| Alin1423 a întrebat:

Daca eu ma duc la posta ca a trebuit sa imi vina un colet si e pe numele altcuiva, pot sa il iau?(E pe numele mamei mele)(Scuze daca e la categoria gresit dar nu am stiut la ce categorie sa o pun)

Răspuns Câştigător
| ziftode a răspuns:

Daca cei de la posta te cunosc pe tine si pe mama ta... poate, dar... E ILEGAL, asa ca daca nu te cunosc atunci chiar nu o sa se poata, daca totusi mama ta e incapacitata locomotor si nu poate veni la posta, atunci solutia legala cea mai simpla e o procura (care se face la notar, notarul poate sa vina acasa ca sa faca procura aia), daca e incapacitata mental, atunci solutia e sa devii tutore legal (nu stiu procedura, intereseaza-te, si notarii ar trebui sa stie sau macar sa te indrume, dar cel mai sigur e un avocat)

totusi, vreau sa subliniez inca o data, ESTE ILEGAL SA IEI COLETUL ALTCUIVA, si cine ti-l da e complice, aia trebuie sa te cunoasca bine, bine ca sa macar se gandeasca sa faca asa ceva!

| Alin1423 explică (pentru ziftode):

Mersi de raspuns, si nu, nu e incapacitata mental doar ca eu de obicei ma duc in oras cu prietenii si asa cand vin acasa ma gandeam sa ma duc sa iau coletul.(Daca tot sunt in oras..mai bine ma duceam eu sa il iau)

| ziftode a răspuns (pentru Alin1423):

Inteleg, eu am crescut intr-un orasel de la tara unde toata, TOATA lumea ma cunostea pe mine si pe maica-mea, iar cand maica-mea s-a imbolnavit la pat, nu am avut nici o problema sa ii iau pensia, insa cu toate ca ma cunosteau, s-au uitat cu atentie la buletinul meu, "just in case", dar in Bucuresti unde locuiesc nici nu as avea curaj sa incerc, stiu sigur ca nu am nici o sansa!

3 răspunsuri:
| 06072016 a răspuns:

Da poți să îl iei. În unele cazuri trebuie buletinul destinatarului