| deejayra a întrebat:

Daca ati avea ocazia, v-ati muta din Romania? Ganditi-va bine la avantaje si dezavantaje si raspunde-ti sincer.
Eu nu m-as muta din Romania, aici m-am nascut, am invatat ce inseamna viata si lupta pentru ideal, mi-ar fi foarte greu sa ma acomodez cu o noua viata in alta tara. M-am obisnuit cu oamenii de aici, m-am obisnuit sa ma inghesui in autobuze si in tramvai, m-am obisnuit sa merg atent cu ochii in trotuar pentru a ocoli gumele de mestecat si flegmele, m-am obisnuit cu traficul si cu bordurile inlocuite de masini parcate...totusi imi place Romania asa cum este si imi place viata mea asa cum este.Si noi romanii stim sa ne distram in felul nostru si pot spune ca suntem mai inteligenti fata de alte popoare(de ex. americanii, care daca ii intrebi pe ce continent se afla Romania iti raspund ca nici macar nu au auzit de aceasta tara)
O parte din mine e constienta ca ducem o viata grea aici si am putea beneficia de niste conditii de trai mult mai bune in alte tari, dar parca sufletul nu ma lasa sa parasesc tara. Poate nu sunt eu pregatit pentru o asa mare schimbare.
Dati-va si voi cu parerea

Răspuns Câştigător
| adeana a răspuns:

Maine m-as muta, daca as putea. Dar, deocamdata trebuie sa fiu responsabila, sa inchei toate socotelile cu statul roman si apoi sa fac tot ce pot ca sa ma mut. Simt ca trebuie sa incerc. e datoria mea.
Poate esti destul de tanar si inca nu te-ai lovit de mentalitati invechite si idei de pe vremea lu' bunicu'. Cine e neumblat prin lume zice ca Romania este tara lui si ca n-ar pleca niciodata. Aici ne-am nascut, aici trebuie sa traim.
Ce iti doresc eu este sa calatoresti, sa stai cateva zile in alte tari ca sa vezi cum se poate trai. Nu zic ca in alte tari e mai bine, ca acolo nu sunt probleme, dar acolo sunt deja implementate niste sisteme - de pensii, de sanatate, de invatamant etc. care functioneaza bine sau foarte bine de ani de zile.
Cu lipsa de cultura a oamenilor ce sa faci? N-ai ce. Pentru ca probleme din astea sunt si la noi. Nu suntem cei mai destepti noi, ca altfel eram cine stie unde acum happy

11 răspunsuri:
| Bacemi a răspuns:

Fiind obisnuit cu viata de aici iti va fi foarte greu sa te acomodezi in alta parte. Romanul este special tocmai prin aceasta nesiguranta, prin harababura. In afara situatia e alta, totul devine simplu, prea simplu pentru unii. Toata viata ar deveni pentru noi doar o rutina zilnica. Noi, romanii stim sa ne distram mai bine ca oricine si fiecare zi aduce un lucru nou. Nu as spune ca nu m-as muta, chiar daca sunt un patriot ( sau cel putin ma consider ). Oricum chiar daca ma mut nu as uita de unde provin si nu voi uita sa fiu mandru ca sunt roman asa cum fac altii.

lolita
| lolita a răspuns:

Eu nici nu ma gandeam sa plec din tara acum cativa ani, ma gandeam ca daca as pleca ar trebui samuncesc foarte mult, ca nu m-as integra in societate etc. dar am plecta si mi-am dat seama ca lucrurile nu stateau asa cum imi imaginam eu, exista mult mai multa distractie, bani si libertate.

| hândel a răspuns:

Este un oras turistic pe malul marii, intre munti, intr-o tara vecina de care m-am indragostit. Timp de 3 ani am locuit acolo, si nu-i zi sa nu-mi doresc sa ma-ntorc. Oameni educati, curatenie, conditii bune de viata, o faleza cu plante, palmieri peste tot, cu banci pe care poti sa te culci cand esti prea beat sa-ti mai gasesti drumul spre casa, multe terase, magazine, tot ce vrei. Adevarul este ca sunt prea sarac sa-mi permit o viata-ntr-o tara civilizata.

| Gabry a răspuns:

Eu m-as muta! M-as gandi prima data la viitorul meu si familiei pe care o voi avea: copiii mei sa fie inconjurati de vegetatie, flori, copaci...si nu spun ca asa ceva nu exista in Romania, dar in astfel de locuri scolile, magazinele, locuri care ne trebuiesc zilnic sunt mai slab dezvoltate sa spun asa.Stiu ca in toate satele exista vegetatie si am si eu bunici la tara si nu imi place deloc faptul ca unii arunca gunoaie in curtile oamenilor (au fost mai multe cazuri in care am vazut asa ceva)! Si multi au inceput sa vina la oras ramanand in sate mai multi oameni batrani, asta ar insemna ca (virgula) copiii mei nu ar avea cu cine sa se joace! De aceea in strainatate, ar fi sate in care sunt multi copii, scoli mai bine ingrijite si destul de multe magazine si bineinteles CURATENIE!
Pe langa asta, aici in Romania alocatiile sunt foarte mici, cu ea abia iti poti cumpara cateva lucruri, pe cand in strainatate alocatiile sunt foarte mari!
Cat despre salarii, aceeasi poveste ca si cu alocatiile! Sunt mult mai mari!
Si cred, ca m-as putea obisnui destul de repede in afara Romaniei, daca familia mea ar fi cu mine! Acasa este acolo unde sunt si cei dragi!

| Summer Memories a răspuns:

Deja m-am mutat laughing.

Da, e adevarat ca uneori imi este dor de prietenii de acolo, de Romania, mai ales acum ca vin sarbatorile, dar nu pot nega ca sunt alte conditii aici. E bine ca vin in fiecare vara in vacanta.

kisskiss

| deejayra explică:

Pregatit*
big grin

| StaRmAgiC a răspuns:

Nu as pleca pentru ca si mie imi place tara Romaneasca asa cum este.
Si daca ar fi sa plec, as pleca pentru putin timp si nici nu mi-ar trece prin cap sa ma mut din aceasta tara de tot.Pentru ca m-am nascut roman si roman voi muribig grin:X
I love Romania.Jos palariabig grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Orice invat are si dezvat! Poate nu esti pregatita...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu m'as mutathinking
Urasc mentalitatea din romania. colegii totthinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Păi dacă nu ştim să ne facem viitor în românia, cu ce rost să încercăm în altă parte... deşi pe de altă parte unii şi-au construit în alte ţări ceea ce în România nu au reuşit, un exemplu bun a ceea ce vreau să spun este Herta Muller.
Gândeşte-te că orice nu te omoară, te face mai puternic, pentru mine România este o pregătire pentru viaţă happy.
Nu ştiu dacă m-aş muta, dar una dintre cele mai arzătoare dorinţe ale mele este să văd New York-ul, sau Parisul.
Mult succes, şi zi de zi să ai o zi frumoasă happy

| rosyspin a răspuns:

Eu una, daca as avea ocazia, as pleca, dar as mai veni din cand in cand si acasa pe aicihee hee. Sincer, m-a cam dezgusta sa privesc zi de zi ce degradare si ignoranta inepuizabila se mentine cu tarie de caracter romanul, acest ultim samaritean al nesimtirii, lipsei de civilizatie si prostiei adusa la rang de sacru. Vorbesc in general, nu ma refer la toti. In Romania, sunt si oameni destepti, dar nu sunt pusi in valoare. Raman la ideea celui care a spus : "avem o tara frumoasa dar pacat ca e locuita".