| Cristian2003 a întrebat:

Daca calatoresti in trecut/viitor o sa gasesti alta versiune a ta? Dau funda

Răspuns Câştigător
| MineIsLikeABridge a răspuns:

Da, dar si tu ai intalnit-o fiindca cand erai tanat si alta versiunea de a ta a calatorit in trecut, deci daca nu vei vedea acuma o versiunea de a ta din viitor inseamna ca nici in viitor nu sa gasit o metodalitate de a calatorii in trecut big grin, sau asa ma gandesc eu, dar mai e chestia cu multiversul si pff happy orice e posibil, ca multi zic ca, chiar in momentul acesta in alt univers paralel Hitler declara razboi, iar in altul se sfarseste cel de al 3-lea razboi mondial, eu prefer sa ma gandesc la multivers ca la un caiet cu file, care fiecare fila reprezinta o aceiasi versiune numai ca in urma cu o unitate de timp, multi zic despre multiversul de gen bule alti zic ca toate multiversurile sunt in acelasi unvivers numai ca la distante care nu pot fi strabatute decat prin gauri de vierme, si multe alte teorii de astea tampe...

16 răspunsuri:
| SonicAndrei a răspuns:

Probabil că da. Cum spune și MineIsLikeABridge, dacă călătorești în viitor te vei întâlni cu tine cel ce a călătorit deja... e totuși destul de ciudat... Dar oricum, dacă călătorești în timp automat schimbi viitorul și/sau trecutul/prezentul.

| Gabitzu246 a răspuns:

De unde vrei sa stiu eu? poate da poate nu.

| Cristian2003 explică (pentru Gabitzu246):

Atunci de ce mai raspunzi?

| Gabitzu246 a răspuns (pentru Cristian2003):

Raspund pentru ca mi se pare o intrebare idioata de la un copil care nu are ce face, nimeni nu a calatorit in timp, si nimeni nu are de unde sa stie ce vom gasi acolo, e bine sa te uiti la filme SF dar totusi trebuie sa fim realisti.

| r0bert98 a răspuns:

Ciudat, dupa parerea mea nu. Deoarece tu daca esti de exemplu in anul 2000 si calatoresti in 2010 nu ai cum sa gasesti o versiune dea ta deoarece cea din 2000 a disparut, exact ca si cum nu ai exista. Este doar o ipoteza happy.

| Katczinsky a răspuns (pentru r0bert98):

Calatoresti in viitor si o sa gasesti o versiune a ta. Stii de ce? Uite, de exemplu tu pleci in 2000 si calatoresti pana in 2013. Tu cand iti vei fi terminat calatoria, te vei intoarce tot in 2000 si iti vei continua viata de acolo. Deci va urma sa-ti traiesti cei 13 ani pe care deja i-ai vizitat in calatoria din 2000.

| r0bert98 a răspuns (pentru Katczinsky):

Depinde, daca nu ma mai intorc? In cazul asta nu cred ca mai gasesti.

| Katczinsky a răspuns (pentru r0bert98):

Uite viziunea mea. Viitorul tau nu e acelasi cu viitorul celorlalti. Tu treci prin viitorul celorlalti si mergi spre viitorul tau. Cu alte cuvinte, tu calatoresti in timp, sa zicem, 5 ani, si nu te mai intorci. Viitorul pe care-l vei vedea, va fi viitorul pe care il vei fi trait dupa teleportare. Intelegi?

Spre exemplu eu plec in 2000 si ma duc in 20005. De fapt, eu m-as trezi intr-un fel de 2010 pentru mine, doar ca e 2005 pentru altii. Timpul lasat "gol" de existenta ta, adica 2000-2005 va fi umplut cu timpul pe care urmeaza sa-l traiesti, nu conteaza in ce circumstante, adica 2005-2010. Intr-un fel sau altul, tu calatoresti 5 ani, dar au ca valenta 10 "ingramaditi" in 5. Lucrurile astea se intampla daca fac 20 de calatorii; sau 200.

