Poluare-http://www.ecomagazin.ro/padurea-tratament-pentru-mediul-poluat/
gasesti principalii factori poluanti, consecinte...
sper sa iti fie de ajutor
Poluarea reprezintă contaminarea mediului cu materiale care dăunează sănătății, calității vieții sau funcționării naturale
a ecosistemelor. Cu toate că o parte din poluarea mediului este un rezultat al acţiunii naturii, cum ar fi erupţiile vulcanice, cea mai mare parte este cauzată de activitatea omului.
Există două mari categorii de materiale poluante sau altfel spus poluanţi. Aceştia pot fi biodegradabili, cum ar fi murdăria provenită de la canalizări, care se descompune prin procese naturale. Aceşti poluanţi devin o problemă atunci când apar în atmosferă mai repede decât pot ei să se descompună. Poluanţii nedegradabili sunt materiale care fie nu se pot descompune, fie se descompun mult prea încet. O dată apărută contaminarea, este foarte greu sau imposibil de a îndepărta acești poluanți din mediu.
mpactele poluării:
Poluarea are de altfel un efect dramatic asupra resurselor naturale. Ecosisteme ca pădurile, lacurile, insulele de corali sau râurile aduc mari avantaje mediului înconjurător. Ele îmbunătăţesc apa şi calitatea aerului, sunt un habitat pentru plante
şi animale şi produc alimente şi medicamente
. Aceste ecosisteme pot fi oricând distruse din cauza poluării. Mai mult, datorită relaţiilor complexe dintre diferitele tipuri de organisme
şi ecosisteme, contaminarea mediului poate avea efecte care nu sunt imediat descoperite sau care sunt greu de prevăzut. De exemplu, oamenii de ştiinţă pot doar să speculeze pe marginea posibilelor efecte ale micşorării stratului de ozon, singurul protector al Pământului împotriva dăunătoarelor raze ale Soarelui.
Ploaia acidă este formată atunci când emisiile industriale se amestecă cu stratul atmosferic. Poluanţii pot fi duşi în nori distanţe lungi până a începe ploaia, ceea ce înseamnă că pădurile şi lacurile destul de îndepărtate de fabrici sau uzine pot fi afectate.
Poluarea există în multe forme şi afectează mai multe aspecte ale mediului. Punctele-sursă ale poluării vin de la surse specifice, identificate cum ar fi conductele canalizărilor sau coşurile fabricilor. Există însă și surse ale poluării care vin din diferite locuri, cum ar fi contaminarea unui râu dintr-o zonă urbană sau fumul de la țevile de eșapament.
Efectele acestor poluanţi pot fi imediate sau în timp. Efectele primare apar imediat după ce s-a produs
contaminarea, cum ar fi moartea plantelor şi speciilor marine după vărsarea unei cantități de petrol în apă. Efectele secundare pot fi întârziate sau pot persista în mediu, poate chiar rămânând neobservate pentru mult timp.
http://www.referate10.ro/......-7502.html
http://referat.clopotel.ro/Poluarea_mediului-9338.html
http://www.referat.ro/referate/Poluarea_mediului_8139.html
http://www.ecomagazin.ro/poluarea-mediului-inconjurator/
http://www.preferate.ro/referat-Biologie-poluarea-mediului-4-2500.html
Www.ecomagazin.ro/wwf-defrisarea-padurilor-si-poluarea-sunt-principalele- probleme-de-mediu-resimtite-de-romani/
ziaruldemediu.ro/defrisarea-si-poluarea-considerate-principalele-probleme-de -mediu-ale-romaniei/
www.poluarea.org
www.exploratorii.ro/lucrari/ocrotirea_naturii.pdf
www.ecomagazin.ro/info/ocrotirea-animalelor-salbatice/
minodora11 întreabă:
TheBestForYou întreabă: