Nu poti spune "de doua ori mai cald". Temperatura se poate masura doar pe o scala de interval. Daca astazi sunt 5 grade, iar maine 10, nu poti spune ca azi este de doua ori mai cald decat ieri, ci ca astazi este cu 5 grade mai cald decat ieri. Ca sa putem admite un raspuns de genul, ar trebui sa admitem ca exista si o stare de absenta a temperaturii, de exemplu la 0 grade am spune ca nu exista temperatura. Nu se poate masura ca si in cazul lungimii, de exemplu, cand spunem ca un obiect este de 2 ori mai lung decat altul.
Cred ca 2 grade.Nu poate fi tot zero grade ca in prima camera, nu? Ai zis ca e mai cald in a doua camera!
. pentru rezolvarea problemei ai nevoie de o relatie intre temperatura absoluta (gradele masurate) si cea relativa: adica ce inseamna de x ori mai cald/rece. si asta pentru ca desi tie iti este de 2 ori mai cald, mie, fiind caldurso, probabil mi se va parea de 3 ori mai cald. sau unuia frugors, i se va parea doar ca e o idee mai cald ca ieri.
oricum, ca sa raspund intrebarii, in jur de 5-10 grade. de ce? pentru ca de la o zi la alta, mai rar se incalzeste vremea cu mai mult de 5-10 grade. sigur, daca intra un curent de aer foarte cald, putem sari la 20+, dar nu discutam de astfel de sarutirui. fiind 0 grade, e e totusi iarna si aplicam meteorologia corespunzatoare.
546, 3 grade Kelvin. Frate, vremea nu tine cont de matematica. 2 grade Celsius, sau 64 grade Fahrenheit.
Pai dat fiindk 0x2 =0...inseamna ca in a 2a camera tot 0... hy ca sunt desteapta nu
In prima camera 0 grade
In a doua camera de 2 ori mai mult decat in prima
0*2=0
Deci in a doua camerata tot 0 grade.
II sau nu ii 0 grade?
MarianPapuc98 întreabă:
anonim_4396 întreabă: