Religia a convins lumea ca acolo sus exista ceva ce a creat omul si la aruncat pe pamant doar ca sa vada daca acestia reusesc sa creada in ce nu vad, plus ca a facut 10 legi pe care daca le incalci ajungi in iad... Dar el inca dupa toate astea tot te iubeste.
. bullshit
Tu il parafrazezi pe George Carlin, dar cam defectuos.
Nu stiu de G. Calin, dar am vazut un comediant de stand up comedy cum descrie el religia, si are dreptate...intr-un fel; D
Da, George Carlin cauta pe youtube
Fiecare este liber sa creada in convingerile sale, iar odata ce nu crezi in Dumnezeu(rai) automat nu exista nici iad, asa ca intrebarea nu este bine formulata.
Fiecare e liber sa creada in ce vrea. Daca te multumesti cu ce te indoctrineaza, pardon, invata la orele de religie o sa cresti sa ajungi un "blind believer". Daca alegi sa te documentezi mai mult o sa descoperi ca treaba asta cu toleranta religioasa e mai noua; in trecut erai omorat daca nu erai crestin.
Chiar imi face placere sa intalnesc oameni care isi pot exprima parerile, oameni mai documentati, care au niste pareri bazate pe ceva. Ma bucur ca nu toti sustinem gandirea de turma care este impusa copiilor la varste foarte fragede prin botez. Cu respect, Iulia.
Lumea inca nu este suficient de curioasa sa abordeze pe deplin subiectul. Unii poate sunt constienti ca religia (crestinismul in special) nu e chiar asa cum le-au povestit bunicii si prefera sa ramana cu ideile alea (si mai rau, sa le impuna si ei la randul lor). Eu am un curs de religie in facultate (nu la modul teologic) si vorbim deschis si de aspecte pe care altii le ignora. As prefera sa se invete si in scoli asa.
Exact de parerea asta sunt si eu, am studiat foarte mult diferite religii, si am ajuns la niste pareri personale, pe care nu incerc sa le impun nimanui, insa ar fi mult mai ok daca oamenii ar fi informati, pentru. ca sinceri sa fim surse de informare exista. Daca ar exista si putin mai mult interes, totul ar fi perfect, insa, este mult mai comod sa ramai cu o gandire de turma decat sa pui mana sa citesti ceva, realmente, sa cauti niste informatii. Ma bucur ca mai exista persoane care cred ca si daca 50.000 de oameni spun o tampenie, tot tampenie ramane. Stima
Depinde de religia fiecaruia...noi crestinii credem in Dumnezeu, dar nu mai stiu care religie crede in Buddha...noi nu trebuie sa judecam pe unii pe altii, trebuie doar sa faci cum teau educat parintii, la scoala si/sau eventual la biserica la care te duci
Budisti...budisti se cheama cei ce cred in Buddha
Dpdv religios nu trebuie sa facem cum spun parintii, scoala sau biserica, ci cum gandim noi. De-aia avem cap.
Atata timp cat nu ne judecam intre noi nu apar nici conflictele inter-religioase, aici ai dreptate.
Chestie de credinta si educatie pina la 7 anisori.De regula cei care sunt cei mai atei pe aici prin ograda peste 10-15 ani vor da cu capul de pragul de sus si il vor vedea si pe cel de jos.Cam asa am fost toti.Mai intervine o problema educatia religioasa din familie care la multi lipseste.Mai sunt unii care cred in evolutionism si in Darwin, altii cu ciorba primordiala, care nici porcii nu o maninca de riioasa ce este.Altii mai destepti dar ff putini, arunca o geana in ograda geneticii si se minuneaza ca Genetica proclama un Arhitect eu ii zic Dumnezeu.De regula clientii balamucului nu sunt crestinii practicanti, sunt ateii care nu mai gasesc solutie si fuga la psiholog si strachina de pastile si umbla ca niste chiauni.Sinucigasii tot in tagma lor, ca cei cu frica de Dumnezeu mai dau pe la Biserica, mai o rugaciune si o scot ei la capat, mai la pupat icoane cu inchinaciuni. Ateii nu pot face Sf Cruce ca nu pot ridica mina ca se atirna dracii de ea si este greu sa o duca la frunte.18-19 milioane de avorturi nu sunt facute de credinciosi ci de cei care sunt fara Dumnezeu.Analfabetii ca avem si citeva milioane tot atei sunt, deoarece nu pot citi Cuvintul lui Dumnezeu."Coincidenta este felul in care Dumnezeu ramine anonim "A Enstein.
Ps Si media are un rol ff mare au pus tunurile pe Biserica si pe tot ce inseamna Crestin, se doreste o nivelare a const cum dau eu cu grebla prin razoare. Deoarece omul fara Dumnezeu este cel mai usor de manipulat.
Nu cred ca iti da nimeni dreptul sa spui asa ceva despre cei "mai putin dusi la biserica"si asta nu o spun deoarece as fi unul dintre ei ci pentru simplul fapt ca fiecare are dreptul la opinie si la anumite convingeri.Pentru fiecare exemplu dat de tine, ti-as putea cu usurinta da un raspuns detaliat, dar nu stau sa-mi rup mainile la ora 1 noaptea(imediat).
Buna, exact asta sustin si eu, de ce sa avem toti o gandire de turma? Fiecare dintre noi e liber sa aiba o parere pe care sa o sustina indiferent de ce cred ceilalti. Ma bucur ca mai exista oameni care isi sustin parerea. Stima, Iulia.
''Aici se afla slabiciunea pozitivistilor si a ateilor
de profesie, infatuati in convingerera ca ei au avut
succes in a scapa lumea nu numai de zei, dar si de
miracole. Frumusetea este ca trebuie sa ne limitam la
recunoasterea MIRACOLULUI, dincolo de care nu este
nici o iesire. A. Einstein.
Ma bucur ca am reusit sa te amuz
Buna, este foarte mult de discutat pe acest subiect. Religia este, a fost si va fi intodeauna ceva " facultativ " daca ii pot spune asa. Ceva, care ramane la latitudinea fiecaruia dintre noi. Oamenii cred, pentru ca au fost indobitociti, copii fiind cu niste idei de TURMA. Daca vrei sa discutam mai mul pe tema asta lasa-mi un mesaj la privat. O zi cat mia buna, Iulia.
Vernusio întreabă: