anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca cineva imi da cadou de ziua mea, iar eu nu l-am invitat la nici o petrecere, cu ce il pot rasplati? Gen sa nu par fara cei 7 ani de acasa

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Din invataturile celor 7 ani de acasa":
- O felicitare sincera este mai bine primita decat un cadou scump.
- Daca primesti un cadou - chiar si simbolic, fara valoare - se cuvine sa-l multumesti, chiar daca acel cadou nu-ti place!
- Un cadou primit nu trebuie rasplatit, dar nici dat mai departe sau vandut la cunosinta comuna, sa nu se afla de cel care ti l-a dat!

| Samariteanul a răspuns:

Ai putea sa-i faci cinste sau sa-i pregatesti si acelei persoane o mica surpriza.

| Albinuța767 a răspuns:

Poți să îi oferi și tu ceva nu că de ziua lui adică împachetat cu hârtie colorată. Ceva că de mulțumire. Daca de apropie ziua lui/ei îi faci un cadou atunci.

| Lăurik2 a răspuns:

Pai, atunci cand primesti cadoul, ii multumesti, il/o pupi si va luati in brate, mai vorbiti un pic de ce s-a intamplat mai nou in viata voastra("Am terminat si anul asta, in sfarsit a venit vara", "Ce caldura e afara" etc.), mai schimbi putin subiectul si dupa intrebi si persoana respectiva cum ii mai e viata, dupa mai spuneti 2-3 glume si dupa il inviti intr-o alta zi sa iesiti pe afara sau in oras, la un suc sau ceva, si ii spui ca ii faci tu cinste (preferabil cat mai aproape de ziua ta, inainte de ziua petrecerii sau imediat, in ziua urmatoare). Apoi mai glumiti putin, ii multumesti iar pentru cadou (intre timp ar fi frumos sa il si deschizi in fata lui si sa te bucuri, sa pari multumit/a de cadou, si de ce nu, chiar sa si fii, adica cineva s-a gandit destul de mult la tine incat sa iti dea un cadou, chiar daca nu e genul tau.
Si pana la urma, daca afla, ii spui ca nu mai erau locuri disponibile, dar ii spui si ca "lasa, mai bine iesim doar noi doi/ua, sa vorbim mai mult", iar in felul asta o sa se simta mai bine. Bafta!