Desigur ca, daca vei calatori in timp, nu vei fi tu cel real care traieste acel moment. Vei gasi un alt Eu care traieste, si de fapt esti tu in vitor. Adica in viitorul de dupa calatorie. In urmatorii 5 ani pe care ii vei trai dupa cei 5 deja tercuti. Un fel de 2 in unu. Vei calatori atat de mult incat vei gasi o zi in care o sa fii mort. Ei bine, aici nu mai implica existenta ta. Pentru ca nu mai existi, material vorbind. Problema e ca acuma tu vrei sa ajungi intr-un timp si spatiu pe care nu l-ai trait niciodata. "Ei" cred ca atunci profiti de existenta celorlalti. Si calatoresti bazandu-te pe ce au trait si ce vor trai ei. happy

De asta sunt multe necunosculte in domeniile astea. Poti lua materia, ca punct de referinta si nu fiinta. Sa profiti de existenta materiei; pentru ca este fixa, fara relative, in comparatie cu fiintele, care sunt imprevizibile, si determina viitorul; nu il traiesc. Materia doar traieste viitorul, nu il determina. De asta e mai simplu sa ai ca punct de reper atunci cand calatoresti in timp, materia. (o planeta spre exepmplu - lipsita de viata, desigur).

De altfel, cam toate conceptiite mai "realistice" despre calatoriile in timp sunt bazate pe materie si nu pe fiinte. Recomand conceptia lui Stephen Hawking despre calatoriile in timp. El spune ca sunt posibile. Doar ca nu avem tehnologia necesara. Este un film despre el. Prezinta foarte frumos conceptia lui despre univers, calatorii in timp, existenta vietii in afara Terra. Ajunge la concluzia ca in univers e o mare risipa de spatiu si ca suntem cam singuri. Singurul defect al lui este ateismul. In rest e un baiat de treaba. happy

Desigur ca, in momentul asta tot ce vorbim e pura fantezie. Poate ca niciodata nu vom putea experimenta acest lucru. Nu vom putea in viata asta, dar asta e alta poveste. Scuze ca m-am lungit atat Robert. Noroc!

| PisicaDragutza3 a răspuns:

Da, adica cum erai mai mic... sau cum erai mai mare. Dar din pacate nu se poate calatori in timp decat printr-o gaura de vierme, sau o gaura neagra, dar nu se poate.

| AndreiSaigo a răspuns:

Calatoria in timp nu e posibila.

| LeeInNa a răspuns:

Cred ca da.Deoarece si in trecut si in viitor exista o alta versiune a ta.Cat dureaza viata.Dar dupa aceea ar putea sa mai fie o versiune a ta dar cu totul alta forma si poate alta gandire.Dar cred ca mai bine e sa fim cu gandul la prezentul din fata noastra.Deciziile pe care le iei in acest moment pot schimba viitorul.Si tot asa cele din trecut au schimbat prezentul.Asta e parerea mea.happy

| Katczinsky a răspuns (pentru LeeInNa):

S-a demonstrat ca o calatorie in trecut este imposibila. Doar in viitor ar fi posibila. Desi, nu stim cum. happy Vezi filmul despre Stephen Hawking. Pe cel mai mare site de trakere din Romania (nu pot sa-i dau numele - incepe cu file...) este un upload cu 3 filme despre el. Sa vezi ce frumos iti prezinta viziunea lui despre univers. Singurul defect al lui este ateismul. Cheers.

| LeeInNa a răspuns (pentru Katczinsky):

MersihappyO sa il incerc :*

| bubulete a răspuns:

Desigur,dar nu e posibila o calatorie in timp.

| KoNeTi a răspuns (pentru bubulete):

Ba da. Niste savanti au descoperit o particula care mareste viteza timpului cu 0.33% iar asta face posibila calatoria in timp.

| CreeperHelp a răspuns:

Daca tu calatoresti in viitor atuci nu ai cum sa te intalnesti cu tine pentru ca nu mai avea cine sa imbatraneasca in locul tau.