Dupa modelul lui Mihail Gorbaciov, fostul presedinte si actualul premier rus, Vladimir Putin, a declarat razboi viciilor, inamicul fiind de data aceasta jocurile de noroc, nu votca.
Erijandu-se in aparator al moravurilor tinerilor si al economiilor pensionarilor, tentati de mirajul castigurilor rapide in cazinouri, Vladimir Putin a propus in 2006, cand era presedinte, o lege care interzice functionarea cazinourilor si a salilor de jocuri
in Rusia, cu exceptia a patru regiuni izolate: regiunea siberiana Altai, zona de coasta din Extremul Orient rus, aproape de granita cu Coreea de Nord si China, enclava Kaliningrad dintre Polonia si Lituania si litoralul Marii Azov.
Nu încape îndoială că Rusia are un potenţial economic ridicat. Industria jocurilor de noroc a manifestat o mare expansiune în ultimii ani şi este una dintre cele mai promiţătoare.
În prezent, industria jocurilor de noroc este în aşteptarea unor noi reglementări în ceea ce priveşte deschiderea de cazinouri şi săli de joc. Momentan, operatorii îşi pot desfăşura activitatea în cazinourile şi în sălile de joc existente, fără a putea înfiinţa altele noi. În Rusia există 54 de cazinouri, 1.800 de săli de jocuri de divertisment şi peste 10.000 de locuri izolate unde se operează maşini cu căştiguri. Pe lângă producţia autohtonă, mulţi producători importă o gamă largă de maşini. Maşinile cu câştiguri pot fi întâlnite în cazinouri şi în săli de joc, dar şi în staţii de metrou, aeroporturi, cluburi, baruri etc. În Rusia ruletele, video sloturile, sloturile şi mesele de cazino sunt cele mai frecvente aparate cu câştiguri. Unii producători obţin plăci de baza şi maşini cu câştiguri de o înaltă calitate, destinate atât pieţei interne, cât şi celei externe. De asemenea, multe companii importă plăci de baza, cabinete şi componente, pe care ulterior le asamblează.
Atât costul unui joc, cât şi miza la maşinile cu câştiguri sunt nelimitate. De obicei, în Rusia un joc costă 10 ruble.
Operatorii trebuie să plătească o taxă cuprinsă între 1.500 şi 7.500 de ruble pentru un aparat (depinde de regiunea în care se află), între 25.000 şi 125.000 de ruble pentru o ruletă, şi 125.000 de ruble pentru un joc multi-player. În general, operatorii trebuie să aibă un cont la bancă de 1 milion de ruble dacă vor să deschidă un cazino mai mic, sau 3, 5 milioane de ruble pentru un cazino mare, pentru a demonstra că au capacitatea de a suporta costurile generate de operarea unui astfel de domeniu.
Înclinaţia pentru petrecerea timpului liber în mod plăcut face ca aparatele de joc să fie foarte apreciate în Rusia. Costul unui joc este între 50 şi 100 de ruble.
Deoarece Europa de Est a cunoscut o dezvoltare rapidă în ultimii ani, industria jocurilor de noroc este în continuă ascensiune. Având cea mai numeroasă populaţie şi cel mai vast teritoriu, Rusia are, fără îndoială, cel mai mare potenţial şi cea mai largă piaţă.
După dezvoltarea rapidă a companiilor locale şi a celor străine, piaţa a cunoscut o îmbunătăţire semnificativă. Companiile ruseşti operează atât pe piaţa autohtonă, cât şi pe pieţe din afara ei, creând astfel o cerere foarte mare în domeniul jocurilor de noroc.
Da ca eu stiu toate cicaturile ) case de trefla ca is multi prosti in rusia care nu stiu juca jocuri de noroc si ca sa nu piarda bugetu bani le interzice)
funda vot:X
Sunt ilegale. Nu respecta legea! Totul se bazeaza pe inselaciune.
(am vazut-o cu ochii mei )
DaciaRomania întreabă: