Cred ca se numea tort de mere.
Ingrediente:
- 4-5 mere mari
-4 oua
-8 linguri zahar
-10 linguri faina
-un praf de sare
-scortisoara
Blatul: se separa albusul de galbenus. In bolul cu albusuri se pune un praf de sare si se bate adaugand treptat zaharul. Dupa ce albusurile au fost batute spuma se adauga galbenusurile( de aici se amesteca cu o lingura, nu cu mixerul. mama zice ca iese mai pufos blatul daca faci asa), se amesteca, apoi se aduga faina si se bate pana se omogenizeaza.
Merele se curata de coaja si se taie cam asa http://www.google.ro/......tp?/imgres spoi se pun intr-o tava astfel incat sa ocupe toata portiunea(mai mult sau mai putin..mai raman goluri foarte mici care nu sunt acoperite, dar nu-i bai) Ai grija sa pui hartie de copt ca sa nu se lipeasca merele de tava. Dupa ce asezi merele presari scortisoara(cat crezi tu ca ar trebui), apoi torni compozitia blatului si bagi la cuptor 30-40 min si gata.(ai grija sa nu lasi compozitia pentru blat sa stea mult dupa ce ai batut-o. De preferinta fa mai 1 partea cu tava si merele).
In caz ca ai o tava mai mare compozitia se dubleaza.
E chiar usor de facut si nici nu ai nevoie de multi bani. Pofta buna!
A! am uitat: daca vrei poti sa pui si frica dupa ce se raceste.
Nume: Prajitura adolescentului.
Ingrediente: Paine,gem(se poate inlocui cu dulceata,marmelada,gem,zahar,unt de arahide, nutella, creme de fructe, de vanilie, de ciocolata sau chiar cu miere.)
Pasii:
1. Tai doua felii de paine.
2. Pui al doilea ingredient intre ( ungi o felie de preferabil ).
3.Pui a doua felie peste.
4.Nom Nom Nom Nom Nom.
Yurisa întreabă: