Pentru a fi mai aromat, salamul de biscuiți trebuie să conțină esență de rom, nuci, coajă de lămâie...
Să știi că zaharul vanilat își cam pierde din gust, odată ce adaugi cacao. Iar, dacă vrei să-l faci și mai gustos, după ce ai amestecat biscuiții, cacao, laptele (apa, dacă îl faci de post) și întinzi compoziția pe o coală de celofan (unde presări niște pesmet), deasupra poți face un amestec separat: amesteci untul cu zaharul pudră și nucă de cocos. Întinzi crema aceasta peste stratul de salam cu biscuiți, mai adaugi doua banane întregi deasupra stratului, și începi rularea. Îl pui la rece, iar când îl tai felii, va avea un aspect minunat.
Salamul de biscuiti oricum are esenta de rom. E bine sa pui si zahar vanilat sau esenta de vanilie sau o bucatica de baton de vanilie pentru ca ii da alta aroma. Dar oricum esenta de rom e nelipsita in salamul de biscuiti.
Si daca se poate, lasa-l 1-2 zile sa stea in camara sau undeva unde este mai racoare si uscat ca devine mai bun.
Salamul de biscuiți trebuie sa aiba esenta de rom. Asa a fost reteta originală si daca vrei sa o schimbi nu te opreste nimeni dar mai bun e cu rom. Daca nu ai, încearcă sa faci "suc" din stafide
Nu este gresit, ca ambele au acelasi efect, de a da o aroma, iar eu una personal, am mai intalnit retete de "salam de biscuiti" care contineu rom
anonim_4396 întreabă: