numai ca ar fi deplasat si de prost gust, dar pana la urma viata merge mai departe, iar tu esti acolo ca sa te distrezi la nunta prietenei tale bune, si arati fabulos!

Lista de cadouri si sugestii

Se stie ca nu e de bon ton sa faci nunta cu ,,darul in bani’’. In cazul in care participi la o nunta hype, de regula exista o lista de obiecte pe care mirii o lasa intr-un magazin, iar tu mergi direct acolo, cumperi cadoul respectiv, iar la final acestia vor primi acasa toate darurile, in cutii frumos ambalate, si vor sti exact de la cine au primit ceea ce si-au dorit. Este cea mai buna idee!
Daca este o nunta cu ,,daruri combinate’’, adica si bani si cadouri, fara lista, etc, poti alege varianta banilor (daca stii ca acestia chiar au nevoie), pe care insa ar fi elegant sa nu-i pui intr-un plic, macar intr-o cutie vintage, care sa le ramana amintire (altfel si-ar aminti de tine ca ai contribuit la achizitionarea celor 3 termopane din balcon), sau un cadou care sa le faca placere si pe care stii ca nu si l-ar cumpara asa curand – o carte cu pozitii kama sutra, sau de bucatarie afrodiziaca; un set chic de pahare de sampanie; sau un weekend la un SPA; sau un voucher pentru o cina la un restaurant mai special; o colectie completa de filme cult; o rama vintage, de fotografie sau un album foto lucrat manual. Sau chiar o sedinta foto cu un fotograf en vogue.

Distractie placuta si nunta fabuloasa!

7 răspunsuri:
constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Pe 11 iulie am avut nunta fiului meu, a fost la un restaurant, a fost destul de stresant chiar daca s-au ocupat ei de toate detaliile.Fiul si nora mea au fost foarte agitati in saptamana dinaintea nuntii dar totul s-a terminat cu bine.

| Elena1234456 a răspuns:

happy Eu nu ma marit.Am "doar" 14 ani laughing Nu ma marit. acum big grin.

miruna-apostol
| miruna-apostol a răspuns:

In preajma nuntii, viitorii miri sunt foarte stresati si agitati. Asta pentru ca isi doresc ca totul sa iasa perfect.
Ar fi bine ca sa-si intocmesca o lista cu toate cele necesare pentru eveniment, ca sa nu piarda din vedere un lucru major. Stiu o mireasa care si-a amintit ca trebuie sa se programeze la coafor, ca sa-si vopseasca parul, inainte de doua zile de nunta.
Cei dragi lor ar trebui sa le ofere o saptamana de liniste inainte de marele eveniment, pentru ca ei sa nu fie obositi.

| monyk a răspuns:

Sunt multe de pus la punct, casatoria este un pas foarte important in viata...

| leave78 a răspuns:

Ce pot sa va spun? Mi-am organizat singur nunta (sunt un proaspat mire, dar vreau sa impartasesc din experienta mea) in sub o luna de zile...asta pentru ca am avut o cumpana urata si nu stiam daca e cel mai indicat moment sa facem acest pas. Dar ne-am decis sa o facem. Cum am procedat? Am facut o lista cu potentialii invitatati si un To Do list, completat cu valoarea cheltuielilor. Pe masura ce apareau modificari, modificam si eu listele. Atat timp cat faci lucrurile ordonat, si cand ai un pic de timp liber si de liniste te mai gandesti ce ai de facut, e simplu...doar urmaresti lista si totul va fi OK. Mai trebuie doar sa prevezi din timp care anume actiuni nu suporta amanare si trebuie facute cu mult timp inainte. Mentionez ca restaurantul il aveam rezervat cu 5 luni inainte, aproximativ. Restul, sunt banalitati: rochii, rezervare biserica, cununie civila, costume, pantofi, invitatii, filmare, foto, marturii, pregatiri, organizari, confirmari, samd. Cel mai important lucru insa e sa ai aproape oameni care sa te sutina in caz de nevoie.
E drept ca, asa cum spunea cineva, nunta e un moment de agitatie pentru miri, dar, cel putin pentru mine, lasand la o parte faptul ca am fost un pic stresat, a fost cea mai fericita zi din viata mea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In slapi, pantaloni scurti si un tricouthinking Tare nu?

| marynella a răspuns:

Buna! cred ca pentru a merge la o nunta ai nevoie de o tinuta sic dar depinde de varsta ta! desigur ai nevoie de accesorii care sa se asorteze, desigur coafiura trebuie sa nu fie prea extrzvaganta! Succes!