Nu sunt de parere ca scrima este un sport bazat pe violenta ci pe stiinta si dezvolta reflexele (la scoala de aviatie se facea ca sport tocmai pentru acest lucru, impreuna cu tenisul de masa)... De fapt si parte din artele martiale sunt pentru aparare nu pentru atac. Lupte au existat in toata istoria lumii - de la lupta pentru existenta la mari razboaie. Cred ca nu am ajuns la nivelul acela de inteligenta incat sa rezolvam totul cu creierul. In plus desi pentru cine joaca sah este foarte interesant jocul nu toti spectatorii pot sa aprecieze jocul inteligent sau sa comenteze. Poate ca toate sporturile populare, nu neaparat cele foarte violente, sunt usor de inteles, de receptat pentru public.
Eu nu m-as duce la o gala de wrestling - am inteles ca este mult teatru si multa regie...
In plus daca stiu eu bine omul este cel mai crud animal, deci posibil ca ancestral sa aiba inclinatie catre violenta, catre sporturile violente.
Privind la sporturile violente multi se descarca ei insisi, imaginandu-si ca sunt cei care inving... in ring.
Oamenilor in general le place violenta.Am avut si eu o perioada in care ma uitam la wrestling, nu ca ma fascina sportul asta in sine, dar avem un wrestler preferat : John Cena .
Eu am facut taekwondo si kickboxing, m-au ajutat sa ma maturizez, nu te ajuta doar fizic, iti intaresc psihicul si nu devii mai agresiv daca le practici.Sunt persoane care din contra, au fost ajutate prin aceste sporturi sa isi stapaneasca pornirile violente.
Pentru ca exista violenta si rautate in general, si nu ma refer aici doar la cea fizica ci si la cea verbala si de atitudine.
Lia badigardita are dreptate.
Taicoanduul si chicbocsingul iti intaresc spiritul, nu ca tenisul, care intareste altceva...la baieti. :
Apropo, eu prefer tenisul...
Unele dintre ele te pot ajuta in cazul in care esti atacat, de exemplu artele martiale, nu le folosesti pentru atac, ci doar pentru aparare.
Pentru k uni oameni au prea multa energie si prea multa imunitate si vor sa scape de ea
Yurisa întreabă: