2 ori 0=0-deci tot 0 grade(asta in cazul in care este o problema)...cumva vroiai sa vezi daca stim mate?(daca nu e o problema de mate....nu stiu cate grade vor fi)
Parerea mea: temperatura de referinta (pentru instalatii de aer conditionat) este de 18 grade Celsius.
La 0 grade este frig de -18 grade.
Daca maine va fi de doua ori mai frig, atunci va fi cu -36 grade mai putin de cat referinta, adica -18 grade celsius.
Metodoligia de calcul este valabila si cu grade Farenheit, care se masoara de la 0 grade absolut.
In orice caz, maine nu este recomandat sa iesi din casa cu aer conditionat cu hainele de interior, deoarece frigul pe care o vei simti va fi de -36 grade, deci te vei simti ca si in Siberia.
Unde pui si cazul antevorbitorului meu: daca mai bate si vantul
Va fi tot zero grade dar va bate vantul astfel incat perceptia ta va fi eronata.Pa cuvant cand bate vantul iti sufla caldura si ai impresia ca este mult mai frig.
Daca azi veste 0°C si maine va fi de 2 ori mai frig, temperatura va fi de -8, 8889°C
Nu poti sa spui daca maine va fi de doua ori mai frig sau mai cald. explicatia este simpla. Am sa-ti dau un exemplu asemanator cu acesta in care LA FEL nu se poate aplica: marul acesta este galben. daca marul celalat este de 2 ori mai galben cat de galben este cel de-al doilea mar? Frigul si caldul nu sunt proprietati fizice, ci sunt 2 termeni foarte vagi, si subiectivi. mie poate imi este cald la 20 de grade Celsius in timp ce tie ti-e frig. deci la 20 de grade e cald sau frig? temperatura nu stie despre sine ca la -100 de grade este rece si ca la 100 de grade este cald. din punctul ei de vedere exista doar o diferenta de 200 de grade intre cele 2 valori, atat. ea pur si simplu poate fi masurata si indica o valoare. tu vezi acea valoare ca fiind CALD pentru tine, sau RECE pentru tine. Alt exemplu ca as intelegi mai bine de ce exprimarea este total gresita, dar se poate folosi este: "Cand rasare soarele?" toata lumea stie ca de fapt nu SOARELE rasare ci Pamantul se invarteste... dar esti tentat sa zici ca soarele rasare si apune.
Apa ingheata la 0*C. Luam 100ml apa, ii punem la 0*C si vedem in cat timp ingheata(ex: ar ingheta in 1h). Daca afara este de doua ori mai frig, apa ar ingheta de doua ori mai repede (in 30 min). Atunci trebuie sa vedem cate grade ar fi daca 100ml apa ar ingheta in 30min.
Parerea mea! ar trebui calculata practic.
-8, 8888888888889 grade celsius (in caz ca te refereai la grade celsius) deoarece temperatura in grade F este de (9:5)xgradele celsius in cazul asta 0 +32 adyk 32 grade F. 32:2(de 2x mai frig)=16F. 16F in Celsius este (5:9)x(16-32)=(-80:9)=-8, 8888888888889 grade Celsius. Cred ca asa e bine.
alex942 întreabă:
leafboy întreabă:
AsU_2581 întreabă:
TheShade întreabă:
jupiterestru întreabă: