| X3N0N a întrebat:

Daca tu ai avea putere deplina in Romania, ce ai face ca sa schimbi lucrurile? Ce ai face pentru a aduce tara pe linie de plutire?
PS: Fiti realisti. nu avem miliarde de euro.
Cea mai buna idee primeste funda tongue

Răspuns Câştigător
| Anonim_6983 a răspuns:

Simplu. Confiscate averile tuturor celor corupti. As deschide/redeschide(ex:ARO) noi firme. As importa doar strictul necesar din afara. Medicii care au facut facultatea in RO la buget sa fie obligati sa ramana in RO. Nu as mai da nimic la straini(ex:Rosia Montana). Pentru cei care incalca legile pedepse mai stricte(ex:lovesti un politist, inchisoare pe viata; omori un om inchisoare pe viata). In inchisoare sa se dea ca hrana doar paine cu apa, iar infractorii sa fie pusi la munca(la minerit, la taiat copaci, etc). Romii sa nu aibe voie sa ridice degetul in fata romanului. Avand in vedere ca avem Dunarea si Marea Neagra am putea sa facem barci sau sa pescuim si sa exportam. Nu as mai da drumul la vreun proiect pana cand nu le terminam pe cele actuale, iar cei care lucreaza la proiecte(strazi, blocuri, etc) sa fie romani(si ei si firma). Toti oamenii(exceptii:doar cei afectati de boli grave(cancer, leucemie)) sa munceasca chiar daca nu au picioare, exista destule slujbe in lume la care ai nevoie doar de maini, sau doar de picioare. Politistii ar trebui sa de o proba de rezistenta si viteza pentru ca cei care nici macar nu pot alerga sa fie inlocuiti de cei tineri. O alta problema ar mai fi cu limitele de viteza. Ce problema? Gasesti mormoloci pe strada care merg cu 40km/h cand limita de viteza e de 100km/h si sta si pe prima banda. De exemplu daca limita maxima de viteza e 100km/h, limita minima sa fie de 1/2 din limita maxima de viteza. In legatura cu agricultura, avem toate zonele de relief, pamant fertil, mai lipseste doar mintea celor din guvern.Cam atat.Mai postez cand imi mai vin idei. Oricum ceea ce am scris se va intampla doar in visesad

7 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

In primul rand as da afara toti parlamentarii corupti apoi as pune niste legi care permite o viata mai buna omului si as da rromi afara din tara pe marte sau in jungla daca le arde de furat si bataie.

| Adredemesconf a răspuns:

Daca astia de la putere n-ar fura timp de o saptamana nimic (adica sa primeasca doar salariile lor) s-ar rezolva si cu criza.Asta as face: as incerca sa-i opresc din furat macar cateva zile.

| PetreConstanta a răspuns:

Industrie,agricultura,turism ( avem toate formele de relief )... etc - asta inseamna -tara sa inceapa sa produca Nu semeni nu ai ce culege Nu produci si te imprumuti dator vei fi toata viata

| Paty7 a răspuns:

Buna. Pai in primul rand as face ceva ce cred ca ar face toata lumea, as gasi o solutie sa scapam de criza. Apoi toate vin de la sine. As adauga locuri noi de munca, as termina toate autostrazile, le-as da ocazia oamenilor sarmani sa aiba un loc de munca. Mai sunt multe lucruri. Doar ca trebuie sa ai cap ca sa reusesti. Nu ca Basescu, traiesc din magarii, si ce spun 2 cuvinte in fata tarii nici alea nu sunt corecte. happy

| spinake a răspuns:

Nu ai cum sa schimbi tara daca nu schimbi oamenii, trebuie schimbata mentalitatea, iar asta va schimba si tara.

| Anonim_6983 a răspuns:

Ah da... Cazurile(judecata) sa nu dureze mai mult de o luna. E chiar asa greu sa il bagi in inchisoare pe unu care a furat si camerele de filmat dovedesc asta? Ce dovada mai trebuie? Niciuna.

| marytm a răspuns:

Eu daca as avea putere, as aproba o lege pentru eutanasierea oamnenilor care cersesc si nu muncesc,